reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Cześć Wszystkim ;)

Iwonaimaja- trzymam kciuki żeby było ok i żebyś dotrwała do bezpiecznego terminu.

Lucky - świetne tramposze :D moja mama zawadziła wnukowi podobne i nie mogę się na nie napatrzeć i doczekać aż mu je założę :D

Fazerkamm - zazdroszczę klimy w domu, mój się za późno ogarnął żeby przed remontem zrobić podłączenie a już jest na takim etapie wszystko że trzeba by było kuć, przerabiać a już nie ma na to czasu i pewnie jeśli będzie mega gorąco to wiatraczek i heja...

Moja noc cudowna, jedna pobudka na siku o 3 w nocy i spanko jak suseł do 7:40 :) Mężuś mnie rozczulił bo dawał mi buziaka przed wyjściem do pracy i dał buziaka w brzuszek małemu, pierwszy raz tak zrobił i to takie miłe.
Wczoraj byliśmy na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Na 6 par były trzy, które spodziewają się chłopca i każdy będzie miał na imię Franek :p śmiesznie...
Położna uświadomiła mi jak już niedużo czasu zostało do porodu bo wg niej bezpiecznie mogę rodzić od 4 lipca a to już za miesiąc :), ale pocieszyła mnie że pierworódki raczej rodzą po terminie co już mniej mi się podoba, ale najważniejsze żeby mały zdrowy był a kiedy się urodzi to już jego sprawka, chociaż liczę na to że nie będzie złośliwy i jakoś uda mi się go namówić na szybsze zapoznanie niż końcówka lipca. :)

Z samego rana zrobiłam zakupy w aptece internetowej i poszło mnóstwo kasy :( ale oprócz majtek poporodowych, koszul, stanika do karmienia, łóżeczka, materaca i prześcieradeł mamy wszystko :)

Wszystkiego najlepszego kobitki i dla Was i Waszych pociech :*

reklama
Cześć dziewczyny ,
Buciki śliczne [emoji7]
Przy zzo w czasie sn też podłączają cewnik? Myślałam że jest łagodniejsze to znieczulenie bo można normalnie chodzić...

Mi do terminu zostało 55 dni. A nic nie mam ogarnięte :(

Jeszcze w posiewie wyszła mi jakaś bakteria i dostałam antybiotyk. Poczytałam ulotkę a tam masakra totalna. Może powodować psychozy, wzmagac depresję, nie powinno się prowadzić auta.. no i oczywiście nie stosować w ciąży, starając się ani karmiąc..Trochę się zestresowałam teraz [emoji53]

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

hejka;-)
mnie też jest strasznie ciepło w nocy,nie przykrywam się wogóle i jeszcze mamy uchylone okno,ale to nic nie daje bo nie ma żadnego przewiewu;-/
mam taki wolno stojący klmatyzator do którego wlewa się wodę albo wkłada takie zmrożone wkłady-fajnie chłodzi,napewno mniej wieje niż wiatrak,nawilża powietrze ale minusem jest to że dosć glośno chodzi więc na noc się nie nadaje;-/

własnie wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad zzo,mąż mi mówi żebym brala,ale ja sie trochę boję powikłań i jak to jest po znieczuleniu czy tez trzeba na wznak leżeć bez ruchu jak po innych nakłuciach kręgosłupa....muszę się zagłębić w ten temat i coś zdecydować;-)

wczoraj mnie pierwszy raz M wkurzył -po każdych zajęciach w szkole rodz.mam jakieś wątpliwości,taki podświadomy strach,czy ze wszystkim sobie poradzę-wczoraj akurat był temat karmienia,przystawiania do piersi,kłopotów z piersiami itp.-no i mówię mu o tych swoich obawach a on mi na to że przesadzam i że ze wszystkim sobie poradzimy,a ta położna ze szkoły jest nawiedzona i niepotrzebnie nam opowiada niektóre sytuacje-ale to wam lepiej nie będę pisać co ona gada;-)
ciekawa jestem czy będzie taki mądry jak pierwszy raz sam zostanie z dzidziusiem;-P bohater się znalazl;-)

witam w 1 dniu CZERWCA ! tak to zleciało szybko...no to teraz pewno bedzie wrażenie że się wlecze ! WSZYSTKIM dzieciaczkom wspaniałego Dnia !!!!!!!!!!!!!!!!
Spanie całą noc lub 1 pobudką to chyba już luksus.....
40 dni do terminu....ale hit.....az się wierzyc nie chce...
IwonaMaja w domku jesteś? ok już? Ja jestem przewrażliwona na pkt ruchów....licze ,notuje..
Nie wiem co komu pisać....wiec zyczę fajnego dnia !
cc....oj temat mi na głowę siadł...zaczynam miec panikę przed ...

reklama
hejka;-)
mnie też jest strasznie ciepło w nocy,nie przykrywam się wogóle i jeszcze mamy uchylone okno,ale to nic nie daje bo nie ma żadnego przewiewu;-/
mam taki wolno stojący klmatyzator do którego wlewa się wodę albo wkłada takie zmrożone wkłady-fajnie chłodzi,napewno mniej wieje niż wiatrak,nawilża powietrze ale minusem jest to że dosć glośno chodzi więc na noc się nie nadaje;-/

własnie wczoraj zaczęłam się zastanawiać nad zzo,mąż mi mówi żebym brala,ale ja sie trochę boję powikłań i jak to jest po znieczuleniu czy tez trzeba na wznak leżeć bez ruchu jak po innych nakłuciach kręgosłupa....muszę się zagłębić w ten temat i coś zdecydować;-)

wczoraj mnie pierwszy raz M wkurzył -po każdych zajęciach w szkole rodz.mam jakieś wątpliwości,taki podświadomy strach,czy ze wszystkim sobie poradzę-wczoraj akurat był temat karmienia,przystawiania do piersi,kłopotów z piersiami itp.-no i mówię mu o tych swoich obawach a on mi na to że przesadzam i że ze wszystkim sobie poradzimy,a ta położna ze szkoły jest nawiedzona i niepotrzebnie nam opowiada niektóre sytuacje-ale to wam lepiej nie będę pisać co ona gada;-)
ciekawa jestem czy będzie taki mądry jak pierwszy raz sam zostanie z dzidziusiem;-P bohater się znalazl;-)
Nie wiem jak u was w szpitalu ale u mnie jeżeli kobieta nie jest pewna co do zzo to przychodzi do niej anestezjolog, tłumaczy i odpowiada na wszystkie pytania :-) może warto z ekspertem porozmawiać..

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry