reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Needi mam nadzieje ze nie bedzie tak zle w związku z tymi wynikami. Trzymam kciuki zeby było dobrze!

Ja o swojej glukozie to juz zapomniałam a teraz mam fazę na strach przed porodem i w ogóle po tym jak bedzie po, czy wytrzymam ból czy dam radę sie zająć dzieckiem...masakra

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
ale Was nadrobić..;)
Iwonaimaja zdrówka dla Ciebie i mamy...ehh Ty niedługo to już będziesz miała dość tej IP.
Agnes to czkawka:) Mój mały ma zawsze jak ja wypije czegoś za dużo na raz .
Kawkę pije co rano, z moim niskim ciśnieniem to albo to, albo ból głowy cały dzień..

A teraz sztuka; mega fajna. Kupa smiechu i gra aktorska na najwyższym poziomie. Sala w teatrze była raczej z tych kameralnych gabarytowo a ja takie najbardziej lubię więc komfort oglądania też bardzo dobry. Później byłyśmy na kolacji obslugiwane przez przezabawnych kelnerów, którzy nie dość, że mieli świetne poczucie humoru to obsługiwali tanecznym krokiem a kierowca autobusu kawałami i anegdotkami sypał nam całą drogę powrotną (ok 1,5h) . Cała niedziela w pełnym śmiechu. Synek był wyrozumiały i poza kopniaczkami jak co dzień nic niespodziewanego się nie wydarzyło, nawet nie kopał w pęcherz czego najbardziej obawiałam się przed wyjazdem autobusem:)

Dzięki Dziewczyny! Mam nadzieję, że wyjazd się uda.

Ja mam za to z 13kg na plus :/, glukoza była ok.

Iwonka- zdrówka dla mamy i Ciebie :*

Pogoda dziś u mnie tragiczna..słońce, śnieg, ulewa, grad :D

Lizzy, dzięki!
Flammie - :)
Pauladabro - tulę :)
Agnesdem, mi też mówią, że ładnie wyglądam, że się nie zmieniłam itp. Niektórzy chyba wierzą :D Pewnie, że to może być czkawka :) Mój Nikodem często miał w brzuchu i potem jak się urodził to też :) Ja piję kawę od niedawna. Na początku mnie odrzuciło. Piję z rana jedną, z jednej łyżeczki, z mlekiem, w dużym kubku. A że co rano boli mnie głowa to po kawie przechodzi, chyba ma to związek z ciśnieniem.
Iwonaimaja - zdrówka dla mamy i Ciebie! Dobrze, że jednak do domu! A mamie zdrowia!!! Chyba w szpitalu zostanie, nie? Zapchane żyły to poważniejsza sprawa, moja mama ostatnio miała zakrzepiki wokół serca i w szpitalu musiała zostać. Wszystko się poukłada, dadzą leki na rozrzedzenie krwi i wypuszczą do domu! Trzymaj się!!
Asia, my mamy gondolę 80.
Needi, oj, to nie za fajnie!!!! :( Dieta od razu cukrzycowa? Ja nie wiem, mi zrobił tylko z 50g i to wcześniej i teraz cisza, ja nie wiem czy to tak można wwrryyy :/
Iwona35, cieszę się z Tobą! To sobie humor poprawiłaś i bardzo dobrze :)

Ja mam 12 na plusie! Mogę przytyć góra 16 według tabeli.

Byłam u lekarza. Na razie bez antybiotyku, oby się udało bez. Przepisała mi podbiał+tymianek do ssania, a na ulotce napisane, żeby w ciąży nie brać :/ I bądź tu mądry!!!!!!!!!!!!! Macie doświadczenie z tym lekiem??

Lila, z tym nie miałam styczności ale wcześniej od gina na infekcję miałam taki lek co tak pisało i stwierdzam, że piszą tak na każdym leku, bo pewnie nie testowali i wolą napisać. Ja zaufałam wtedy lekarzowi...

Lila - dziękuję :* , jeśli chodzi o te leki to ja nie stosowałam, ale jak byłam u lekarza z zapaleniem ucha to mówiła, że w razie jakiegokolwiek przeziębienia to tylko naturalne leki czyli właśnie tymianek i podbiał do ssania a do nosa woda morska, więc może skoro lekarze powiedzieli, że można to można..

Lizzy, dzięki!
Flammie - :)
Pauladabro - tulę :)
Agnesdem, mi też mówią, że ładnie wyglądam, że się nie zmieniłam itp. Niektórzy chyba wierzą :D Pewnie, że to może być czkawka :) Mój Nikodem często miał w brzuchu i potem jak się urodził to też :) Ja piję kawę od niedawna. Na początku mnie odrzuciło. Piję z rana jedną, z jednej łyżeczki, z mlekiem, w dużym kubku. A że co rano boli mnie głowa to po kawie przechodzi, chyba ma to związek z ciśnieniem.
Iwonaimaja - zdrówka dla mamy i Ciebie! Dobrze, że jednak do domu! A mamie zdrowia!!! Chyba w szpitalu zostanie, nie? Zapchane żyły to poważniejsza sprawa, moja mama ostatnio miała zakrzepiki wokół serca i w szpitalu musiała zostać. Wszystko się poukłada, dadzą leki na rozrzedzenie krwi i wypuszczą do domu! Trzymaj się!!
Asia, my mamy gondolę 80.
Needi, oj, to nie za fajnie!!!! :( Dieta od razu cukrzycowa? Ja nie wiem, mi zrobił tylko z 50g i to wcześniej i teraz cisza, ja nie wiem czy to tak można wwrryyy :/
Iwona35, cieszę się z Tobą! To sobie humor poprawiłaś i bardzo dobrze :)

Ja mam 12 na plusie! Mogę przytyć góra 16 według tabeli.

Byłam u lekarza. Na razie bez antybiotyku, oby się udało bez. Przepisała mi podbiał+tymianek do ssania, a na ulotce napisane, żeby w ciąży nie brać :/ I bądź tu mądry!!!!!!!!!!!!! Macie doświadczenie z tym lekiem??
hmmm tymianek jest w ciąży zakazany ze względu na działanie poronne może stąd na ulotce napis by nie brać

Lila, z tym nie miałam styczności ale wcześniej od gina na infekcję miałam taki lek co tak pisało i stwierdzam, że piszą tak na każdym leku, bo pewnie nie testowali i wolą napisać. Ja zaufałam wtedy lekarzowi...
ja raczej spotkałam się z ostrzeżeniem na lekach właśnie przetestowanych a na tych nie, był napis:nie zbadano

reklama
"Atrybutem letniego odpoczynku jest oczywiście grill, na którego ruszta prosto z pachnącej marynaty trafia soczyste mięso. Wykorzystywany w tym celu tymianek, a także rozmaryn nie sprzyjają jednak zdrowiu przyszłej mamy i także znajdują się na liście przypraw zabronionych w ciąży. Zwłaszcza wtedy, gdy ciąża nie przebiega prawidłowo. Przyprawy te, przede wszystkim tymianek, zwiększają niebezpieczeństwo poronienia. Nie są ponadto zalecane kobietom zmagającym się z problemami z sercem."

Do góry