reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Lizzy dzięki
tutaj gdzie zamawiam to nie płacę za koszt wysyłki bo odbiór w Kauflandzie w aptece tylko trzeba zamówić za min. 20zl a nic teraz nie potrzebuję z apteki bo ostatnio zamawiałam

reklama
Dziewczyny wiecie cos na temat tych olejków miętowych? Kupiłam dzisiaj przeciw kleszczom i trochę za duzo mi sie wylało i wtarlam w lewa rękę tak od łokcia do nadgarstka mniej więcej i trochę w prawa i zaczęłam czytać ze to jest w ciazy zabronione i mam teraz takiego cykora jak nie wiem :-( było duzo wpisów ze nie powinno absolutnie w pierwszym trymestrze no i konsultować z lekarzem. Nie mam gdzie sie poradzic gina w tej chwili a tak sie boje jak sie cos Małemu stanie. Głupia ja zamiast przeczytać to zaczęłam wcierać ....:-((

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny wiecie cos na temat tych olejków miętowych? Kupiłam dzisiaj przeciw kleszczom i trochę za duzo mi sie wylało i wtarlam w lewa rękę tak od łokcia do nadgarstka mniej więcej i trochę w prawa i zaczęłam czytać ze to jest w ciazy zabronione i mam teraz takiego cykora jak nie wiem :-( było duzo wpisów ze nie powinno absolutnie w pierwszym trymestrze no i konsultować z lekarzem. Nie mam gdzie sie poradzic gina w tej chwili a tak sie boje jak sie cos Małemu stanie. Głupia ja zamiast przeczytać to zaczęłam wcierać ....:-((

Ja nie orientuje się niestety więc nie pomogę

Co do zakupów i wózka to ja mam już dosyć...przez internet od dawna ogladalam i niby miałam upatrzony i w poniedziałek pojechaliśmy obejrzeć a wczoraj zamówić ale w końcu inny wybralam i teraz żałuję...muszę chyba jeszcze jechać raz na spokojnie się zastanowić i może wybiore jednak inny bo z tego zadowolona chyba nie będę...głównie o kolor chodzi a ja strasznie niezdecydowana jestem. A co do kolorów to te na zdjęciu w necie często odbiegają od tych na żywo...
A Wy jaki kupiliscie albo macie upatrzony do kupna????

Jeśli chodzi o kolor to ja chciałam coś w odcieniach szarości,ewentualnie z jakimiś wstawkami np.granatowymi, raczej nie zdecyduję się na jakiś konkretny kolor typu zielony czy czerwony;-) problem mam z tym że jak już z zewnątrz mi się podoba to w środku gondola i wnętrze budki dośc często jest białe,albo są białe wykończenia - myślę że to jest niepraktyczne i bedzie sie brudziło, a po praniu różnie może być jakieś zacieki wyjdą albo zszarzeje,więc szukam takich żeby środek był w innym kolorze niż biały;-)
a Ty na jakie się zapatrujesz??

Jak wasza waga? U mnie 26tc +9 kg :/

ja 27 tc+ 3 dni i na plusie 10kg ;-) lekarka powiedział że w sam raz ;-)

Hej
Nadrabiam zaległości w czytaniu, bo jednak wylądowałam w szpitalu. Wszystko opisałam w wątku wizytowym.
Mały pięknie urósł, bo trochę martwiłam się o jego wagę.
Iwonaimaja, jak u Ciebie waga dzidzi?
Pozdrawiam Was Dziewczyny

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam swoją wage -3kg ale startowałam z dużą nadwagą. Moja mała miesiąc temu miala 500gr a niestety usg mam dopiero 4 maja. No chyba że znowu trafie na ip co sie zapoeiada:(

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Przed ciążą dużo bawiłam się aromaterapią to troche czytałam o olejkach, więc coś mogę powiedzieć.
Nie wiem dokładnie jaki olejek to był, ale jeśli chodzi o olejek eteryczny mięty, który był może jednym ze składników, to jest to jeden z bezpiecznych w ciąży, obok np. lawendy i cytrusowych. Są gorsze olejki dla ciężarnych, jak rozmarynowy albo szałwiowy, które mogą wywoływać skórcze, albo podnoszą ciśnienie krwi. Te bezpieczne, to głównie nie wiadomo jak działają, więc lepiej jest używać nie za często i nie w dużym stężeniu.
Poradziłabym umyć ręce i nie denerwować się, tym bardziej, że raz ci się zdarzyło go użyć. Lekarza zawsze warto zapytać, ale ja bym nie panikowała.

Własnie odebrałam wyniki badań krwi i okazuje się że cukier jest ok i wątroba też ok, czyli mój kłujący prawy boczek to urok ciąży.. Cieszę się, że jest ok, ale perspektywa, że przez resztę ciąży będzie mnie kłuć i gnieść i nic na to się nie poradzi cieszy mnie mniej :(

reklama
Wczoraj usnelam zanim M wrócił do sypialni, a dziś rano przed wyjściem do pracy czekał az się przebudze i przepraszał... Ale to nie pierwszy raz tak się zachowywał a potem przepraszał więc nie wiem jak długo będzie dobrze..ehhh...

Co do zakupów i wózka to ja mam już dosyć...przez internet od dawna ogladalam i niby miałam upatrzony i w poniedziałek pojechaliśmy obejrzeć a wczoraj zamówić ale w końcu inny wybralam i teraz żałuję...muszę chyba jeszcze jechać raz na spokojnie się zastanowić i może wybiore jednak inny bo z tego zadowolona chyba nie będę...głównie o kolor chodzi a ja strasznie niezdecydowana jestem. A co do kolorów to te na zdjęciu w necie często odbiegają od tych na żywo...
A Wy jaki kupiliscie albo macie upatrzony do kupna????

Mima Xari.

Do góry