reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam poniedzialkowo zaczynam od sprztania masakra maz byl dwa dni w domu sam i mam syfff ze hej do posprztania. Narazie kuchnia ogarnieta i pranie wstawione zaraz biore sie za reszte .

reklama
ojej, jaki słodziak...! mój na usg to całą buzię zasłonił i guzik [emoji14] taki złośnik ;)

Nooo, strasznie. Ale z drugiej strony może to lepsze niż upały ;) przynajmniej lżej mi jakoś ;)

Ja też nie prałam jeszcze, ale chyba w przyszłym tygodniu bym się za to wzięła... Jaki proszek polecacie? Dzidziuś, Lovela, inny? Są różnice jakieś? Czy użyć płynu do płukania czy im mniej tym lepiej?

Teraz o mnie trochę... Od wczoraj mam jakiegoś pecha strasznego. Najpierw katar, zrobiłam sobie herbatę i przeszło. Potem bolały mnie plecy, mąż pomasował i w miarę było ok. Potem nagle zaczęło mi walić serce, zmierzyłam ciśnienie - w normie. Chwilę poleżałam - ciśnienie wzrosło, ale po chwili znowu spadło... Byłam już potwornie zmęczona, ciężko mi było zasnąć, ale w końcu się udało... Tylko 2 razy w nocy wstawałam na siku, więc nie było źle. Rano byłam meeega zmęczona, ale musiałam zawieźć auto do mechanika, więc musiałam wstać... Tak na marginesie, auto w reklamacji, bo powymieniali coś za 1200zł, bo stukał silnik, ale jak stukało, tak stuka. Wściekła na tych mechaników jestem, bo dla mnie to sporo kasy, teraz wymienią w ramach reklamacji uszczelkę za 50zł, a tamto robili niepotrzebnie. Masakra jakaś... Jak się człowiek nie zna to tak jest.
Po drodze od mechanika poszłam na zakupy, chciałam kupić drożdże, żeby upiec chlebek i guzik, całe osiedle przeszłam i NIGDZIE nie ma drożdży [emoji14] nie wiem czy ludzie tak pieką, że wykupili, czy tak nie pieką, że nie zamawiają. A, że jestem bez auta, to nie kupię. Trudno.

Ach, wypisałam się i jakoś mi lżej ;) więc nawet jak żadna nie przeczyta moich wypocin, to mi pomogło :D
Polecam Lovele ciuszki nie stracą koloru a białe wciąż białe. Próbowałam też Dzidziusia i dla mnie masakra białe ciuszki zrobiły się szare już po pierwszym praniu. Co do płynów do płukania to mi by się sprzydał bo ostatnio wyprałam ciuszki i są szorstkie. Może dziewczyny jeszcze coś polecą z proszków do prania.

Macie już poprane ubranka? U nas cc w pierwszym tyg lipca a ja poprałam tylko bambusy, koce i pieluchy muślinowe :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ja również wszystko poprane i sporządzone. Jeszcze tylko torbę spakować do szpitala. Mam pessar a do tego skróconą szyjke przez chodzenie i wieczne sprzątanie w domu za każdym a do tego dziecko się nie obróciło.

Halo,halo :)

Megami, ja też tak czasami czuję, jakby mi się już pchać chciała :/
Neddi - :) Mój Nikodem też ostatnio na urodziny dostał akwarium :) Radość była, ale zmiana wody do mnie należy, niestety :D A oni mają już 6 i 11 lat więc daliby radę, teraz ten starszy twierdzi, że nie on dostał, a młodszy sam wody nie zmieni więc robię to ja :/
Iwona haha, jesteś świetna!! :D Cieszę się, że Cię w tym szpitalu uspokoili :)

Mnie zostało 68, a do donoszonej hmm, z 54? Matko, a my dalej w proszku!!!!!!!!!!!

A tak w ogóle to zaczyna mnie przerażać fakt radzenia sobie z trójką dzieci, ogarnięcia tego wszystkiego, jeszcze latem, kiedy wszystkie dzieci w domu, z jednej strony to lepiej, bo nie ma obowiązków szkolnych czy przedszkolnych, ale z drugiej... Rychło w czas mnie trafiło przerażenie :D

Miłego dnia! Zimno, nie?

