reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

@alinka - doskonale rozumiem Twój strach i niechęć.... ja również potwornie źle przeszłam cc, długo na myśl o fotelu gin trzęsłam się jak galareta..... A ponieważ mam kręgosłup po operacji, to boję się, że nie pozwolą mi rodzić sn. Moja druga córcia obróciła się na przełomie 37/38 tygodnia. W położnictwie NIC nie ma na pewno..... Nie załamuj się, pozytywne myślenie ma dużo lepsze efekty....
A jeśli będzie musiało być cc, to zastanów się: dlaczego?? Dla Twojego i dzieciątka BEZPIECZEŃSTWA. Bo to, żebyście byli zdrowi jest teraz najważniejsze. Tylko to się liczy. Nie sposób przyjścia dziecka na swiat, nie to czyni z Ciebie mamę! Poród to tylko początek drogi - trudnej, ciężkiej, radosnej i pięknej....

reklama
Ja tam nie jestem specem w medycynie, ale wszystko to jest matka natura i uważam, że żaden lekarz nie jest w stanie stwierdzić czy dzidziuś nie będzie miał ochoty sobie fiknąć pół koziołka, nawet w ciasnocie ;) Mój niby główką do dołu, ale nie mam pewności, czy się nie zechce odwrócić... Co ma być to będzie. Rozumiem, że ciężko przeszłaś ostatni poród, ale czy będziesz się przejmować teraz to w niczym nie pomoże. Wręcz to może negatywnie na malucha wpłynąć...

Alinka może się jeszcze obroci trzymam kciuki

Ja też strasznie boję się cc mam nadzieję ze samo się wcześniej rozwiąże

Dziewczyny mam pytanie od wczoraj wymiotuje,mam rozwolnienie i brzuch mi twardnieje gdzies przeczytałam,ze tak sie oczyszcza organizm przed porodem.Jestem w 31i1dzien dzidzia niby o tydz starsza ale czy to mogą byc objawy ,ze potod bedzie szybciej?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczynki, ja już w domku, jak dooobrze :)
Powiem Wam może trochę przewrotnie, ale dobrze że tam trafiłam. Wyzbyłam się strachu przed szpitalem. Jeszcze niedawno Wam pisałam o wszystkich obawach związanych z pobytem tam, głównie dotyczących intymności. No to mi minęło :D Jakoś tak w szpitalu jest inny "klimat". Tam ta intymność jest na porządku dziennym i naprawdę szybko poczucie wstydu przechodzi. Nawet mnie badali dziś przed wypisem przy studentach i tak jak wcześniej zarzekałam się, że się nie zgodzę i będę wypraszać, tak to mi to w ogóle nie przeszkadzało i jeszcze sobie z nimi pogadałam :p
I przy studentach fajnie, bo dużo dużo więcej można się dowiedzieć, bo im tłumaczą wszystko więc sobie przy okazji posłuchasz. A jak ich nie ma to ciach mach i dziękujemy i nic nie wiesz :p Więc zupełnie zmieniłam podejście i obecności studentów mówię tak.

Hej dziewczyny. Ja już po wizycie i pobranym wymazie. Skurcze się uspokoiły, mała dość aktywna, w środę idę na usg. Dowiedziałam się też czemu mam usg po 2 tyg robione. Na ostatnim lekarz nie sprawdził dokładnie łożyska a wyszła w przychodni afera, dziewczyna urodziła w 26tc właśnie przez nieuwagę tego lekarza, Nie zauważył odklejającego się łożyska. W szpitalu lekarze stwierdzili że musiał to widzieć, Dziecko żyje ale jest w ciężkim stanie. Teraz powtarzają usg wszystkim kobitkom po 25tc co miały u niego usg w ostatnim czasie

Iwona straszna historia :( Dobrze że szpital nie zamiótł tego pod dywan tylko rozwiązał sytuację tak jak powinien.

Mój Nikodem też ostatnio na urodziny dostał akwarium :) Radość była, ale zmiana wody do mnie należy, niestety :D A oni mają już 6 i 11 lat więc daliby radę, teraz ten starszy twierdzi, że nie on dostał, a młodszy sam wody nie zmieni więc robię to ja :/

Szczerze mówiąc, to chyba było do przewidzenia :D Argumenty starszego trafione haha :D

A tak w ogóle to zaczyna mnie przerażać fakt radzenia sobie z trójką dzieci, ogarnięcia tego wszystkiego, jeszcze latem, kiedy wszystkie dzieci w domu, z jednej strony to lepiej, bo nie ma obowiązków szkolnych czy przedszkolnych, ale z drugiej... Rychło w czas mnie trafiło przerażenie :D

I dobrze że nie wcześniej, bo jeszcze by Ci się odwidziało :p A tak będzie wymarzona dziewusia ;)

Dziewczyny najważniejsze to rozpoznawać skurcze od stawiania się brzucha. U mnie brzuch się stawiał i stawia, Robił to nawet podczas ktg i one nie pokazywało absolutnie żadnych skurczy. Przez trzy dni w szpitalu chodziłam z brzuchem twardym jakbym zjadła wiadro kamieni i żaden lekarz nie zwracał na to uwagi "dziecko rośnie to i brzuch sie napina" tak słyszałam a "stawianie się brzucha to może być akurat bok lub plecki maluszka".

