reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Nafoczka, trzymajcie się!!! Jak najdłużej!!
Mehle, mój by tak samo zareagował znając życie. Robi badania standardowe to w krwi też bada i w moczu cukier, tyle, ze na czczo. Hmm, nie znasz nikogo z glukometrem, żebyś sobie ze dwa razy zmierzyła godzinę i dwie po jedzeniu. Tylko po zmianie igły, rzecz jasna. Sama tak dla siebie?
Alinko, no nie gadaj!!!!!!!!!! Współczuję Córce bólu i Tobie, sytuacji!! :(
Doris :D Moja chyba śpi. Było tych 10 ruchów już, ale takich delikatnych, ze nerwy tylko człowieka biorą!!
Lizzy, tantum verde, płukanka z wody i soli.

Co do sutków, mam wystające i ciemne brodawki. I mam pytanie, macie siarę? Ja miewam rano odrobinę mokra koszulkę na wysokości sutków, po naciśnięciu od groma kropeczek się pokazuje albo jak się podrapię, bo swędzą mnie strasznie, to już tak może byc, nie za wczesnie?

Co do auta - ogólnie prowadzę jak już muszę. Ja ogólnie mam stresa. Nie lubię chyba. A jak zdawałam to mówiłam sobie, że to takie wspaniałe i że uwielbiać będę...akurat :/

Co do snu to śpię, nawet w dzień się chwilę zdarzy czasami.

Agent? Dla mnie Dominika :)

Dziewczyny a jak to jest, ten wniosek mozna zlozyc jeszcze przed urodzeniem dziecka?

Nie, dopiero po urodzeniu, bo musisz mieć pesel dziecka.
My juz składałysmy, bo na starsze dzieci. Ja złozyłam zaraz na początku kwietnia, na szczęście nie było kolejki i miła pani ;-)

Męża na biedzie nie będzie, wróci dopiero ok 19. I dobrze, wzięłam się za wystawianie ciuszków po dziewczynkach, duuuużo tego mam, to i pracy duzo. Nie widzi mi się co chwilę odrywać, żeby obiad robić, po dzieci jechać......

Ja autem jeżdzę, po kilka razy dziennie, bo dzieci zwożę, przywożę, zakupy....itd. I na pewno będe jeździć do samego końca.

A spaniem to mogłabym obdarować jeszcze kogoś Śpię jak nigdy! Po 8-9 godzin i ciągle mi mało! Ciężko mi się wstaje o 7 rano! :O A jeszcze niedawno o 7 to juz pracę zaczynałam..........

Lila niestety nie znam nikogo kto miałby to urządzenie. Postanowiłam wyluzować a w przyszłym tygodniu mam planowo wizytę więc pogadam ze swoim lekarzem raz jeszcze. Bo wczoraj to było tak na szybko. Zobaczymy...

Ja też złożyłam wniosek 500+ i czekam. Z tego co wiem to mozna składać na urodzone dziecko. Musimy więc poczekać przynajmniej do lipca. Teraz złożyłam na starszą córkę, z kryterium dochodowym.

A właśnie mi się coś przypomniało z tymi ruchami, ja mam łożysko na przedniej ścianie i to niby przez to tak mało czuje ruchy, Czasami tylko jak się przekręca to aż mnie zatyka

Dziewczyny, byłam w aptece, chciałam kupić to tantum, ale najpierw zapytałam, czy jest coś dla kobiet w ciąży i mi dała tabletki typowo dla ciężarnych i karmiących, tabletki tylko z naturalnymi składnikami. Wzięłam, właśnie ssam i zobaczymy. Jak nie będzie lepiej to po drodze z pracy mąż kupi tantum. Dziękuję za rady!

Co do prowadzenia. Nie lubię w ciąży. Jestem jakaś rozkojarzona i się boję:( poza tym, muszę przestawiać fotel, bo nie wsiądę jak mam ustawiony na siebie, potem przesuwam i przy wysiadanii znowu:p ale jak mam gdzieś jechać to jadę, z tym, że jak.jadę z mężem to on prowadzi:)

Hej
no ze spaniem u mnie różnie bywa...raz lepiej raz gorzej....poducha miedzy nogami pomaga :D
dziś mam dodatkową wizytę po szpitalu....nerwa oczywiscie tez mam.,.
ostatnio stres goni stres niestety..zycie...
Alinka cukrzyce ciążową masz że takie skoki?? córci szybkiego gojenia! na szczęście u dzieci naprawde to szybko idzie....choć miłe noszenie gipsu nie jest...

Przytulanki,....ehhh zapomniałam już to co sex.....

Venicee cukrzyca tak ale nie ciążowa tylko zwykła dwójka.

Cześć!
Alinko, to potem znowu przejdziesz na tabletki, po ciąży? Głowa do góry! W rodzinie od od strony męża są dwie młode dziewczyny (23 i 13 lat) z cukrzycą typu I i przecież normalnie chcą żyć i żyją. I nawet przez myśl im nie przeszło, żeby w ciążę nie zachodzić, bo cukrzyca. Co za durne gadanie :/
No mam nadzieję że wróce na tabletki o ile organizm się nie zbuntuje.
Ehh z tym gadaniem to wiesz ja niewiem czy to złośliwość czy głupota ludzka przemawia a może jedno i drugie:-( :(
Pewnie że kobietki z cukrzycą mają dzieci, ostatnio w szpitalu poznałam Panią która spodziewała się trzeciego synka, cukrzyca jedynka:happy:
Mi się wydaje że to tak jak u jaskiniowców, jak się czegoś nie zna i nie rozumie to lepiej się uprzedzić i po sprawie, tak samo jak ludzie odwracają się od ludzi niepełnosprawnych, chorych, biednych, o innej orientacji....po co?
Żeby sobie wlać że oto ja jestem normalna i zgodna ze stereotypem a on/ona nie, nieważne czy to cukrzyca, czy zespół Downa, inwalidztwo, otyłość.
Doszłam jednak do wniosku że nie robią tego osoby inteligentne( i nie mówie tu o wykształeceniu, tylko mądrości życiowej) tylko typowa ciemna masa, sam u siebie belki nie widzi a u innych drzazge niestety, i jeszcze nie omieszka mu tego wytknąć.

A właśnie mi się coś przypomniało z tymi ruchami, ja mam łożysko na przedniej ścianie i to niby przez to tak mało czuje ruchy, Czasami tylko jak się przekręca to aż mnie zatyka

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i przez to dość długo w ogóle nie czułam ruchów małej. Ale teraz, gdy z dnia na dzień jest coraz większa i silniejsza to czuję ją bardzo wyraźnie. :)

reklama
to moja jest leniwa do tego. jeszcze o ile ja ją czuje to mąż wogóle. Zresztą jak tylko kładzie dłoń mała przestaje kopać

Do góry