reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Julka, przykre to niestety :( Mnie dziś przepuściła jedna pani w kolejce na pobranie, ale to taki wyjątek.

Dziś rano zaczęłam troszkę plamić, tak na jasno, czy to z powodu otwierającej się szyjki może być?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie ja takie plamienie kawowe mam od środy...i wczoraj czop (krew była). Myślę też właśnie, że to szyjka.

Julka- tak to jest...ja już miałam dość tych badań, bo nigdy nikt nie przepuścił :(

reklama
Julka, przykre to niestety :( Mnie dziś przepuściła jedna pani w kolejce na pobranie, ale to taki wyjątek.

Dziś rano zaczęłam troszkę plamić, tak na jasno, czy to z powodu otwierającej się szyjki może być?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tez takie plamienie jasne i okazalo sie ze to poczatek infekcji grzybiczej wiec warto skonsultowac z ginem

Cześć dziewczyny. Noc tragiczna, pobudka co 30 minut z bolu oachwin, raz tylko dluzsza drzemkę mialam - okazalan sie ze trzymam noge na ramionach męża a ten biedak wstawal do pracy wiec póŹniej znowu tosamo było. Rano bylam na badaniach, mama ze mna pojechala, bylo chyba z 20 osob, oczywiscie kazdy glowy w dol i nawet nikt mie odpowiedział jak zapytalam kto ostatni. Siedze taj chwile i mysle ze bede tu z 2 h a jestem na czczo. Mojej mamie duzo nie trzeba, poszla do pielegniarki ze jestem w 9 miesiacu ciazy i zeby mnie wzieli bez kolejki albo ktos inny pobral,to powiedziala ze tego nie praktykuja ale przyszla z łaska i pobrals. Az mi sie przykro zrobilo ze taka niewidoczna bylam

to jest przykre że tak traktują ciężarne..u mnie w przychodni jest środa specjalny dzien dla kobiet w ciazy i dzieci, ale mimo to i tak te staruchy przyłaza, tyle ze ja ich nigdy nie przepuszczam, wchodze bez kolejki..
a w niektorych szpitalach czy przychodniach wychodzi pielegniarka co jakis czas i sprawdza czy sa ciezarne jak sa to tez bez kolejki i to jest normalne..a nie takie zacofanie...

a tak w ogóle to witam wszystkie, ja róznież jestem chętna do porodu, ale dzidzia chyba jeszcze nie.
ani czop ani skurcze, nic sie u nas nie dzieje.. w czwartek wizyta mam nadzieje, że coś sie ruszyło mimo wszystko :)

to jest przykre że tak traktują ciężarne..u mnie w przychodni jest środa specjalny dzien dla kobiet w ciazy i dzieci, ale mimo to i tak te staruchy przyłaza, tyle ze ja ich nigdy nie przepuszczam, wchodze bez kolejki..
a w niektorych szpitalach czy przychodniach wychodzi pielegniarka co jakis czas i sprawdza czy sa ciezarne jak sa to tez bez kolejki i to jest normalne..a nie takie zacofanie...
Rozumiem, że starszych ludzi wszystko boli, muszą często chodzić do lekarza, ale nie wiedzą przecież, jak się czują młodzi, którzy też stoją w kolejce - czasem mogą być bardziej schorowani od tych starszych.
Ja nikogo nie poprosiłam o przepuszczenie, choć szczerze powiedziawszy nie miałam wiele takich okazji, bo tak, jak wspomniałam, w przychodni albo idę troszkę później, żeby ludzie przed pracą już poszli albo wybieram taki dzień, kiedy myślę, że będzie mniej osób. Ale wiem, że nie u każdego się tak da :(
A dzień kobiet ciężarnych i dzieci to super sprawa, a starsi nie powinni wtedy w ogóle przychodzić.

Dzis glownie w tej kolejce byly kobiety 30-40 lat, paru facetów i kilku nastolatkow, żadnych starszych pań ;) najblizej mam ten punkt pobran ale mam nadzieje ze juz ostatni raz robilam tam badania :) maz jakby tam ze mna byl to pewnie awantura z ta pielegniarka by byla, ja raczej unikam takich spiec i pewnie gdybym nie byla bardzo glodna to poczekalabym na swoja kolej..

Ja też dzisiaj nie spałam. To już 2 tydzień. Mała Ania daje popalić nie ma jeszcze rytmu spania ani karmienia. 6 godzin śpi albo czuwa przy cycu. Dziewczyny te niedospania wasze to namiastka tego co was czeka. Życzę wam oczywiście jak najlepiej ;) Dzidzi i tak wszystko rekompensuje. Wystarczy że na nie tylko spojrzycie i odrazu cała złość mija.

Ja też dzisiaj nie spałam. To już 2 tydzień. Mała Ania daje popalić nie ma jeszcze rytmu spania ani karmienia. 6 godzin śpi albo czuwa przy cycu. Dziewczyny te niedospania wasze to namiastka tego co was czeka. Życzę wam oczywiście jak najlepiej ;) Dzidzi i tak wszystko rekompensuje. Wystarczy że na nie tylko spojrzycie i odrazu cała złość mija.
Dzięki Aga, to nas pocieszyłaś ;) Jeszcze mniej mi się chce rodzić ;)
A na serio to zakładam, że na początku będzie chaos, zwłaszcza, że przyjaciółka ma synka 3 tyg. i mi wszystkie minusy mówi. Ale mam nadzieję, że uda mi się w dzień zdrzemnąć i mój maluch będzie spokojny ogólnie.

No jak ja byłam ostatnio na badaniach to wszyscy głowa w dół i niewidzialna jestem. Dopiero taki baaardzo stary DZIADEK, który był już przede mną, a który wstawał minutę jak mnie zobaczył to zaproponował, ale on ledwo stał na nogach, z trudem wstał to podziękowałam... z młodych nikt :)

Ja zaraz do fryzjera, to trochę czas zleci :) ale też mi się dłuży już... wszystko gotowe :p

reklama
Ja jak chodziłam do endokrynologa to w punkcie pobrań kobiety w ciazy wchodziły bez kolejki i jak czekało do punktu 40 osob to wszystkie babcie myslalam ze zabija mnie ze przyszłam i od razu wchodzę.

W kolejce w sklepie to faktycznie kazdy udaje ze nie widzi, szybciej kasjer zaprosi niz kasjerka bez kolejki, ale to juz ostatki tych przywilejów ;) osobiście jak widze kobietę w ciazy to dla mnie jakas świętość i zawsze puszczam w kolejce czy cos nawet teraz będąc sama w ciazy a widząc bardziej zaawansowana ustępuje

Do góry