reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

a ja właśnie pożegnałam położną
posłuchałyśmy tętna doradziła co jeść żeby dzidziuś przybierał na wadze
poleciła żeby jeść też kwasy omega 3 600mg i dziennie 2 łyżki oleju lnianego ale takiego z apteki
a i w maju dostanę detektor bo ona idzie na urlop będę musiała tylko dzwonić do przychodni i mówić że wszystko ok

co do samochodu to jeżdżę i to dużo niestety muszę Majkę wozić do szkoły i zajęcia ale jak jest mąż to on jeździ
ostatnio w ciąży sama do szpitala pojechałam wtedy co rodziłam tylko że nie wiedziałam że już będę rodzić

reklama
Też mam łożysko na przedniej ścianie, a ruchy czuję mocno, mąż również. Może to mały zbój i taki ruchliwy. Całe noce świruje ;) czasem tylko kopie jak szalony, wołam męża to nagle spokojny, mąż zabiera w końcu rękę to dalsze wygibasy :p

Giulia, tak, na już urodzone.
Aga, a przecież mają dostęp do wszystkich danych i sami mają weryfikować :/
Mehle, to poczekaj i na spokojnie pogadacie. Mnie ostatnio wyszedł cukier w moczu, śladowy, ja już schiza, mialam glukometr mamy, stary, na nim cyrki z tym cukrem. mama z glukometrem przyjeżdzała, bo ma cukrzycę typu II, żeby mi zmierzyć i na jej wszystko ok. Tam chyba stare baterie były. A mój gin na ten cukier w moczu tylko ręką machnął. Ślad? - mówi. Co to jest ślad... I tyle było tematu :)
Kkasiulka, jednak? Haha, no i dobrze! Potwierdzili Ci teraz znowu? Pytałaś czy sam lekarz? Czy po prostu uwierzyłaś w końcu? :D

Kkasiulka, jednak? Haha, no i dobrze! Potwierdzili Ci teraz znowu? Pytałaś czy sam lekarz? Czy po prostu uwierzyłaś w końcu? :D

Teraz juz nie pytałam lekarza, ale mój mi to powiedział 3 czy 4 razy, a i dodatkowo inny lekarz na jakimś super hiper sprzęcie. I wtedy ona mówi: o, chłopak, tu penis jest. I tak kilka chwil oglądała. No już się nastawiłam i coraz bardziej wierzę ;-) I wkurzają mnie 4 górki ubrań w pokoiku. Chcę się tego pozbyć i mieć spokój ;-) Niech idzie w świat, może ktoś się ucieszy.

Ugotowałam fasolkę po bretońsku, ale mi nie smakuje :( Pójdę z dziewcznkami do pobliskiego baru z pysznymi domowymi obiadami, bo one fasolki pewnie nie tkną. A moją doprawię później, niech postoi, to przejdzie odpowiednio smakami ;-)

Lila mi leci siara i to niezle :) w sumie juz długo bo chyba od 21 tygodnia. No i przybiera na sile. Zdarza sie ze po nocy mam ogromna plamę wielkości jabłka. I jak założę wkładki na noc to nic a nie założę to ulana jestem po pas :D no i nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale strasznie duzo leci z lewej a z prawej o wiele mniej.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Giulia, tak, na już urodzone.
Aga, a przecież mają dostęp do wszystkich danych i sami mają weryfikować :/
Mehle, to poczekaj i na spokojnie pogadacie. Mnie ostatnio wyszedł cukier w moczu, śladowy, ja już schiza, mialam glukometr mamy, stary, na nim cyrki z tym cukrem. mama z glukometrem przyjeżdzała, bo ma cukrzycę typu II, żeby mi zmierzyć i na jej wszystko ok. Tam chyba stare baterie były. A mój gin na ten cukier w moczu tylko ręką machnął. Ślad? - mówi. Co to jest ślad... I tyle było tematu :)
Tak wiem bo w skarbówce facet mi rozporzadzenie nawet pokazał jakie są ich obowiązki eh Pani w MOPSIE powiedziała ze mają ale nie sprawdzają bo w naszym zakresie jest wypełnić wniosek że jak by każdemu uzupełniała to by jedna osobę przyjmowała dziennie tyle czasu by to zeszło eh szkoda gadać

reklama
Tak wiem bo w skarbówce facet mi rozporzadzenie nawet pokazał jakie są ich obowiązki eh Pani w MOPSIE powiedziała ze mają ale nie sprawdzają bo w naszym zakresie jest wypełnić wniosek że jak by każdemu uzupełniała to by jedna osobę przyjmowała dziennie tyle czasu by to zeszło eh szkoda gadać

To bez sensu bo we wniosku jest wyraźnie napisane że my nie mamy nic wypełniać bo oni to sobie sami sprawdzą. A czy to nasza wina że tak to sobie wymyślili? Teraz z ludzi chcą głupków zrobić... Ach ta biurokracja.

to moja jest leniwa do tego. jeszcze o ile ja ją czuje to mąż wogóle. Zresztą jak tylko kładzie dłoń mała przestaje kopać

U mnie dokładnie tak samo - gdy tylko mąż przykłada rękę, Dominisia automatycznie przestaje się ruszać. ;) Ale pamiętam że z pierwszą córką było tak samo. Złośliwe córeczki [emoji13]

Do góry