reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Iwona, ja tak na czuja, potem korekta z lusterkiem...;)
A rodzisz sn czy cc? Bo nam położna mówiła, że do porodu sn trzeba, a przynajmniej tam niżej...

Needi, a cała idea karuzeli i grania się sprawdziła?

Matko, koniec maja, a ja mam sandały w piwnicy, a kozaki na półce, oj chyba czas to zmienić:p jaki wstyd:p

reklama
Ooo Gwiazda_237 nie wiedzialam o tej godzinie poloznikow ale chyba cos w tym jest, ja skorczy dostałam o 3 w nocy z pierworodnym :)

Venicee nie tylko Tobie hormony na mozg siadly ;) damy rade, malo zostalo!

Lila dziekuje ze pytasz, lepiej lepiej... jakas jednodniowka to musiala byc albo cola pomogla :)
Co do boli migrenowych to chyba nie ma nic gorszego... ostatnio jak mnie zlapalo to rowne 36h mnie trzymalo... myslalam ze sobie w leb strzele..
Lila nie kupuj narazie kolderki, nie ma sensu, twkie dzieciatko za malusie jest na kolderke ;)

Nieufna i dobrze zrobilas ze wszlas, jezeli jest taka kartka to ja nawet bym sie nie zastanawiała czy mam wchodzic poza kolejnoscia.

Flammie przygotuj się ze i po porodzie ta czkawke bedzie mial jak teraz w brzuszku ma :)

Lizzy mam karuzele i polecam :)
Fakt przy Maksiu mialam zwykła tylko krecaca sie i do tego osobno lampke (kule) co gwiazdki na sufit świeciły, zmieniały kolory i grala uspokajajaca muzyczka i obie rzeczy synkowi się podobaly takze moim zdaniem warto kupic :)
Teraz mam ta lampke co opisalam wyzej i dostałam karuzele z tymi wszystkimi bajerami co napisalas, super jest :)

Iwonaimaja szacun!!! Ja bym nie dala rady pomalowac ;)

Iwona35 ja kiedyś tez tak podeszlam do tego artykulu o ochraniaczu na lozeczko az poznalam osobiście dwa takie przypadki gdzie dzieci naprawde cudem uratowane a wina wlasnie byly ochraniacze, od tamtej pory jestem przeciwnikiem ochraniaczy.

Iwona7510 ja na "czuja" sie gole :) nie zdarzylo mi sie pozacinac ;)

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Lizzy, dzięki! No to chyba kupimy i gdzieś się da póki używać nie będziemy. Karuzelkę zostawiam dla gości. Nigdy nie miałam ze światełkami, sama jestem ciekawa opinii.
Asiak - dzięki! Ja już z sukienki chyba zrezygnuję, mam tam jedną kościelną, w którą wchodzę, do tego różne marynarki czy bolerka. Zamówiłam za to dzisiaj krótkie leginsy, bo mam tuniki, a nie mam do czego nosić.
Nieufna, też nie chciałam ochraniacza, bo lato, duszno, ale potem pomyślałam, że zrobi się jesień to by się przydał. Baldachim całkiem odpada, chociaż w tym koszu Mojżesza mam, bo tam jest na stałe.
Iwona7510 - ja też na czuja, na pewno jestem ogolona nie tak jak trzeba :/

Malowanie paznokci u stóp?? Nieźle :D

Zrobiłam już kapustę młodą na gęsto, teraz jeszcze ziemniaki obrać i kotlety, ale to jak już wrócę z Nikośkiem.

Fazerkam, dziękuję za opinię :) Jejku, zdurniałam już sama. Z Mikołajem miałam cieniutką kołderkę przypinaną do prześcieradła zamkiem. Mówią, że dobre rozwiązanie to śpiworki.

Naprawdę tak uważacie z tymi ochraniaczami? Ale jak dziecko ma wcisnąć ten nosek między materac a ochraniacz? Przecież jak już się będzie przekręcać już w tą w jedną stronę to i w drugą da radę. No chyba, że druga słabsza... Może macie rację...Hmmm.

Dziewczyny a co z położną? Macie już wybraną. Jak to jest? Bo jak rodziłam 10 lat temu to z automatu przyjezdzalala potem, chyba? Podobno teraz się wybiera. Ja jeszcze nie mam.

