reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziękuję Dziewczyny!! Hmmm, właśnie czytałam, że tymianek może wywoływać skurcze... no w razie czego mam to tantum verde...

reklama
Cześć dziewczyny

Pilna sprawa jest ( dla mnie)
[emoji5]

JAKA JEST POGODA WE WROCŁAWIU?

Chcemy jechać do zoo i widzę że pogoda w miarę ale wolę się zapytać.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie przeczytalam wczesniej, niestety. Pogoda wczoraj byla raczej kiepska - ochlodzilo sie strasznie, a przynajmniej do poludnia wialo i bylo nieprzyjemnie.
Byliscie w zoo? Jak wrazenia?! Afrykarium jest fantastyczne! :)

Nie przeczytalam wczesniej, niestety. Pogoda wczoraj byla raczej kiepska - ochlodzilo sie strasznie, a przynajmniej do poludnia wialo i bylo nieprzyjemnie.
Byliscie w zoo? Jak wrazenia?! Afrykarium jest fantastyczne! :)
No sama się przekonałam o pogodzie[emoji39]
Ale i tak było warto. Martynka była zachwycona a z Afrykanarium nie chciała wyjść. Uwielbia rybki ale jak zobaczyła żółwia to oszalała. Bo to był oczywiście żółwik Sammy. Chcieliśmy za miesiąc jeszcze raz jechać bo faktycznie czasem wiało chłodem alenie wiem czy dam rade.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Szkoda, ze musialas testowac pogode na wlasnej skorze, ale wierze, ze i tak bylo warto! Wspaniale, ze coreczce sie podobalo :) Tak, Afrykarium jest cudne, bylam pod ogromnym wrazeniem - ILE te zwierzaki maja miejsca! A basen hipopotamow ?! Z wodospadem i innymi bajerami? Nie moglam wyjsc z podziwu, a i Dunczyk byl pod ogromnym wrazeniem :) ;)

W najbliższych tygodniach u mnie zaczną się wizyty kontrolne. W tygodniu ide do lekarza na ogólne badanie, potem za 2.5h tygodnia do szpitala do lekarza podejrzec małego i tydzien po tym położna. Pewnie niedługo tez się szkoła rodzenia zacznie... Jejku, zawsze jak wizyty się zbliżają to mam stracha czy wszystko dobrze z małym :unsure:

Flammie, widze, ze macie podobny system do naszego ( mieszkamy w Dk ), czyli lekarz osobno, potem polozna, troche na zmiane - mieszkacie moze tez gdzies na Polnocy Europy?

Agula szczerze to Ci współczuję takiego dalekiego wyjazdu. Oj ja nie dałabym rady.
Ale tobie życzę udanego wyjazdu oby wam tylko pogoda dopisała bo podobno ma być zimno do końca kwietnia.:)

Coz, zdecydowalam sie wypad do Polski - grubo ponad 1000 km w samochodzie... Mialam obawy, ale niezle znioslam :)
Zdecydowalabym sie te podroz powtorzyc :)

Witajcie;-)
powiedzcie mi czy gondola 76 cm będzie za mała?lepiej kupić 80 lub 86?
jakie wybieracie?;)

Mam podobny dylemat. Na razie nie mam pojecia, chetnie poczytam :)

no właśnie te zabobony- nie wiem po co ludzie sie nakrecaja..ze po brzuszku mozna rozpoznać plec..ze po wyglądzie tez..ahhh tak moze bylo kiedys..bo byla inna dieta..inne zycie inny tryb zycia przede wszystkim nie bylo usg i ludzie tak sobie stawiali sami diagnozy:) Ja tam widzac inne osoby w ciazy nie umiem rozpoznać co to bedzie;) serio...każda wygląda inaczej każda przechodzi inaczej ciaze...

co do gondolki-nie wiem jaka jest najlepsza...bo jeszcze wózeczka nie zamówiliśmy

a za materacem teraz sie rozglądam czytam który najlepszy:)

Jak wyczytasz coś mądrego odnośnie materaca to się podziel. Bo ja od dawna czytam czytam i wszędzie piszą inaczej ehhh i jak tu wybrać odpowiedni!

sluchajcie siedze przed kompem w biurze na chwile znowu mnie tu przywialooo;) i czy to mozliwe aby malenstwo mialo czkawke?czuje takie dziwne ruchy tzn jakby regolarne "stukanie"w brzuszku:) jejku ja mam nadzieje, ze kiedyssssss ktos wymysli i stworzy urzadzenie domowe do usg :)wtedy kazda kobieta bedzie mogla regolarnie obserwowac swoje malenstwa:)

Co do czkawki to oczywiście że może mieć, mój synek to prawie codziennie miewa ☺☺wtedy tak delikatnie "pyka" mi w brzuszku sekunda za sekundą. Fajne uczucie...