Ja się właśnie zastanawiałam czy stawianie się brzucha można pomylić z pleckami maluszka, czyli można? Bo ja właśnie czasem nie byłam pewna.

U mnie podobnie niestety. Szyjka się skróciła miała 2,5 a teraz nie wiem. Też mam skurcze częściej leżę. Czuję dziecko bardzo nisko. Lekarka powiedziała że gdyby nie pessar to bym już dawno urodziła. Kazała przyjść za 2 tygodnie tydzień już minął, mała nadal kopie na dole ciekawe co mi powie za tydzień. Cesarka czy poczekamy trochę jeszcze trochę. To będzie 34 tc.

Ale chyba nie zrobi Ci cesarki w 34 tyg? Raczej będą przeciągać jak najdłużej?

to jeszcze nic , moja koleżanka z pracy czyści i pastuje buty swojemu synowi, ma 22-24 lata, w każdym razie to już studencik, pomijając, że młodszemu 14 letniemu też to robi

Nawet nie mów :O Ona mu krzywdę robi...

Hej dziewczyny ja już po wizycie, mały dalej głową w góre i lekarz mówi że raczej nie wygląda żeby miał ochotę się obracać.
Nie rozumiem jak można dwa razy mieć takiego pecha, niewiem co zemną jest nie tak, w czym jestem gorsza od innych.
Załamana jestem i tylko wyć mi się chcę.

Alinka ja też tak mam. Na każdym USG dzidzia jest główką do góry. I ma nóżki mocno do dołu wciśnięte. Przez to nawet płci nie znam jeszcze na 100 %.
Staram się tym nie zamartwiać - będzie co ma być, zamartwianie się i tak niczego nie da. Głowa do góry!

A właśnie co do ułożenia malucha! Dziewczyny, wmawiam sobie pewnie, ale wydaje mi się, że dziś się obróciło główką do dołu. Parę dni temu czułam pierwszy raz czkawkę dziecka. Z boku w okolicy pępka, tam gdzie wydawało mi się (po macaniu:p) że była główka.
I parę godzin temu znowu poczułam coś jakby czkawkę ale bardzo nisko brzucha - czy to może oznaczać że się obróciło?? :) W którym miejscu brzucha czujecie czkawkę malucha?

ejku jak szłam na L4 to się zastanawiałam co ja będe robić w tym domu,,,,a teraz nie mam na nic czasu,ledwo wstanę a już wieczór i znów nic nie zrobiłam co chciałam;-) zaczynam się zastanawiać jak ja to ogarniałam jak pracowałam;-P

Mam dokładnie tak samo :p

Dziewczyny mam pytanie od wczoraj wymiotuje,mam rozwolnienie i brzuch mi twardnieje gdzies przeczytałam,ze tak sie oczyszcza organizm przed porodem.Jestem w 31i1dzien dzidzia niby o tydz starsza ale czy to mogą byc objawy ,ze potod bedzie szybciej?

jesli od wczoraj, to dlaczego jeszcze Cie nie ma na IP? to moze byc cos powaznego...

Kamejka ja też czuje czkawkę raczej bliżej dołu niż góry a siedzi głową do góry, no dokładnie mój tak samo sobie siedzi.
Ja idę w środę do szpitala też znów będe musiała się wyleczyć z intymności.

Lizzy, Kkasiulka ja naprawde staram się nie denerwować ale to silniejsze odemnie, bo poprzednim porodzie chodziłąm nawet na terapie i psycholog też niemógł do mnie trafić więc myśle że moja głupota jest nieuleczalna.

Iwona 35 ten mój lekarz to nie taki ciężki przypadek, ciśnienie mierzył mi przed usg więc zanim zdążyłam się solidnie wkurzyć, a co do pozycji małego to myśle że chodziło mu o to że poprzednia ciąża też była miednicowa a wtedy jest większe ryzyko że kolejna też taka będzie, druga sprawa że z każdym dniem szanse maleją bo on jest coraz większy a ja jestem niska więc on już się głową opiera o żebra a co dalej,
Jeszcze stwierdził że ma pępowinę na ramieniu, ale nie widział dokładnie czy jest oplątana czy przerzucona.

Córka próbowała się obrócić w 41 tc i niestety udało się jej się połowicznie bo utknęła jakoś po skosie i dalej niemogła więc to może nie być takie proste.

apropo ułożenia od paru godzin czuje mocne ruchy na dole. mam nadzieje ze mały się nie odwrócił tylko wali mnie ramieniem albo boksuje rękami :) uciekam oglądać druga szanse. jutro robie badanie moczu i juz się stresuje :( :(

reklama
Wymiotuje prawie cała ciaze i lekarz stwierdził,se to normalne ze moze to refluks a z dzidzia wszystko dobrze bo miałam robione badania wiec wymiotami nawet sie nie przejmuje bardziej chodzi mi o rozwolnienie dziś miałam 3razy i nie wiem czy to objaw oczyszczania organizmu czy przez to ,ze wczoraj zjadłam indyjska kuchnie bo mieliśmy rocznicowa kolacje i moze to jedzenie z restauracji tak zadzialalo[emoji853]

Do góry