reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Dziewczyny dobrze ze przynajmniej w japonki się mieścicie.. ja w zadne klapki się nie mieszcze :/ wszystkoe mnie strasznie obciskaja.. jedynie jako tako japonki po domu takie gumowe sa na mnie dobre i chyba bede zmuszona po dworzu w nich chodzic.. dzis do lekarza na bank w nich pojade zeby sie nie meczyc..

A co do migreny to u mnie pojawila sie w pierwszej ciąży i tak juz zostala.. jak mnie dopadnie to rowne 72h mnie trzyma... kiedys gdzies czytalam ze to wina jakiegoś hormonu (nie pamiętam jakiego) i jezeli się wyreguluje ten hormon to migrena znika.. u mnie niestety badania hormonow okrutnie drogie wiec na razie mnie nie stać ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja musiałam sie dzis drzemnac na chwile bo bylam taka padnieta.. jeszcze nie moge sfinalizowac aukcji na allegro bo wyskakuje mi jakis blad!!!! I tak od paru godzin.

Dziewczyny dobrze ze przynajmniej w japonki się mieścicie.. ja w zadne klapki się nie mieszcze :/ wszystkoe mnie strasznie obciskaja.. jedynie jako tako japonki po domu takie gumowe sa na mnie dobre i chyba bede zmuszona po dworzu w nich chodzic.. dzis do lekarza na bank w nich pojade zeby sie nie meczyc..

A co do migreny to u mnie pojawila sie w pierwszej ciąży i tak juz zostala.. jak mnie dopadnie to rowne 72h mnie trzyma... kiedys gdzies czytalam ze to wina jakiegoś hormonu (nie pamiętam jakiego) i jezeli się wyreguluje ten hormon to migrena znika.. u mnie niestety badania hormonow okrutnie drogie wiec na razie mnie nie stać ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
moja jedna neurolog powiedziała mi że migrenu u niej zaczęły się jak urodziła syna a skończyły jak przeszła menopauze wiec coś to musi być na tle hormonalnym

Julita poduszke taka płaska bambusową i jak do 7 dni nie sfinalizuje aukcji to dostane ostrzeżenie.. a to nie moja wina! Adaś nie u mnie, u nas synek bedzie miał Oskar ;)

Dziewczyny ja mam migreny odkąd zaczęłam dojrzewać i nie wiem czy wobec tego u Was to zadziała ale ja biorę leki codziennie (oczywiscie nie w ciąży) ten lek nazywa się divascan. Jak zaczynają się bóle, a odkąd ten lek przyjmuje są naprawdę rzadko, to jedyny środek przeciwbólowy dla mnie to apo-napro. Jest tylko na recepte. Poza tym ja bardzo uważam na to co jem. Sama wpadłam na to, że np jak zjem chipsy to kolejnego dnia głowa mnie boli a później badania potwierdziły, że musze unikac glutaminianu sodu, więc nie jem śmieci, nie używam gotowych mieszanek przypraw, tylko sól pieprz i zioła, żadnych kostek rosołowych etc.
Ja miałam światłowstręt, wymioty z bólu i taki ucisk w głowie jakby mnie ktoś młotem naparzał. Jak już urodzicie spytajcie o te leki i zastosujcie się do tej mojej diety, chociaż na miesiąc, dwa, co szkodzi spróbować a może mocno zmienić życie.

Jeju Dziewczyny jaka nawałnica u mnie była...drzewa lezą, kable wiszą, grad zbił ludziom wszystkie owoce..masakra,..moja mama ma stary dach i sie modliłam zeby tylko nie zerwało. Szok... Mam nadzieje ze juz sie to nie powtórzy...

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Agula2016 coś dla nas ; )
1466180522466.jpg

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1466180522466.jpg
    1466180522466.jpg
    48,1 KB · Wyświetleń: 358
Jeju Dziewczyny jaka nawałnica u mnie była...drzewa lezą, kable wiszą, grad zbił ludziom wszystkie owoce..masakra,..moja mama ma stary dach i sie modliłam zeby tylko nie zerwało. Szok... Mam nadzieje ze juz sie to nie powtórzy...

Paula_dabro a z jakich okolic jesteś? U mnie strasznie wieje i okropnie duszno teraz coś się zachmurzyło. Ja jestem z małopolski.

reklama
Agula ja tez z małopolski
U mnie sie chmurzy, i prąd cały czas "miga"
A parno ze masakra, padam dzis przez ta pogodę!
Przez dzien wytrzymało ale jak wkoncu przyjdzie nawałnica to aż strach pomysleć co sie moze dziać [emoji53][emoji15]

Do góry