reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć Wszystkim ;)

Iwonaimaja- trzymam kciuki żeby było ok i żebyś dotrwała do bezpiecznego terminu.

Lucky - świetne tramposze :D moja mama zawadziła wnukowi podobne i nie mogę się na nie napatrzeć i doczekać aż mu je założę :D

Fazerkamm - zazdroszczę klimy w domu, mój się za późno ogarnął żeby przed remontem zrobić podłączenie a już jest na takim etapie wszystko że trzeba by było kuć, przerabiać a już nie ma na to czasu i pewnie jeśli będzie mega gorąco to wiatraczek i heja...

Moja noc cudowna, jedna pobudka na siku o 3 w nocy i spanko jak suseł do 7:40 :) Mężuś mnie rozczulił bo dawał mi buziaka przed wyjściem do pracy i dał buziaka w brzuszek małemu, pierwszy raz tak zrobił i to takie miłe.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Na 6 par były trzy, które spodziewają się chłopca i każdy będzie miał na imię Franek :p śmiesznie...
Położna uświadomiła mi jak już niedużo czasu zostało do porodu bo wg niej bezpiecznie mogę rodzić od 4 lipca a to już za miesiąc :), ale pocieszyła mnie że pierworódki raczej rodzą po terminie co już mniej mi się podoba, ale najważniejsze żeby mały zdrowy był a kiedy się urodzi to już jego sprawka, chociaż liczę na to że nie będzie złośliwy i jakoś uda mi się go namówić na szybsze zapoznanie niż końcówka lipca. :)

Z samego rana zrobiłam zakupy w aptece internetowej i poszło mnóstwo kasy :( ale oprócz majtek poporodowych, koszul, stanika do karmienia, łóżeczka, materaca i prześcieradeł mamy wszystko :)

Wszystkiego najlepszego kobitki i dla Was i Waszych pociech :*

reklama
Cześć dziewczyny ,
Buciki śliczne [emoji7]
Przy zzo w czasie sn też podłączają cewnik? Myślałam że jest łagodniejsze to znieczulenie bo można normalnie chodzić...

Mi do terminu zostało 55 dni. A nic nie mam ogarnięte :(

Jeszcze w posiewie wyszła mi jakaś bakteria i dostałam antybiotyk. Poczytałam ulotkę a tam masakra totalna. Może powodować psychozy, wzmagac depresję, nie powinno się prowadzić auta.. no i oczywiście nie stosować w ciąży, starając się ani karmiąc..Trochę się zestresowałam teraz [emoji53]

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

hejka;-)
mnie też jest strasznie ciepło w nocy,nie przykrywam się wogóle i jeszcze mamy uchylone okno,ale to nic nie daje bo nie ma żadnego przewiewu;-/
mam taki wolno stojący klmatyzator do którego wlewa się wodę albo wkłada takie zmrożone wkłady-fajnie chłodzi,napewno mniej wieje niż wiatrak,nawilża powietrze ale minusem jest to że dosć glośno chodzi więc na noc się nie nadaje;-/

własnie wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad zzo,mąż mi mówi żebym brala,ale ja sie trochę boję powikłań i jak to jest po znieczuleniu czy tez trzeba na wznak leżeć bez ruchu jak po innych nakłuciach kręgosłupa....muszę się zagłębić w ten temat i coś zdecydować;-)

wczoraj mnie pierwszy raz M wkurzył -po każdych zajęciach w szkole rodz.mam jakieś wątpliwości,taki podświadomy strach,czy ze wszystkim sobie poradzę-wczoraj akurat był temat karmienia,przystawiania do piersi,kłopotów z piersiami itp.-no i mówię mu o tych swoich obawach a on mi na to że przesadzam i że ze wszystkim sobie poradzimy,a ta położna ze szkoły jest nawiedzona i niepotrzebnie nam opowiada niektóre sytuacje-ale to wam lepiej nie będę pisać co ona gada;-)
ciekawa jestem czy będzie taki mądry jak pierwszy raz sam zostanie z dzidziusiem;-P bohater się znalazl;-)

witam w 1 dniu CZERWCA ! tak to zleciało szybko...no to teraz pewno bedzie wrażenie że się wlecze ! WSZYSTKIM dzieciaczkom wspaniałego Dnia !!!!!!!!!!!!!!!!
Spanie całą noc lub 1 pobudką to chyba już luksus.....
40 dni do terminu....ale hit.....az się wierzyc nie chce...
IwonaMaja w domku jesteś? ok już? Ja jestem przewrażliwona na pkt ruchów....licze ,notuje..
Nie wiem co komu pisać....wiec zyczę fajnego dnia !
cc....oj temat mi na głowę siadł...zaczynam miec panikę przed ...

reklama
hejka;-)
mnie też jest strasznie ciepło w nocy,nie przykrywam się wogóle i jeszcze mamy uchylone okno,ale to nic nie daje bo nie ma żadnego przewiewu;-/
mam taki wolno stojący klmatyzator do którego wlewa się wodę albo wkłada takie zmrożone wkłady-fajnie chłodzi,napewno mniej wieje niż wiatrak,nawilża powietrze ale minusem jest to że dosć glośno chodzi więc na noc się nie nadaje;-/

własnie wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad zzo,mąż mi mówi żebym brala,ale ja sie trochę boję powikłań i jak to jest po znieczuleniu czy tez trzeba na wznak leżeć bez ruchu jak po innych nakłuciach kręgosłupa....muszę się zagłębić w ten temat i coś zdecydować;-)

wczoraj mnie pierwszy raz M wkurzył -po każdych zajęciach w szkole rodz.mam jakieś wątpliwości,taki podświadomy strach,czy ze wszystkim sobie poradzę-wczoraj akurat był temat karmienia,przystawiania do piersi,kłopotów z piersiami itp.-no i mówię mu o tych swoich obawach a on mi na to że przesadzam i że ze wszystkim sobie poradzimy,a ta położna ze szkoły jest nawiedzona i niepotrzebnie nam opowiada niektóre sytuacje-ale to wam lepiej nie będę pisać co ona gada;-)
ciekawa jestem czy będzie taki mądry jak pierwszy raz sam zostanie z dzidziusiem;-P bohater się znalazl;-)
Nie wiem jak u was w szpitalu ale u mnie jeżeli kobieta nie jest pewna co do zzo to przychodzi do niej anestezjolog, tłumaczy i odpowiada na wszystkie pytania :-) może warto z ekspertem porozmawiać..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry