reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Macie już poprane ubranka? U nas cc w pierwszym tyg lipca a ja poprałam tylko bambusy, koce i pieluchy muślinowe :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja zrobiłam trzy prania, ale tylko część z tego poprasowałam póki co, bo nie lubie prasować na siedząco, a jak stoje to szybko zaczynają mnie boleć plecy. Zaczęłam już teraz żeby sobie to ogarnąć powoli i na spokojnie, poźniej nie wiem jak będę sie czuła.

reklama
Hej dziewczyny. Ja już po wizycie i pobranym wymazie. Skurcze się uspokoiły, mała dość aktywna, w środę idę na usg. Dowiedziałam się też czemu mam usg po 2 tyg robione. Na ostatnim lekarz nie sprawdził dokładnie łożyska a wyszła w przychodni afera, dziewczyna urodziła w 26tc właśnie przez nieuwagę tego lekarza, Nie zauważył odklejającego się łożyska. W szpitalu lekarze stwierdzili że musiał to widzieć, Dziecko żyje ale jest w ciężkim stanie. Teraz powtarzają usg wszystkim kobitkom po 25tc co miały u niego usg w ostatnim czasie
Kurcze, to rzeczywiście słabo. Dobrze, że Ci zrobią jeszcze raz!

Halo,halo :)

Megami, ja też tak czasami czuję, jakby mi się już pchać chciała :/
Neddi - :) Mój Nikodem też ostatnio na urodziny dostał akwarium :) Radość była, ale zmiana wody do mnie należy, niestety :D A oni mają już 6 i 11 lat więc daliby radę, teraz ten starszy twierdzi, że nie on dostał, a młodszy sam wody nie zmieni więc robię to ja :/
Iwona haha, jesteś świetna!! :D Cieszę się, że Cię w tym szpitalu uspokoili :)

Mnie zostało 68, a do donoszonej hmm, z 54? Matko, a my dalej w proszku!!!!!!!!!!!

A tak w ogóle to zaczyna mnie przerażać fakt radzenia sobie z trójką dzieci, ogarnięcia tego wszystkiego, jeszcze latem, kiedy wszystkie dzieci w domu, z jednej strony to lepiej, bo nie ma obowiązków szkolnych czy przedszkolnych, ale z drugiej... Rychło w czas mnie trafiło przerażenie :D

Miłego dnia! Zimno, nie?
:-) gratuluję trójki! My tak planujemy, a dopiero pierwsze w drodze. Dasz radę! Chyba włącza się wtedy większy luz, bo inaczej się nie da

A jeszcze mi się o tej grzybicy przypomniało. może warto zmienić trochę dietę? Wszystko co słodkie i mączne sprzyja rozwojowi grzybów w organizmie. W internecie jest sporo informacji o diecie, gdy ma się grzybicę. Myślę że warto spróbować, szczególnie jak to jak nawraca :-/
Znajoma miała jakąś taką grzybicę wewnętrzną, to 3 miesiące leków i ścisła dieta i się wyleczyla. Grzyby niestety trudno wyplenic.
Powodzenia!

Byłam na brwiach, ale mam ciemne, jutro już będą ok, ale ten pierwszy dzień masakra :D

Idę powystawiać w końcu na olx te rzeczy po chłopcach, bo tylko reklamówki przestawiam :/

Lizzy
- ja przy chłopcach używałam Dzidziusia i teraz też chce. Zastanawiam się też nad Lovele. Mówisz, że bez płynu można by było...No w sumie...
Venicee - masz rację, byleby zdrowa była i ze mną w miarę ok to ze wszystkim damy radę! Dzięki!
Aga30+ zobaczysz, może Tobie przypasują. My jak mieliśmy ten plastik to go używaliśmy. Aga, dobre pomysły dla rodzinki na lato. Muszę coś pomyśleć...Mówisz, że po Dzidziusiu szare? Nie pamiętam jak było z chłopakami, w sumie dostałam próbki Loveli, może i z nią spróbuję. To jest mleczko do prania, a płyn do tego jest?
Gwiazda, a co się dzieje, że myślisz, że to oznaki porodu?
Piczkowa, nic jeszcze nie wyprałam.
Gutka, dziękuję. Chyba masz rację, no bo jak już się nie ogarnia to włączasz na luz, bo inaczej zwariujesz. Dobrze, że my w domu mieszkamy to jak ciepło to od rana do wieczora na dworze, z dziećmi sąsiedztwa, tylko na jedzenie, picie i siku wpadają do domu :D

A z tej Lovelli to lepszy proszek czy może być mleczko do prania??????? Bo mam próbki tego mleczka...

