reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Hej dziewczyny ja już po wizycie, mały dalej głową w góre i lekarz mówi że raczej nie wygląda żeby miał ochotę się obracać.
Nie rozumiem jak można dwa razy mieć takiego pecha, niewiem co zemną jest nie tak, w czym jestem gorsza od innych.
Załamana jestem i tylko wyć mi się chcę.

Alinka- bidulko :( nie martw się, tym razem będzie lepiej a może się obróci :)

reklama
Mnie się też brzuch napina co jakiś czas,czasami mniej czasami więcej,jak dziecko się rusza intensywnie to potem sie napina właśnie,ale`nie boli to-brzuch się robi twardy jak kamień i jak np chcę się schylić akurat to nie mogę zabardzo i muszę poczekać aż sie rozkurczy;-) dziwne uczucie;-)

jejku jak szłam na L4 to się zastanawiałam co ja będe robić w tym domu,,,,a teraz nie mam na nic czasu,ledwo wstanę a już wieczór i znów nic nie zrobiłam co chciałam;-) zaczynam się zastanawiać jak ja to ogarniałam jak pracowałam;-P

Alinka, a co tak źle wspominasz cc?
Ja rodziłam 2 razy sn a raz chciałam cc i dla mnie cc dużo lepsze. Teraz mały jest położony pośladkowo ale mi to obojętne bo i tak chcę cc.

Alinka, a co tak źle wspominasz cc?
Ja rodziłam 2 razy sn a raz chciałam cc i dla mnie cc dużo lepsze. Teraz mały jest położony pośladkowo ale mi to obojętne bo i tak chcę cc.
Dla mnie trauma fizyczna i psychiczna, strasznie długo dochodziłąm do siebie i jeszcze blokada psychiczna długo miałam wrażenie że dziecko nie jest moje, wiem że trudno to zrozumieć ale taka jest prawda, pokarmu też prawie nie miałam.
Poprostu czułam się gorsza, jakaś wybrakowana.
Myślałam że może teraz się uda.

Alinka- bidulko :( nie martw się, tym razem będzie lepiej a może się obróci :)
Agula wątpie, ma już ponad 2 kg, nogi trzyma na samym dole, a głowę pod żebrami, więc raczej mało miejsca na manewry.

Jeszcze lekarz mnie pocieszył ze jak mi się ciśnienie nie uspokoi to w środę jak pójdę na kontrolę mogą mnie już nie puścic do domu do końca.

Agula wątpie, ma już ponad 2 kg, nogi trzyma na samym dole, a głowę pod żebrami, więc raczej mało miejsca na manewry.

Jeszcze lekarz mnie pocieszył ze jak mi się ciśnienie nie uspokoi to w środę jak pójdę na kontrolę mogą mnie już nie puścic do domu do końca.

Moja koleżanka przez wysokie ciśnienie szybciej ma CC ..może nie będzie tak źle. :) może akurat tym razem szybciej dojdziesz do siebie :) nie martw się Kochana na zapas. Ja jestem panikara i zawsze się boję :)

Alinka,przecież nie jest powiedziane,że teraz będzie tak samo,nie ma co się martwic na zapas,nikt tego nie przewidzi,bądź dobrej myśli,a nóż się dzidziuś jeszcze obróci;-)

Alinka wiesz co ja poczułam jak przeczytałam to co napisałas? Nerw to mało powiedziane..wkur..e na Twojego lekarza. Jak już nei chcesz teraz to zmień go jak urodzisz... Miesiąc do porodu i on nie widzi żeby mały miał się obrócić? Po czym to nie widzi? Obetonował się? Czy może po wyrazie twarzy? MÓj też jest duży i ostatnio z dobrej pozycji przekręcił się na pośladkową. Sam ordynator który ma tytuł profesorski powiedział mi,że nie ma co się przejmowac. Dzieciak może jeszcze się okręcic nie raz.Nie bez trudu ale to nie żaden Mount Everest. Bać to się mozna jak masz skurcze a dziecko jest pośladkowo bo on juz widział dzieci które obracały się w dzień porodu a pracuje na oddziale 30 lat z hakiem. I jeszcze zdziwiony ciśnieniem u przestraszonej pacjentki.. No jakbym go pierdzielnęła czymś cięzkim to by skończył z niedowładem i co najwyzej krowy by badał..

Alinka nie trać wiary! To najgorsze co możesz zrobić! Jeśli bedziesz musiała mieć cc to i tak nic na to nie poradzisz wiec lepiej sie z tym pogodzić, ale nagroda bedzie taka sama jak sn, twoje małe szczęście bedzie z Toba i to jest najważniejsze [emoji5]
Głowa do góry bedzie dobrze!
Ja jestem w 1-szej ciąży, nie wiem co mnie czeka, bardzo chciałabym urodzić naturalnie ale boje sie ze moze byc taka sytuacja ze wymęcze sie ileś tam godzin a na koniec zrobią mi cc.... Nie przewidze [emoji849]
Ale im gorsze będę miała myśli tym trudniej bedzie mi cieszyć sie cudem narodzin i łatwiej wpaść w deprechę, tak bynajmniej myśle....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Alinka, bedzie dobrze. Mysle, ze maly jeszcze sie moze obrocic a nawet jakby cc cie czekala to wcale nie znaczy ze bedzie tak samo jak poprzednio. Trzymam kciuki!!

Kurcze, takie wyreczanie dzieci to praktycznie robienie im krzywdy.. Na szczescie moj maz umie gotowac, prac, prasowac, plus majsterkowac.. ale nigdy nie wie, gdzie co znalezc i zawsze pyta czy to widzialam :)

Do góry