reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Też trzymam kciuki za Was dziewczyny - już jutro Wasze maluchy będą :)
Mnie też nie zostało wiele ubrań, na szczęście nie wychodzę za często, a w domu mam 2 bluzki na zmianę.
W ogóle nie kupowałam ubrań dużo na ciążę, tylko doły właściwie, bo nie mam figury modelki i gór miałam kilka taki luźniejszych i kilka dość luźnych. Ale mam nadzieję, że już niedługo to potrwa :)

Kciuki dziewczyny &&&&

Ja dzis jak codzien od 4 dni na ktg. Moze dzis cos sie ruszy. Polozna mi powiedziala ze wlasnie mam nie chodzic, nie wysilac sie tylko odpoczywac. I troche sie sprawdza bo przedwczoraj na ktg (caly dzien sie w sumie obijalam) byla cala masa skurczow a wczoraj (pracowity dzien plus spacer) cisza

Kciuki dziewczyny &&&&

Ja dzis jak codzien od 4 dni na ktg. Moze dzis cos sie ruszy. Polozna mi powiedziala ze wlasnie mam nie chodzic, nie wysilac sie tylko odpoczywac. I troche sie sprawdza bo przedwczoraj na ktg (caly dzien sie w sumie obijalam) byla cala masa skurczow a wczoraj (pracowity dzien plus spacer) cisza
Właśnie o Tobie myślałam, co tam :)
Hmm, a ja się właśnie zastanawiałam czy nie za mało się ruszam. Czyli mówisz, że jednak odpoczynek bardziej wskazany?

Tak wynika z mojego przypadku i polozna wrecz mi powiedziala ze chyba oszalalam z tymi spacerami i ze to wszystko sa bzdury wyczytane w internecie i ze to nic nie pomaga a moze zaszkodzic np tetnu dziecka i mojemu cisnieniu...

No ale mam niezbite dowody ze jak leniuchowalam to skurcze byly i szyjka zaczela sie skracac a potem jak bylam aktywniejsza to przestalo sie dziac cokolwiek... Zobaczymy co dzisiaj bo caly dzien leze przed tv z gazetka;)

Wrocilam z zakupow, padam na cyce. Kupilismy jednak ten przewijak, kupilam tez te nakladki na sutki, nie bylo rozniaru M to wzielam L pomimo ze mam miseczke B no ale trudno i wstapilam do lumpexu i pare ciuszkow kupilam, ale juz wiekszych, tylko jeden rampers na teraz. Goraaaaaco. Agula pewnie ma cc teraz.watpie zeby pozwolili jej rodzic sn jezeli mala miała spadki tetna.

Agula czekamy kochana na wieści!!!
i tak dzielna jesteś
Mnie dopadl bol zęba teraz, mąż chrapie.. Jakos nie mam weny do snu.. :( oby maleństwo dało Ci pospac ;)

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
nawet mi nie pisz o zębach, mnie jeszcze do dziś ćmi i z drugiego mi plomba wypadła:(

Agula, powodzenia!!! Dasz rade.

Moja niunia dziś tylko dwa razy się budziła w nocy, je i śpi:) Czasem zapłacze jak gazy idą, ale tak nie narzekam. Dziś mi mąż kupi te nakładki na piersi, bo wyję z bólu.

Zrobiła mi się pod pachą taka gula i się zastanawiam czy to nie od karmienia.... miała któraś tak??

Można nas dopisać do rozpakowanych:
07.07. godz. 14.37
SN
39 tc
Wiktoria
3310g/55cm
10/10 pkt
wiesz nie wiem jak tobie ale mnie te nakładki nic nie pomogły, młoda nie chciała przez nie ssać a brodawki i tak bolały.. ja sobie smarowałam maścią, i masowałam, i po nawale pokarmu samo przeszło.
Czyli jednak Wiktoria:) super ślicznie

Niech Ci weźmie rozmiar L, chyba, że masz malutkie piersi to M :) słyszałam, że właśnie powinno się mieć większe, ale może któraś dziewczyna używa i poradzi lepiej :)
u mnie się nie sprawdziłu
Tak wynika z mojego przypadku i polozna wrecz mi powiedziala ze chyba oszalalam z tymi spacerami i ze to wszystko sa bzdury wyczytane w internecie i ze to nic nie pomaga a moze zaszkodzic np tetnu dziecka i mojemu cisnieniu...

No ale mam niezbite dowody ze jak leniuchowalam to skurcze byly i szyjka zaczela sie skracac a potem jak bylam aktywniejsza to przestalo sie dziac cokolwiek... Zobaczymy co dzisiaj bo caly dzien leze przed tv z gazetka;)
nam też mówiła że spacery i sprzątanie to pic na wodę bo jeśli ma się coś dziać to i bez tego a jak nie to jedynie się zmęczymy a jak przyjdzie do porodu to nie będziemy miały siły i będziemy zmęczone.

.....
tak mnie boli głowa ze zdechnę

Ja po wizycie. Nie rodzę :( wszystko z Młodym ok, nerki za to coraz gorzej. Mam zrobić badania i za tydzień decyzja co dalej. Normalnie wysyła do szpitala 2tygodnie po terminie, ale u mnie będzie wcześniej, ze względu na nerki. Za tydzień decyzja.

Ps. 2 tygodnie temu Mały ważył 3kg, dziś niby 2700 :p

reklama
Lizzy 2 tyg po terminie? To naprawde późno. W naszym przyjmują w dniu terminu na obserwację, a jak nic się nie wydarzy do 41 tygodnia to wywołują.

A te wagi to ten sam sprzęt do usg i ten sam lekarz?;)

Ja już po wszelkich rozmowach z lekarzami, anestezjologiem, mniej więcej wszystko wiem... Stres mnie już łapie.

Do góry