reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej Kochane:)marudzic nie bede Wam Dzis...bylam na wizycie...u nas deszcz i duszno,w weekend rozkładamy kojec i lampę do podgrzewania nad komodę...no i w kuchni zrobię porządek w szafce,górna bedzie dla Brata,dolna dla Siostry z butelkami itp...Życzę Wam Miłego Dnia:*
Jaką lampę do podgrzewania?

reklama
Nieufna, też się boję upałów. Ja ogólnie źle je znoszę, a w ciąży to masakra. Buty dziś to japonki tylko włożyłam, dłonie też popuchnięte...

Matko dziewczyny ja dzisiaj coraz gorzej się czuje.. Najbardziej uciążliwe jest to pieczenie w klatce piersiowej ale ciśnienie mam 108na58.. Puls trochę wysoki ale mam arytmie więc to nie nowość.. Zastanawiam się nad IP..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja juz od ponad tygodnia tylko w japonkach śmigam;)...a lampa to taka jak w szpitalu maja nad przewijakiem i jak tylko dzidziusia wyjmą z brzuszka:)...wiem ze lipiec,ale takie maluszki jeszcze nie za bardzo potrafią regulować temperaturę ciała i bardzo szybko łapią katar nawet w lecie po głupim przewijaniu albo kąpaniu albo nawet jak sie chce troche powierzyć pupcie lub nawet na golaska pobawić...a poza tym to nigdy nie wiadomo jak to bedzie w tym lipcu a jesień i zima tez przyjdzie wiec jak potrzebna bedzie to będziemy załączać a hak bedzie zbędna to po prostu nie będziemy jej załączać...przy Kianie sie sprawdziła wiec i teraz będziemy montować zeby juz było:)

Hej dziewczyny, Dziekuje za kciuki i wogóle. Od wczoraj kilka ktg miałam zrobione i mała za bardzo była ospała nawet przy ruchach puls miała około110. Tak teraz szybko bo chyba mi się skurcze rozkręcają:szok: Wyszłam dziś,dzidzia zbadana z każdej strony, Wszystko jest dobrze, Na ostatnim usg bardzo nerwowa ale lekarz mówi że nie widzi czemu.

Cesarkę mam wyznaczoną na 7 lipca.
To już jesteśmy 3 zaplanowane na 7 lipca :) Cieszę się z dobrych wieści. Skoro na patologii ci powiedzieli, żeby się nie przejmować, to musi być dobrze!!

U mnie stresy i komplikacje mnożą się od wczoraj związane ze wszystkim... bleh.. I albo te stresy tak na mnie działają, albo mnie jakieś choróbsko bierze :hmm:

ja też już zaczynam puchnąć,przeszłą u mnie mega burza,luchało jak z wiadra i co?wyszło słońce i dalej 30 stopni,nic sie nie ochłodziło.palce u rąk mam jak takie serdelki,a i stopy zaczynają robić się pulchniutkie;-)

fazerkamm-42stopnie?rany!!!

To już jesteśmy 3 zaplanowane na 7 lipca :) Cieszę się z dobrych wieści. Skoro na patologii ci powiedzieli, żeby się nie przejmować, to musi być dobrze!!

U mnie stresy i komplikacje mnożą się od wczoraj związane ze wszystkim... bleh.. I albo te stresy tak na mnie działają, albo mnie jakieś choróbsko bierze :hmm:
to juz są 3 na 23 czerwca i 3 na 7 lipca :) będzie u nas rodzenie w grupach :D

reklama
Tak. Mi się to zaczęło po pierwszym porodzie, bóle takie, że głowy nie mogłam nie mogłam podnieść. Byłam u lekarza, robione tomografie, eeg głowy, po prostu typowe migreny. Normalnie, jak już wiem, że się zaczyna to mam specjalne leki a teraz ich nie mogę brać, więc jest jak jest. I tak w ciąży mam rzadziej, normalnie o atak co najmniej raz w miesiącu.

Dziękuję za kciuki, ale wizyta dopiero jutro. Po burzy nie mają prądu i nie wiadomo, kiedy włączą, więc nie ma co na darmo jechać. I tak byliśmy w drodze, bo kupiliśmy wreszcie materac i fotelik. Także wyprawka zamknięta, zapraszam córcię na świat:)

Współczuję Wam tych teściowych. Moja jest spoko, trochę namolna, ale dobra kobieta. Na szczęście mieszka daleko, więc nie będzie częstym gościem.

Idę zdychać dalej, może do niedzieli przejdzie .....
nieufna ja miałam to samo, po porodzie dostałam takich migren że matko boska, przy pierwszej migrenie było u mnie pogotowie, przy następnej wylądowałam w szpitalu z odwodnieniem.
U mnie zaraz jest światłowstręt wymioty, masarka tra równe 3 dobry z zegarkiem w reku. Równiez miałam wszytskie badania porobione i wszystko ok, typowa migrena. I TAK co miesiąc dokładnie co miesiąc miałam migrene, po tryptanach jeśli wzięłam w odpowiedznim momencie ten najwiekszy ból łagodziły ale nie do końca i byłam po nich strasznie skołowana, senna...ale przynajmniej nie wymiotowałam. wIEM ze teraz nie można tych leków..niestety...nie masz jak sobie ulżyć...
Mnie pomogła moja pani neurolog, brałam proplanolol w dużych dawkach, a wpadła na to bo ten lek pokrył mi się z moją nerwicą i chorą tarczycą przy nadczynnośći maiałam takie kołatania serca że on mi bardzo pomagał a ona poprostu zwiększyła dawkę i pomogło.....
ale wiem co czujesz i jak widzę w TV jak reklamują APAP na migrenę to nie wiem czy się śmiać czy płakać...
trzymaj sie jakoś kochana...

Tak, ale musiałabym poszukać w książeczce co mi dali.
Mogło tak być. Pamiętam, jak syn miał może ze dwa miesiące a ja leżałam dwa dni bez ruchu z bólu.

Przerażają mnie te upały co nadchodzą, już dzisiaj nie ma czym oddychać :(
ja nie miałam cc, ani znieczulenia a migreny miałam megaaaa!!
ja dzisiejszy upała znoszę okropnie, jak mi przyjdzie rodzić w taki to zdechnę...

Cześć dziewczyny!
Już mi nawet głupio pisać, bo prawie się nie udzielam, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie, bo po pracy wieczorem padam na pysk.
Ale zamelduję, co u nas. Wczoraj byłam na usg na patologii z powodu tych nierównych wymiarów poszczególnych części ciała i doktor stwierdził, że "wymyślanki" - nie ma co się przejmować, że główka starsza - taka uroda. A wczoraj jeszcze zmierzył, że nóżki krótsze. Ale podobno się mieści w normie.
Cesarkę mam wyznaczoną na 7 lipca.
Pozdrowienia dla wszystkich mamuś.
no to fajna data będzie :)
Matko dziewczyny ja dzisiaj coraz gorzej się czuje.. Najbardziej uciążliwe jest to pieczenie w klatce piersiowej ale ciśnienie mam 108na58.. Puls trochę wysoki ale mam arytmie więc to nie nowość.. Zastanawiam się nad IP..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
jak poczujesz się gorzej to może jedź na ip, będziesz spokojniejsza:!
mimo to trzymam kciuki!!!

Do góry