Lila na pewno dasz radę. Sama mówisz że to nie bobasy.
A wodę wymienia mój mąż i w ogóle zajmuje się akwarium.

Piczkowa ja prałam bo prasuje po pare ubranek żeby nogi nie bolały i troche czasu mi to zajmie.

ojej, jaki słodziak...! mój na usg to całą buzię zasłonił i guzik :p taki złośnik ;)

Nooo, strasznie. Ale z drugiej strony może to lepsze niż upały ;) przynajmniej lżej mi jakoś ;)

Ja też nie prałam jeszcze, ale chyba w przyszłym tygodniu bym się za to wzięła... Jaki proszek polecacie? Dzidziuś, Lovela, inny? Są różnice jakieś? Czy użyć płynu do płukania czy im mniej tym lepiej?

Teraz o mnie trochę... Od wczoraj mam jakiegoś pecha strasznego. Najpierw katar, zrobiłam sobie herbatę i przeszło. Potem bolały mnie plecy, mąż pomasował i w miarę było ok. Potem nagle zaczęło mi walić serce, zmierzyłam ciśnienie - w normie. Chwilę poleżałam - ciśnienie wzrosło, ale po chwili znowu spadło... Byłam już potwornie zmęczona, ciężko mi było zasnąć, ale w końcu się udało... Tylko 2 razy w nocy wstawałam na siku, więc nie było źle. Rano byłam meeega zmęczona, ale musiałam zawieźć auto do mechanika, więc musiałam wstać... Tak na marginesie, auto w reklamacji, bo powymieniali coś za 1200zł, bo stukał silnik, ale jak stukało, tak stuka. Wściekła na tych mechaników jestem, bo dla mnie to sporo kasy, teraz wymienią w ramach reklamacji uszczelkę za 50zł, a tamto robili niepotrzebnie. Masakra jakaś... Jak się człowiek nie zna to tak jest.
Po drodze od mechanika poszłam na zakupy, chciałam kupić drożdże, żeby upiec chlebek i guzik, całe osiedle przeszłam i NIGDZIE nie ma drożdży :p nie wiem czy ludzie tak pieką, że wykupili, czy tak nie pieką, że nie zamawiają. A, że jestem bez auta, to nie kupię. Trudno.

Ach, wypisałam się i jakoś mi lżej ;) więc nawet jak żadna nie przeczyta moich wypocin, to mi pomogło :D
przeczytała jakaś:)

ja też jestem zwolenniczką proszku lovella, nie używam dla noworodka płynu do płukania ale po tym proszku raczej nie trzeba.
Nam jak w aucie stukało cos w kole i daliśmy do naprawy to wymienili coś na co my w domu mielismy papier, że to nowa część była i jak stukało tak stukało a rachunek 1500zl, mąż pojechał po te wykręcone nowe wahacze i mu zwrócili za nie kasę a za robotę już nie, to ja się wściekłam i pojechałam z reklamacją.. postraszyłam sprawą w sądzie, oddali kasę ale samochód zrobiłam gdzie indziej. TYlko tydzień znowu bez auta byłam

reklama
Ja prałam w loveli, juz popralam prawie wszystkie ubranka, posciel i zaliczyłam prasowanie [emoji16]
Wole tego nie zostawiAc na ostatnia chwile, jest mi coraz ciężej, a co za tym idzie wolniej wszystko wykonuje i szybko sie mecze
Torba do szpitala tez sie pomału wypełnia bo gdyby Mąż mnie pózniej pakował to mogłoby byc nieciekawie [emoji6]
Moj maluch główką w dół i lekarz powiedział ze raczej juz nie powinien zmienić pozycji
Nie pamietam która z was pisała o problemach z grzybica (?) kiedyś miałam spory problem, dużo pomógł mi wtedy płyn do higieny plivafem f, dosc drogi ale był skuteczny, poza tym miałam tantum rosę ale nie wiem jak sie ma jej stosowanie do ciąży

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Do góry