Dziewczyny a jak to jest z ta dieta matki karmiacej? Serio to jest AZ tak restrykcyjne i nie wolno cieleciny wolowiny itp bo skaza bialkowa i w ogole?
Hej dziewczyny.
U mnie może nie straszna noc, ale ciężka - gooorąco, a do tego mnie gardło boli
Giuliaa, ja czytałam w takim poradniku, który dają przy wypisie ze szpitala, że można prawie wszystko jeść, tylko unikać wzdymających produktów, czekolady, kakao, gazowanego i fast foodów. Najlepiej piec, albo gotować na parze (polecam). Dlatego ja mam zamiar właśnie tak jeść
Jeżeli chodzi o skazę, to zawsze mi się wydawało, że nie można jej nabyć - albo dziecko ją ma, albo nie, ale może się mylę. Na pewno jeżeli masz alergika w rodzinie - niekoniecznie ze skazą - to jest większe prawdopodobieństwo, że Twoje dziecko może ją mieć. Mój mąż miał i jego siostrzenica też, dlatego u nas to prawdopodobieństwo jest dość duże.
Agula, Kamejka - gratuluję dziewczynek <3
Paula - są jeszcze takie nakładki formujące brodawki, nosi się je w przerwach między karmieniami, ale pojęcia nie mam czy działają. Ja w każdym razie mam płaskie też, ale zobaczymy jak w praktyce będzie. Podobno jeżeli możesz je wyciągnąć (np. obcięta strzykawką) to nie ma problemów
Dopisuję: akurat wyczytałam, że można smarować jeszcze glukozą. A tu ktoś wrzucił link do bloga lekarki, która się na ten temat wypowiada, może się przyda
Link do: Karmienie płaskimi lub wklęsłymi brodawkami – czy jest możliwe?