Ja mam mleczko do prania z loveli. Ale czy dziecko wyczuje różnice czy to proszek czy mleczko to nie wiem

Ale mnie zmogło.... po zakupach wróciłam tak padnięta do domu, że aż mi słabo było:( I położyłam się na chwilę po 10.00, obudził mnie sms - godz. 12:50 heh, najwidoczniej organizm potrzebował ..... Brzuch mi się stawia od wczoraj, jak szłam to musiałam sobie przerwy robić, muszę jutro podpytać lekarza.

Ja muszę uprać już tylko nowe ubranka do szpitala, piorę w Lovelli i dodaję płyn do płukania tej firmy. Zobaczę, jak mała zareaguje, bo nie miałam innego pomysłu.
Prasując stawiam sobie taki podnóżek, żeby jedną nogę mieć wyżej, naprawdę pomaga na kręgosłup.

Ja sprzątam tylko delikatnie, jakieś kurze, wc, resztę mąż robi;)

Przez te swoje słabości musiałam odwołać pedicure, bo naprawdę myslałam, że zemdleję, nie wiem od czego to ....

Życzę Wam zdrówka i udanych wizyt:)

Lila ja się chyba za dużo naczytala i objawach porodu i lekarz mnie nastraszyl ze szyjka się skraca I ogólnie od soboty kiepsko się czuje macica się już obniżyła di tego widzę ze organizm zaczyna się oczyszczać .I do tego mam od soboty skurcze takie dość mocne ;( wiec tylko proszę Boga żeby te 4 tygodnie wytrzymać ; ( ale jakoś mam wrażenie ze będzie szybciej po prostu mam przeczucie na dodatek wiec chyba zacznę się pakować ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale mnie zmogło.... po zakupach wróciłam tak padnięta do domu, że aż mi słabo było:( I położyłam się na chwilę po 10.00, obudził mnie sms - godz. 12:50 heh, najwidoczniej organizm potrzebował ..... Brzuch mi się stawia od wczoraj, jak szłam to musiałam sobie przerwy robić, muszę jutro podpytać lekarza.

Ja muszę uprać już tylko nowe ubranka do szpitala, piorę w Lovelli i dodaję płyn do płukania tej firmy. Zobaczę, jak mała zareaguje, bo nie miałam innego pomysłu.
Prasując stawiam sobie taki podnóżek, żeby jedną nogę mieć wyżej, naprawdę pomaga na kręgosłup.

Ja sprzątam tylko delikatnie, jakieś kurze, wc, resztę mąż robi;)

Przez te swoje słabości musiałam odwołać pedicure, bo naprawdę myslałam, że zemdleję, nie wiem od czego to ....

Życzę Wam zdrówka i udanych wizyt:)
podono dzis ciśnienie szybko rośnie i meteopaci bedą to bardzo odczuwać, ja tam niw wiem bo jak mówią ze pogoda niekorzystnie będzie wpływać to u mnie rewelka a jak ma być lekko i radośnie to ja padam

reklama
U mnie tydz 32 rozpoczęty i tylko 42 dni do donoszonej ciązy i jeśli dalej moj maluch bedzie dalej tak dobrze rosl to moze oznaczac cc wlasnie jakos w 37 tc :) Ale ten czas leci!! Teraz tylko mam nadzieje dotrwac bez problemow do tego czasu..

Troche mnie stres lapie, ze juz niedlugo bedzie nas troje i nie umiem sobie wyobrazic jak to bedzie!!

Pranie zostawiam na czerwiec. Az tak duzo tego prania nie mam na szczescie.

Do góry