reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Witajcie!
Ja co prawda jeszcze w szpitalu ale już mam zielone światło na wyjście dziś po 14. Co za ulga...

Mnie zostało 42 dni do terminu. Byle nie więcej bo nikt po cc nie podejmie się wywołania tylko zrobią kolejne cc. Mały wychodź za 4 tygodnie! !

Co do ZZO. Ja miałam przy pierwszym porodzie i bardzo się ciesze i sobie chwalę. Teraz też od początku będę wołać. Można po nim chodzic, choć od razu po podaniu podłącza się Ktg. Ja miałam podane przy 4cm rozwarcia, podpięte Ktg, leżałam pod nim chwile i mój organizm tak się rozluźnil ze w ciągu kilku chwil przyszło pełne rozwarcie i Maja się urodziła.
Ale na każdego może inaczej zadziałać, cały czas to słyszę.

reklama
Agula2016 ani cewnik ani wbicie sie w kręgosłup nie czujesz tego jak dobrze zakladaja :)

Needi widzialam reklame :) Twoja przynajmniej w miare przystepnej cenie cos znalazla, moj sobie wymyślił stacje psiego patrola, jak mu powiedziałam ze to jest bardzo drogie to uznal ze nie szkodzi, ze Dziadek, wujek i tatuś dadza mu pieniazki i wtedy starczy na kupno[emoji14]ot taki cwaniak z mojego cztero i pol letniego syna. ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
A ztymi prezentami to Martyna za mała żeby sobie coś życzyć. Ja rodzinie mówię co mają kupić. Ale najlepsze że mąż uparł się kupić jej samochód jepp żeby z nią do lasu jeździć za grubą kasę a ona sie boi:yes:. Ale mnie nikt nie słucha. On nie może tego przeżyć ze ona nie chce. To zapowiedział że Maja tyko główkę będzie sama trzymać to ją będzie woził:rolleyes2:

Cześć dziewczyny ,
Buciki śliczne [emoji7]
Przy zzo w czasie sn też podłączają cewnik? Myślałam że jest łagodniejsze to znieczulenie bo można normalnie chodzić...

Mi do terminu zostało 55 dni. A nic nie mam ogarnięte :(

Jeszcze w posiewie wyszła mi jakaś bakteria i dostałam antybiotyk. Poczytałam ulotkę a tam masakra totalna. Może powodować psychozy, wzmagac depresję, nie powinno się prowadzić auta.. no i oczywiście nie stosować w ciąży, starając się ani karmiąc..Trochę się zestresowałam teraz [emoji53]

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Mendoza to co za paskudztwo Ci zapisali, jest grupa antybiotyków bezpiecznych w ciąży, ja byłam zmuszona już dwa razy wziąć.

Needi niech mąż się przyzna że dla siebie chce to autko a małą się zasłania:-D

U mnie tak średnio, permanentne zmęczenie, bo jak większość z was nie śpię w nocy i jeszcze mały zaparł mi się głową o żebra aż się ruszyć niemogę, niewiem już co zrobić żeby się obrócił:(

Ja wstawilam dzis reszte ciuszkow do prania i reczniki. Zostaly mi kocyki, przescieradla, posciele i pieluchy ufff mialam sie w tym tygodniu spakowac i tak mi schodzi ze chyba sie nie zbiore.

Ja bede prała dopiero pod koniec przyszłego tygodnia.

Coraz bardziej boje sie porodu, czy dam radę i boje sie depresji ze mnie złapie po porodzie. Mam takie myśli ze moze dziecko mnie nie pokocha albo bedzie płakało na moj widok....masakra ..

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Coraz bardziej boje sie porodu, czy dam radę
Mnie tak też ostatnio ogania strach przed porodem, mimo, że wcześniej się nie bałam, z racji tego, że nie wiem co mnie czeka :p Ostatnio z koleżankami się spotykałam (bezdzietnymi) to mnie nastraszyły, że to boli, że jak się da radę itd...

Ja jedno pranie mam już poprasowane, jutro wrzucam kolejne i myślę do końca przyszłego tygodnia się wyrobić ze wszystkim...

Powiem Wam, że się taka ciapowata ostatnio zrobiłam, wszystko mi z rąk leci... W niedzielę jak odcedzałam ziemniaki to nie wiem jak, upuściłam pokrywkę i 1/3 wpadła do zlewu... a akurat tam miałam talerze jakieś i płukałam tam mięso, więc już olałam je... mąż się zaśmiał i powiedział "dobrze, że obrałem więcej...", ale ja zawsze taka perfekcjonistka i mi źle z tą ciapowatością :(

Dziś u nas już truskawki po 5zł były, takie ładne :) także od rana zajadam się truskaweczkami, mmm ;)

reklama
Syska, witaj!!!! :)
Pauladabro, Mendoza - ja z okresu na 24 lipiec :)
Pauladabro - pokocha, pokocha, kogo, jak nie Ciebie, pod której serduchem jest przez 9 miesięcy?? :)
Asia, ja przy pierwszym porodzie miałam znieczulenie podpajęczynówkowe, w kręgosłup i musiałam leżeć na wznak dość długo, a weź tu dziecko do cycka i karm :/ Potem wracanie tej sprawności w nogach, w jednej ok, a w drugiej długo, ale to znieczulenie całkowite od pasa w dół, a przy naturalnym takiego przecież nie dają :)
Kkasiulka, to się cieszę :)
Lizzy, też jestem ciapowata :/

Ja będę prała w następnym tygodniu :)

Do góry