3 miesiace absolutnie nie duzo czasuuuu:)szybko zleci zobaczycie..
Jejku sluchajcie zasypiam na biurku serio dzis 2 dzien bez kawy pije tylko inke bo chce zobaczyc czy dam rade...hmmm nie wiem czy to dobry pomysl. Wy pijecie kawe?

Ja odzwyczailam się od kawy jak dowiedziałam się o ciąży, ale czasami jak mnie głowa boli to się skusze ☺

Lizzy, dzięki!
Flammie - :)
Pauladabro - tulę :)
Agnesdem, mi też mówią, że ładnie wyglądam, że się nie zmieniłam itp. Niektórzy chyba wierzą :D Pewnie, że to może być czkawka :) Mój Nikodem często miał w brzuchu i potem jak się urodził to też :) Ja piję kawę od niedawna. Na początku mnie odrzuciło. Piję z rana jedną, z jednej łyżeczki, z mlekiem, w dużym kubku. A że co rano boli mnie głowa to po kawie przechodzi, chyba ma to związek z ciśnieniem.
Iwonaimaja - zdrówka dla mamy i Ciebie! Dobrze, że jednak do domu! A mamie zdrowia!!! Chyba w szpitalu zostanie, nie? Zapchane żyły to poważniejsza sprawa, moja mama ostatnio miała zakrzepiki wokół serca i w szpitalu musiała zostać. Wszystko się poukłada, dadzą leki na rozrzedzenie krwi i wypuszczą do domu! Trzymaj się!!
Asia, my mamy gondolę 80.
Needi, oj, to nie za fajnie!!!! :( Dieta od razu cukrzycowa? Ja nie wiem, mi zrobił tylko z 50g i to wcześniej i teraz cisza, ja nie wiem czy to tak można wwrryyy :/
Iwona35, cieszę się z Tobą! To sobie humor poprawiłaś i bardzo dobrze :)

Ja mam 12 na plusie! Mogę przytyć góra 16 według tabeli.

Byłam u lekarza. Na razie bez antybiotyku, oby się udało bez. Przepisała mi podbiał+tymianek do ssania, a na ulotce napisane, żeby w ciąży nie brać :/ I bądź tu mądry!!!!!!!!!!!!! Macie doświadczenie z tym lekiem??

Co do leków to mi lekarz powiedział że na wszystkich będzie pisało zeby nie stosować u kobiet w ciąży bez konsultacji z lekarzem dlatego ze nie testują tych leków bo która kobieta w ciąży poddała by się testom...jak bylam u internisty z podejrzeniem przeziębienia co później okazało się że to alergia, to też przepisała mi jakieś syropy i tabletki a na nich że nie zalecane dla kobiet w ciąży...

sluchajcie siedze przed kompem w biurze na chwile znowu mnie tu przywialooo;) i czy to mozliwe aby malenstwo mialo czkawke?czuje takie dziwne ruchy tzn jakby regolarne "stukanie"w brzuszku:) jejku ja mam nadzieje, ze kiedyssssss ktos wymysli i stworzy urzadzenie domowe do usg :)wtedy kazda kobieta bedzie mogla regolarnie obserwowac swoje malenstwa

ja jak miałam usg to dzidziuś miał czkawkę i tak podskakiwał śmiesznie;-) lekarka nie mogła dobrze pooglądać,musiałyśmy poczekać;-) podobno to czuć;-)

reklama
Ja odzwyczailam się od kawy jak dowiedziałam się o ciąży, ale czasami jak mnie głowa boli to się skusze ☺

ja od początku ciąży nie piłam bo mi nie smakowała,poza tym drażnił mnie zapach,aż do teraz - z początkiem 3 trymestru wrócił mi smak na kawę i piję jedną dziennie tyle że bez cukru ,z cukrem mi nie smakuje;-)

Do góry