nie masz od nas zgody na poród jako Lipcówka możesz być maksymalnie czerwcówką a jakby termin na koniec lipca to sierpniówką to wszystko tylko przepowiadające ja Ci to przepowiadamLila ja się chyba za dużo naczytala i objawach porodu i lekarz mnie nastraszyl ze szyjka się skraca I ogólnie od soboty kiepsko się czuje macica się już obniżyła di tego widzę ze organizm zaczyna się oczyszczać .I do tego mam od soboty skurcze takie dość mocne ;( wiec tylko proszę Boga żeby te 4 tygodnie wytrzymać ; ( ale jakoś mam wrażenie ze będzie szybciej po prostu mam przeczucie na dodatek wiec chyba zacznę się pakować
Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Gwiazda_237
Fanka BB :)
Dobrze Iwona35 postaram się ale nie obiecuje co te moje dziecko wymyśli bo ono ma swój charakterek od początku ale jednak się spakuje wolała bym czerwiec nie maj chodź u mnie od początku podejrzewali ze mogę nie donosi ale pewnie zrobię psikusa i myślę że jak objawy znikną to będzie dobrze
Aga30+
Stosowalam proszek. Płyn też mają do płukania. Mleczko do prania też może być dobre musze wypróbować.Byłam na brwiach, ale mam ciemne, jutro już będą ok, ale ten pierwszy dzień masakra
Idę powystawiać w końcu na olx te rzeczy po chłopcach, bo tylko reklamówki przestawiam :/
Lizzy - ja przy chłopcach używałam Dzidziusia i teraz też chce. Zastanawiam się też nad Lovele. Mówisz, że bez płynu można by było...No w sumie...
Venicee - masz rację, byleby zdrowa była i ze mną w miarę ok to ze wszystkim damy radę! Dzięki!
Aga30+ zobaczysz, może Tobie przypasują. My jak mieliśmy ten plastik to go używaliśmy. Aga, dobre pomysły dla rodzinki na lato. Muszę coś pomyśleć...Mówisz, że po Dzidziusiu szare? Nie pamiętam jak było z chłopakami, w sumie dostałam próbki Loveli, może i z nią spróbuję. To jest mleczko do prania, a płyn do tego jest?
Gwiazda, a co się dzieje, że myślisz, że to oznaki porodu?
Piczkowa, nic jeszcze nie wyprałam.
Gutka, dziękuję. Chyba masz rację, no bo jak już się nie ogarnia to włączasz na luz, bo inaczej zwariujesz. Dobrze, że my w domu mieszkamy to jak ciepło to od rana do wieczora na dworze, z dziećmi sąsiedztwa, tylko na jedzenie, picie i siku wpadają do domu
A z tej Lovelli to lepszy proszek czy może być mleczko do prania??????? Bo mam próbki tego mleczka...
Dziewczyny najważniejsze to rozpoznawać skurcze od stawiania się brzucha. U mnie brzuch się stawiał i stawia, Robił to nawet podczas ktg i one nie pokazywało absolutnie żadnych skurczy. Przez trzy dni w szpitalu chodziłam z brzuchem twardym jakbym zjadła wiadro kamieni i żaden lekarz nie zwracał na to uwagi "dziecko rośnie to i brzuch sie napina" tak słyszałam a "stawianie się brzucha to może być akurat bok lub plecki maluszka". Rozwarcia nie mam, szyjka ok nie skraca się choć miękka jest chyba od 12 tyg, więc postanowiłam wierzyć
a spakowac się nie zaszkodzi, ja też już jestem, po prostu mnie to uspokajaDobrze Iwona35 postaram się ale nie obiecuje co te moje dziecko wymyśli bo ono ma swój charakterek od początku ale jednak się spakuje wolała bym czerwiec nie maj chodź u mnie od początku podejrzewali ze mogę nie donosi ale pewnie zrobię psikusa i myślę że jak objawy znikną to będzie dobrze
szybciej jak są dzieci to ten czas nie wiadomo gdzie i jak uciekaU mnie tydz 32 rozpoczęty i tylko 42 dni do donoszonej ciązy i jeśli dalej moj maluch bedzie dalej tak dobrze rosl to moze oznaczac cc wlasnie jakos w 37 tc Ale ten czas leci!! Teraz tylko mam nadzieje dotrwac bez problemow do tego czasu..
Troche mnie stres lapie, ze juz niedlugo bedzie nas troje i nie umiem sobie wyobrazic jak to bedzie!!
Pranie zostawiam na czerwiec. Az tak duzo tego prania nie mam na szczescie.
Gwiazda_237
Iwona ja narazie resztę rzeczy musze dokupić i się pakujemy Ci do stawiania brzucha zgadzam się z tobą a ja jednak miałam skurcze umie to poznać inaczej niż stawianie się brzucha a jednak szyjka skurczona wiec może się wszystko wydarzyć chodź w mojej sytuacji najlepiej jeszcze 7 tugodnia spakowac się nie zaszkodzi, ja też już jestem, po prostu mnie to uspokaja
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Ja trochę sprzatalam. w weekend nie miałam na to siły a kurze to aż się unosiły.. wymieniłam kwiatki na świeże i zjadłam tylko trochę obiadu bo więcej nie dałam rady. mały mi dziś wali nogami po żołądku także się nie dziwię i zaraz idę na sieste moze pozniej poodkurzam. ja też się nie zgadzam na żadne majowe porody, czekamy ładnie do min. czerwca
Aga30+
U mnie podobnie niestety. Szyjka się skróciła miała 2,5 a teraz nie wiem. Też mam skurcze częściej leżę. Czuję dziecko bardzo nisko. Lekarka powiedziała że gdyby nie pessar to bym już dawno urodziła. Kazała przyjść za 2 tygodnie tydzień już minął, mała nadal kopie na dole ciekawe co mi powie za tydzień. Cesarka czy poczekamy trochę jeszcze trochę. To będzie 34 tc.Lila ja się chyba za dużo naczytala i objawach porodu i lekarz mnie nastraszyl ze szyjka się skraca I ogólnie od soboty kiepsko się czuje macica się już obniżyła di tego widzę ze organizm zaczyna się oczyszczać .I do tego mam od soboty skurcze takie dość mocne ;( wiec tylko proszę Boga żeby te 4 tygodnie wytrzymać ; ( ale jakoś mam wrażenie ze będzie szybciej po prostu mam przeczucie na dodatek wiec chyba zacznę się pakować
reklama
Gwiazda_237
No rozumiem Cię w pełni .Ja juz dużo leżę od 4 miesięcy czasem myślę że taki pesser by mnie uspokoił ale damy radeU mnie podobnie niestety. Szyjka się skróciła miała 2,5 a teraz nie wiem. Też mam skurcze częściej leżę. Czuję dziecko bardzo nisko. Lekarka powiedziała że gdyby nie pessar to bym już dawno urodziła. Kazała przyjść za 2 tygodnie tydzień już minął, mała nadal kopie na dole ciekawe co mi powie za tydzień. Cesarka czy poczekamy trochę jeszcze trochę. To będzie 34 tc.