reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

myśmy wczoraj byli na meczu i musieliśmy wyjść wcześniej bo kibice zaczęli jazdy i woleliśmy wyjść ja oczywiście z Majką przestraszona jak już szliśmy na ten mecz to tak źle wyglądało bo dużo policji było z pałkami tak stali jeden obok drugiego
Właśnie miałam się Ciebie pytać czy byłaś, bo przed meczem była jazda - podobno policja pokierowała autobus gości koło gol baru, a to wiadomo, nie wróżyło nic dobrego ;) też chciałam iść na ten mecz, ale mam "zakaz stadionowy" od męża na mecze kiedy są kibice gości :( właśnie boi się o mnie gdyby były takie sytuacje... dobrze, że wyszliście... Mam nadzieję, że za 2 tygodnie na ostatnim meczu się pojawię...
Kupujecie pościel, poduszkę, kołdrę do łóżeczka na te pierwsze letnie tygodnie??
My zamówiliśmy. Wiem, że prędko nie użyjemy, ale kupiliśmy z ochraniaczem cały zestaw, kołderka i podusia poczeka na później. Ale kupiliśmy też kocyk minky, pieluszki bambusowe i flanelowe i tym planuję przykrywać latem :)

Ja wczoraj zasnęłam O DZIWO w miarę szybko, choć było gorąco, ale mieliśmy otwarte okienko... i tak koło drugiej jakaś pijana parka wracała z knajpki i darli się na całe osiedle i się obudziłam (nie tylko ja, bo słyszałam, że jakaś baba z okna ich opiernicza:p). Potem już ciężko było zasnąć :(

Ja weekend miałam pod znakiem picia, czyli te swoje minimum 3litry na dzień wypijałam, jednak wolę się pilnować i wypłukać tego jak najwięcej niż potem inne problemy. Ale przez to czułam się jak balon!

Gorąco dzisiaj jak nie wiem, aż wychodzić się nie chce, a muszę wyskoczyć po jakieś mięsko na obiad :( Co prawda do sklepu mam rzut beretem, ale sam fakt wyjścia mnie przeraża :p

Kupujecie karuzelkę nad łóżeczko? Ja ogólnie chcę, tylko oglądam i są takie kręcące, grające i świecące. Doświadczone mamusie, czy te światełka interesują dzieci? Warto takie kupić? Bo mi się wydaje, że to fajna sprawa, no ale nie wiem jak maluchy na to reagują... Miałyście takie?

reklama
Witam się I ja ;)

Kurde dziewczyny jak czytam ile nam zostało do porodu to coraz bliżej a ja nadal z niektórymi rzeczami daleko ;) U mnie ogólnie do porodu zostało 53 dni do donoszonej ciazy 39 dni a do 36 tygodnia 18 dni ;) wiec bliżej niż dalej ;)

Kurde ten szpital mnie tak rozbudzil ze teraz bym cały czas coś robiła a mam odpoczywać hahah ;)

Fazerkamm ja też przestaję juz powoli kontaktować .

Dziewczyny a wiedzialyscie ze między 2 a 3 w nocy jest tak zwana godzina położnikow i wtedy dostaje się najwięcej skurczy i dużo osób trafia na porodowki; )

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
skoro masz 18 dni do 36 tygodnia to do donoszonej ciązy 25 dni:) 37 tydzień to już ciąża donoszona:)
Mi do donoszonej 48 dni :)

Lizzy w sumie to wyszliśmy 5min przed koncem dużo osób z dziećmi wychodziło kibiców gości potraktowali gazem i podobno był spokój ale cała drugą połowę prowokowali naszych kibiców więc musiało się tak skończyć

Za dwa tygodnie też się wybieram my chodzimy z znajomymi sa dzieci i jest fajna zabawa pierwszy raz musieliśmy wcześniej wyjść

Iwonaimaja, mój mąż chodzi zawsze, ja sporadycznie. Pewnie jak już mały będzie to będziemy chodzić razem (tzn. wiadomo, że nie w tym roku jeszcze, ale kiedyś;) ). Jedyny minus, że podobno policja gazowała wczoraj wszystkich koło mrówki, kto szedł i nawet gdybym ja szła z brzuchem bym oberwała, bo oni nie patrzą :(

A wiecie, śnił mi się poród ostatnio... w wodzie! Była salka i 4 wanny - takie normalne wanny jak się ma w domu, stały w rządku :p i tam siedziały PARY, w jednej my i ja prosiłam męża by dolał ciepłej wody, bo ta wystygła... masakra jakaś :p na szczęście w tym momencie zadzwonił budzik, bo nie wiadomo jakby ten sen się potoczył dalej :p

Ja ochraniacza do łóżeczka w ogóle raczej nie kupuję. Zastanawiałam się już wcześniej, ale po tym artykule na pewno nie. Link do: Ochraniacze do łóżeczek zabijają dzieci! Naukowcy ostrzegają

Ale mam dziś dzien.... pobolewa mnie brzuch, pachwiny, słabo mi.... chyba przez ten upał.

Lizzy, a na jakie mecze chodzicie??

Ja się nie mogę już doczekać ME w piłce noznej :) Szybciej czas zleci.

Witajcie;-)

ale piękna pogoda się zrobiła,ja cały praktycznie weekend spędziłam poza domem,ale jak dłużej pospacerowałam to miałam takie dłonie opuchniętę,palce w szczególności,nogi póki co mi nie puchną ale jestem jakaś osłabiona przez to ciepło.
aaa i z zegarkiem w ręku o godz 20.00 plecy mi wysiadają i trzeba się kłasć do łóżka bo żadna zmiana pozycji nie pomaga;-/

Też nie mam co założyć zabardzo bo w letnie sukienki się nie mieszczę w biuście;-P pozatym podnoszą się mi na brzuchu i są przez to mega krótkie.Zamówiłam narazie krótkie spodenki na gumce,ale muszę jakaś sukieneczkę dopaść jeszcze;-) narazie chodzę w spodenkach męża-wyglądam pięknie;-P

Co do pościeli,to ja tez myślę na początku przykrywać dziecko pieluszką,albo samą poszwą bez wkładu,ewentualnie cienkim kocykiem jeśli bedą upały.

Miłego dnia;-)

Hej dziewczyny. Ja już poza podkładami poporodowymi czymś do pępuszka i wózkiem mam wszystko:) W końcu mąż się ruszył i nawet pranie do końca porobił dla małej:D Ja od rana się skubie i szykuje na wizytę. Ciekawe co mi powie bo ostatnie 2 dni znowu ciężkie, skurcze mam i mała szaleje nawet w nocy. W razie co torba spakowana. A zostało mi do terminu 45 dni a do donoszonej 31:) Miłego dnia życzę i spokoju

reklama
Do góry