reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Needi mam nadzieje ze nie bedzie tak zle w związku z tymi wynikami. Trzymam kciuki zeby było dobrze!

Ja o swojej glukozie to juz zapomniałam a teraz mam fazę na strach przed porodem i w ogóle po tym jak bedzie po, czy wytrzymam ból czy dam radę sie zająć dzieckiem...masakra

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
ale Was nadrobić..;)
Iwonaimaja zdrówka dla Ciebie i mamy...ehh Ty niedługo to już będziesz miała dość tej IP.
Agnes to czkawka:) Mój mały ma zawsze jak ja wypije czegoś za dużo na raz .
Kawkę pije co rano, z moim niskim ciśnieniem to albo to, albo ból głowy cały dzień..

A teraz sztuka; mega fajna. Kupa smiechu i gra aktorska na najwyższym poziomie. Sala w teatrze była raczej z tych kameralnych gabarytowo a ja takie najbardziej lubię więc komfort oglądania też bardzo dobry. Później byłyśmy na kolacji obslugiwane przez przezabawnych kelnerów, którzy nie dość, że mieli świetne poczucie humoru to obsługiwali tanecznym krokiem a kierowca autobusu kawałami i anegdotkami sypał nam całą drogę powrotną (ok 1,5h) . Cała niedziela w pełnym śmiechu. Synek był wyrozumiały i poza kopniaczkami jak co dzień nic niespodziewanego się nie wydarzyło, nawet nie kopał w pęcherz czego najbardziej obawiałam się przed wyjazdem autobusem:)

Dzięki Dziewczyny! Mam nadzieję, że wyjazd się uda.

Ja mam za to z 13kg na plus :/, glukoza była ok.

Iwonka- zdrówka dla mamy i Ciebie :*

Pogoda dziś u mnie tragiczna..słońce, śnieg, ulewa, grad :D

Lizzy, dzięki!
Flammie - :)
Pauladabro - tulę :)
Agnesdem, mi też mówią, że ładnie wyglądam, że się nie zmieniłam itp. Niektórzy chyba wierzą :D Pewnie, że to może być czkawka :) Mój Nikodem często miał w brzuchu i potem jak się urodził to też :) Ja piję kawę od niedawna. Na początku mnie odrzuciło. Piję z rana jedną, z jednej łyżeczki, z mlekiem, w dużym kubku. A że co rano boli mnie głowa to po kawie przechodzi, chyba ma to związek z ciśnieniem.
Iwonaimaja - zdrówka dla mamy i Ciebie! Dobrze, że jednak do domu! A mamie zdrowia!!! Chyba w szpitalu zostanie, nie? Zapchane żyły to poważniejsza sprawa, moja mama ostatnio miała zakrzepiki wokół serca i w szpitalu musiała zostać. Wszystko się poukłada, dadzą leki na rozrzedzenie krwi i wypuszczą do domu! Trzymaj się!!
Asia, my mamy gondolę 80.
Needi, oj, to nie za fajnie!!!! :( Dieta od razu cukrzycowa? Ja nie wiem, mi zrobił tylko z 50g i to wcześniej i teraz cisza, ja nie wiem czy to tak można wwrryyy :/
Iwona35, cieszę się z Tobą! To sobie humor poprawiłaś i bardzo dobrze :)

Ja mam 12 na plusie! Mogę przytyć góra 16 według tabeli.

Byłam u lekarza. Na razie bez antybiotyku, oby się udało bez. Przepisała mi podbiał+tymianek do ssania, a na ulotce napisane, żeby w ciąży nie brać :/ I bądź tu mądry!!!!!!!!!!!!! Macie doświadczenie z tym lekiem??

Lila, z tym nie miałam styczności ale wcześniej od gina na infekcję miałam taki lek co tak pisało i stwierdzam, że piszą tak na każdym leku, bo pewnie nie testowali i wolą napisać. Ja zaufałam wtedy lekarzowi...

Lila - dziękuję :* , jeśli chodzi o te leki to ja nie stosowałam, ale jak byłam u lekarza z zapaleniem ucha to mówiła, że w razie jakiegokolwiek przeziębienia to tylko naturalne leki czyli właśnie tymianek i podbiał do ssania a do nosa woda morska, więc może skoro lekarze powiedzieli, że można to można..

Lizzy, dzięki!
Flammie - :)
Pauladabro - tulę :)
Agnesdem, mi też mówią, że ładnie wyglądam, że się nie zmieniłam itp. Niektórzy chyba wierzą :D Pewnie, że to może być czkawka :) Mój Nikodem często miał w brzuchu i potem jak się urodził to też :) Ja piję kawę od niedawna. Na początku mnie odrzuciło. Piję z rana jedną, z jednej łyżeczki, z mlekiem, w dużym kubku. A że co rano boli mnie głowa to po kawie przechodzi, chyba ma to związek z ciśnieniem.
Iwonaimaja - zdrówka dla mamy i Ciebie! Dobrze, że jednak do domu! A mamie zdrowia!!! Chyba w szpitalu zostanie, nie? Zapchane żyły to poważniejsza sprawa, moja mama ostatnio miała zakrzepiki wokół serca i w szpitalu musiała zostać. Wszystko się poukłada, dadzą leki na rozrzedzenie krwi i wypuszczą do domu! Trzymaj się!!
Asia, my mamy gondolę 80.
Needi, oj, to nie za fajnie!!!! :( Dieta od razu cukrzycowa? Ja nie wiem, mi zrobił tylko z 50g i to wcześniej i teraz cisza, ja nie wiem czy to tak można wwrryyy :/
Iwona35, cieszę się z Tobą! To sobie humor poprawiłaś i bardzo dobrze :)

Ja mam 12 na plusie! Mogę przytyć góra 16 według tabeli.

Byłam u lekarza. Na razie bez antybiotyku, oby się udało bez. Przepisała mi podbiał+tymianek do ssania, a na ulotce napisane, żeby w ciąży nie brać :/ I bądź tu mądry!!!!!!!!!!!!! Macie doświadczenie z tym lekiem??
hmmm tymianek jest w ciąży zakazany ze względu na działanie poronne może stąd na ulotce napis by nie brać

Lila, z tym nie miałam styczności ale wcześniej od gina na infekcję miałam taki lek co tak pisało i stwierdzam, że piszą tak na każdym leku, bo pewnie nie testowali i wolą napisać. Ja zaufałam wtedy lekarzowi...
ja raczej spotkałam się z ostrzeżeniem na lekach właśnie przetestowanych a na tych nie, był napis:nie zbadano

reklama
"Atrybutem letniego odpoczynku jest oczywiście grill, na którego ruszta prosto z pachnącej marynaty trafia soczyste mięso. Wykorzystywany w tym celu tymianek, a także rozmaryn nie sprzyjają jednak zdrowiu przyszłej mamy i także znajdują się na liście przypraw zabronionych w ciąży. Zwłaszcza wtedy, gdy ciąża nie przebiega prawidłowo. Przyprawy te, przede wszystkim tymianek, zwiększają niebezpieczeństwo poronienia. Nie są ponadto zalecane kobietom zmagającym się z problemami z sercem."

Do góry