Ja wybieralam położną czyli taka deklaracje podpisywalam. I teraz chodze co tydzień na spotkania do niej a po porodzie ma ona przychodzić

Hej, ja tylko na chwilę, jestem juz w domu ale jestem padnięta jakbym maraton przebiegła po tych dwóch nieprzespanych nocach.
W skrócie z małym ok, tyle że się nie odwrócił oczywiście, ja już trochę się sypie, wybiło troche cukru i ciał ketonowych w moczu ale białka na szczęście niema, zwiększyli mi dawkę leków na ciśnienie, i włączyli żelazo na niską hemoglobinę.
Mam kontrolę w przychodni diabetologicznej za 2 tygodnie, a za 4 tygodnie czyli 21.06 do szpitala już na rozwiązanie.

Niemacie nawet pojęcia ile jest kobiet w szpitalu, kompletnie przeładowane, ja miałąm szczęscie bo trafiłam na salę dwuosobową i nieszło tam już zrobić dostawki, ale dziewczyny były poupychane na 4-osobowej sali w 6 lub 7, wczoraj na porodówce mieli 23 porody, jakiś obłęd normalnie.
Niewiem czy oni są w stanie wszystkiego dopilnować z takim obłożeniem.

kamejka w tym szpitalu to standard niestety...

Iwona35 no prawie same dobre usłyszałam, tylko mały za skarby świata niechce się obrócić.

Zmykam odespać, jutro postaram się nadrobić co się tu ostatnio działo.
Pozdrówka:happy2:

Alinka a jaki poziom hemoglobiny mialas?bo zastanawiam się jak niski poziom zmusza do przyjmowania żelaza..?

Mam niestety podobnie. Siedzieć mogę tylko na krześle, jak chodzę to brzuch twardnieje i czasem boli mnie okolica pępka przy dotyku. O jelitach nie wspomne, wieczorem mam wrażenie, że mi tam w środku coś wybuchnie.....
Na szczęście mała się dziś troche rozruszała.

Nieufna mam tak samo i z tym bólem/pieczeniem w okolicy pępka też tak mam i zastanawiałam się czy to normalne...:oo2:

Ja wybieralam położną czyli taka deklaracje podpisywalam. I teraz chodze co tydzień na spotkania do niej a po porodzie ma ona przychodzić

Alinka a jaki poziom hemoglobiny mialas?bo zastanawiam się jak niski poziom zmusza do przyjmowania żelaza..?

Nieufna mam tak samo i z tym bólem/pieczeniem w okolicy pępka też tak mam i zastanawiałam się czy to normalne...:oo2:

Zapytam w sobotę lekarza o to.

Ja tez zamierzam dzisiaj pomalować paznokcie bo jest gorąco a nie lubię chodzić w sandałach bez pomalowanych paznokci tylko tak myślę jak ja to zrobię. A jak u was z depilacją ma dole ? Bo ja sobie od jakiegoś czasu odpuściłam bo nic nie widzę , ostatnim razem się tam pozacinałam. Głupio mi za każdym razem jak ide do gina, bo taka nieogolona, nie lubie tak.

Ja polecam średniej wielkości lusterko kosmetyczne, takie gdzie można kąt nachylenia ustawić. Troche kierunki się mylą, ale przynajmniej coś widać.. :p

Załączniki

• 6968_1.0.jpg
    6968_1.0.jpg
    7,5 KB · Wyświetleń: 47
Tak w ogóle to witam się po całym weekendzie :biggrin2:
Przeżyłam komunię i jesteśmy już w domku...:)
Ale było gorąco wczoraj jak ta komunia byla to myslalam że nie dam rady, w kościele ludzi ogrom, na dworze upał nieziemski uffff ale jakoś dalam radę! Jestem zadowolona ale i zmęczona...podróż prawie 300km też jakoś przezylam, nie było tak źle. Teraz nigdzie się nie ruszaj dalej niż do mamy 30km no i do lekarza jakieś 45km bo nie wiadomo co się wydarzy i kiedy:szok:dzis zaczynam 34 tydzień :tak: jutro wizyta wieczorem, ciekawe ile moja dzidzia waży :D
Ale dzisiaj u nas upał, ciekawe jak będzie dalej ale czas na szukanie luzniejszych ubrań bo robi się gorąco...

Ja torbę tak na szybko spakowałam jak wyjezdzalismy na komunię ale jest jeszcze nie kompletna. Muszę się teraz na wizycie wypytać co potrzebne do szpitala i już ją będę kompletować... czekamy na meble, mają być początkiem czerwca i zaczynamy wtedy urządzać pokoik...a to zejdzie..

Wszystkim zdrówka zycze:-p

reklama
Do góry