reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Julka, przykre to niestety :( Mnie dziś przepuściła jedna pani w kolejce na pobranie, ale to taki wyjątek.

Dziś rano zaczęłam troszkę plamić, tak na jasno, czy to z powodu otwierającej się szyjki może być?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie ja takie plamienie kawowe mam od środy...i wczoraj czop (krew była). Myślę też właśnie, że to szyjka.

Julka- tak to jest...ja już miałam dość tych badań, bo nigdy nikt nie przepuścił :(

reklama
Julka, przykre to niestety :( Mnie dziś przepuściła jedna pani w kolejce na pobranie, ale to taki wyjątek.

Dziś rano zaczęłam troszkę plamić, tak na jasno, czy to z powodu otwierającej się szyjki może być?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tez takie plamienie jasne i okazalo sie ze to poczatek infekcji grzybiczej wiec warto skonsultowac z ginem

Cześć dziewczyny. Noc tragiczna, pobudka co 30 minut z bolu oachwin, raz tylko dluzsza drzemkę mialam - okazalan sie ze trzymam noge na ramionach męża a ten biedak wstawal do pracy wiec póŹniej znowu tosamo było. Rano bylam na badaniach, mama ze mna pojechala, bylo chyba z 20 osob, oczywiscie kazdy glowy w dol i nawet nikt mie odpowiedział jak zapytalam kto ostatni. Siedze taj chwile i mysle ze bede tu z 2 h a jestem na czczo. Mojej mamie duzo nie trzeba, poszla do pielegniarki ze jestem w 9 miesiacu ciazy i zeby mnie wzieli bez kolejki albo ktos inny pobral,to powiedziala ze tego nie praktykuja ale przyszla z łaska i pobrals. Az mi sie przykro zrobilo ze taka niewidoczna bylam

to jest przykre że tak traktują ciężarne..u mnie w przychodni jest środa specjalny dzien dla kobiet w ciazy i dzieci, ale mimo to i tak te staruchy przyłaza, tyle ze ja ich nigdy nie przepuszczam, wchodze bez kolejki..
a w niektorych szpitalach czy przychodniach wychodzi pielegniarka co jakis czas i sprawdza czy sa ciezarne jak sa to tez bez kolejki i to jest normalne..a nie takie zacofanie...

a tak w ogóle to witam wszystkie, ja róznież jestem chętna do porodu, ale dzidzia chyba jeszcze nie.
ani czop ani skurcze, nic sie u nas nie dzieje.. w czwartek wizyta mam nadzieje, że coś sie ruszyło mimo wszystko :)

to jest przykre że tak traktują ciężarne..u mnie w przychodni jest środa specjalny dzien dla kobiet w ciazy i dzieci, ale mimo to i tak te staruchy przyłaza, tyle ze ja ich nigdy nie przepuszczam, wchodze bez kolejki..
a w niektorych szpitalach czy przychodniach wychodzi pielegniarka co jakis czas i sprawdza czy sa ciezarne jak sa to tez bez kolejki i to jest normalne..a nie takie zacofanie...
Rozumiem, że starszych ludzi wszystko boli, muszą często chodzić do lekarza, ale nie wiedzą przecież, jak się czują młodzi, którzy też stoją w kolejce - czasem mogą być bardziej schorowani od tych starszych.
Ja nikogo nie poprosiłam o przepuszczenie, choć szczerze powiedziawszy nie miałam wiele takich okazji, bo tak, jak wspomniałam, w przychodni albo idę troszkę później, żeby ludzie przed pracą już poszli albo wybieram taki dzień, kiedy myślę, że będzie mniej osób. Ale wiem, że nie u każdego się tak da :(
A dzień kobiet ciężarnych i dzieci to super sprawa, a starsi nie powinni wtedy w ogóle przychodzić.

Dzis glownie w tej kolejce byly kobiety 30-40 lat, paru facetów i kilku nastolatkow, żadnych starszych pań ;) najblizej mam ten punkt pobran ale mam nadzieje ze juz ostatni raz robilam tam badania :) maz jakby tam ze mna byl to pewnie awantura z ta pielegniarka by byla, ja raczej unikam takich spiec i pewnie gdybym nie byla bardzo glodna to poczekalabym na swoja kolej..

Ja też dzisiaj nie spałam. To już 2 tydzień. Mała Ania daje popalić nie ma jeszcze rytmu spania ani karmienia. 6 godzin śpi albo czuwa przy cycu. Dziewczyny te niedospania wasze to namiastka tego co was czeka. Życzę wam oczywiście jak najlepiej ;) Dzidzi i tak wszystko rekompensuje. Wystarczy że na nie tylko spojrzycie i odrazu cała złość mija.

Ja też dzisiaj nie spałam. To już 2 tydzień. Mała Ania daje popalić nie ma jeszcze rytmu spania ani karmienia. 6 godzin śpi albo czuwa przy cycu. Dziewczyny te niedospania wasze to namiastka tego co was czeka. Życzę wam oczywiście jak najlepiej ;) Dzidzi i tak wszystko rekompensuje. Wystarczy że na nie tylko spojrzycie i odrazu cała złość mija.
Dzięki Aga, to nas pocieszyłaś ;) Jeszcze mniej mi się chce rodzić ;)
A na serio to zakładam, że na początku będzie chaos, zwłaszcza, że przyjaciółka ma synka 3 tyg. i mi wszystkie minusy mówi. Ale mam nadzieję, że uda mi się w dzień zdrzemnąć i mój maluch będzie spokojny ogólnie.

No jak ja byłam ostatnio na badaniach to wszyscy głowa w dół i niewidzialna jestem. Dopiero taki baaardzo stary DZIADEK, który był już przede mną, a który wstawał minutę jak mnie zobaczył to zaproponował, ale on ledwo stał na nogach, z trudem wstał to podziękowałam... z młodych nikt :)

Ja zaraz do fryzjera, to trochę czas zleci :) ale też mi się dłuży już... wszystko gotowe :p

reklama
Ja jak chodziłam do endokrynologa to w punkcie pobrań kobiety w ciazy wchodziły bez kolejki i jak czekało do punktu 40 osob to wszystkie babcie myslalam ze zabija mnie ze przyszłam i od razu wchodzę.

W kolejce w sklepie to faktycznie kazdy udaje ze nie widzi, szybciej kasjer zaprosi niz kasjerka bez kolejki, ale to juz ostatki tych przywilejów ;) osobiście jak widze kobietę w ciazy to dla mnie jakas świętość i zawsze puszczam w kolejce czy cos nawet teraz będąc sama w ciazy a widząc bardziej zaawansowana ustępuje

Do góry