reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
też mi się wydawało że dużo zresztą jak wsypała to do kubka to byłam przerażona bo był prawie cały kubek jednorazowy tego, ale z wodą elegancko się wymieszało i miałam tak troszkę ponad 3/4 kubka

Widziałam wczoraj promocję na Lovelę :) w Biedronie. Nie wiem jeszcze jaki mam kupić do prania :(

Ja też widziałam Lovelę w Biedrze, ale płynu nie było.
Jeszcze nie piorę, wciąż brak mebli. Ja będę prać dopiero w maju.

Witam się w środę,

Tak się naczytałam Was o tej szkole rodzenia że zadzwoniłam do szpitala się dopytać i mają wolne terminy od 31.05 - 28.06 Pani powiedziała że jak mam termin na 25.07 to spokojnie mogę zacząć wtedy a że były wolne miejsca to się zapisałam mam tydzień na wpłacenie zadatku więc się zastanowię chwilę i postaram się przekonać Męża bo to dość droga impreza...w moim przypadku 600zł bo nie mam meldunku w Warszawie. Tak sobie myślę, że w moim przypadku warto byłoby iść ze względu na to, że to moje pierwsze dzieciątko i dużo nie wiem a poza tym poznam położne i szpital. :)

Miała być dzisiaj cudowna pogoda a zimno i szaro jak nie wiem, mam nadzieję że się poprawi bo po południu jestem umówiona na ploteczki z koleżanką z poprzedniej pracy i chciałyśmy iść na spacer a później jakąś kawkę, wymarzyłam sobie kawę w ogródku na starówce :D

Biorę się za ogarnianie mieszkania, jakieś pranko i obiad.

Miłego dnia !

Szkoła rodzenia to bardzo dobry pomysł. A w szczególności dla Rodziców po raz pierwszy. Raz, że poznasz szpital, położne, zwyczaje panujące w danym szpitalu. Ale najważniejsze - uczysz się obsługi noworodka. Jak ubierać, jak myć, jak pielęgnować. Naprawdę warto!!!

Nie wiem czy mi odpisywalyscie, czy 75g glukozy to duzo proszku? Ja kupulam i mi sie wydaje bardzo duzo, w jakiej ikosci widy rozpuszczalyscie? Ja mam jutro

Ja miałam tylko gukozę, w lab rozpuściła mi to w plastikowym kubeczku. I te 75 to jest dość dużo, no ale tak się robi. I jest mega słodkie. Weź sobie cytrynę. I książkę ;-)

O jak miło, że dzieci już zdrowe i chodzą do szkoły i przedszkola...... Już same źle się czuły w domu i chętnie wróciły do obowiązków.

Ale miałam wczoraj spaprane popołudnie...... Po obiedzie zachciało mi się kiwi. Obrałam zjadłam....i po kilku minutach myślałam, że zejdę z tego świata. No tak mi było niedobrze, słabo, żołądek mnie bolał. A do tego miałam zebranie u Mai w szkole, pojechałam, ale ledwo wysiedziałam! Podpisałam listy, wzięłam oceny i fruuu do domu, bo bałam się, że im tam zemdleję, albo pawia puszczę.
Cały wieczór przeleżałąm w łóżku, ledwo mogłam się ruszać. Oooookropieństwo!!!

Idę ogarnąć dom. U mnie dziś piękna słoneczna pogoda :-)

u mnie kolejne pranie się pierze dwa już wyprane i wyprasowane nie wiem gdzie dam te wszystkie ubranka bo już robi się ciasno :)

mi po glukozie było słabo
Ja czekam z praniem aż pogoda ładniejsza się zrobi, to sobie ładnie na słoneczku i wiaterku wysuszę.:yes:
Ja sobie dokupiłam kilka koszyczków takich wyściełanych wiklinowych i tam te podręczne ubranka będe trzymać, chciałam komodę dokupić ale doszłam do wniosku że sie nie ruszymy.
Macie dziewczynki ten przypływ energii związany z tym wiciem gniazda?
Ja jakoś nie czuję za bardzo, mi się motywacja poprawia jak słoneczko wyjdzie, ale to chyba bardziej kwestia pogody.
Przygotowuje sobie wszystko ale to bardziej chyba taka logistyka żeby finansowo się mniej obciążać no fizycznie też, wolę zrobić po trochu niż później odchorować.

Witam Was, też robię już drugie pranie ciuszków. Humor mam do bani, poryczałam z rana i wyglądam teraz jak eskimos z zapuchniętymi oczami. Chcę już lipiec, bo zwariuje.
Miłego dnia!

Nie wiem czy mi odpisywalyscie, czy 75g glukozy to duzo proszku? Ja kupulam i mi sie wydaje bardzo duzo, w jakiej ikosci widy rozpuszczalyscie? Ja mam jutro
Jeden pelen kubek ten plastikowy standardowy, wymieszali mi z zimna woda takze bardzo słodkie az tak nie bylo ;) wypicie tego to pikus :) pozniej sie karuzela zaczyna :) (przynajmniej u mnie tak bylo/jest) szok dla organizmu i nie czuje sie za dobrze.. odebralam malego ze szkoly, wylaczylam mu bajki a ja leze :/

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeden pelen kubek ten plastikowy standardowy, wymieszali mi z zimna woda takze bardzo słodkie az tak nie bylo ;) wypicie tego to pikus :) pozniej sie karuzela zaczyna :) (przynajmniej u mnie tak bylo/jest) szok dla organizmu i nie czuje sie za dobrze.. odebralam malego ze szkoly, wylaczylam mu bajki a ja leze :/

oj współczuje ja też się źle czułam ale jutro będzie lepiej

reklama
Pewnie ze bedzie :) oby tylko wyniki byly ok.
Dobrze ze moj synus jest bardzo wyrozumialy i od razu po przedszkolu przyszlismy do domu (zawsze najpierw idziemy na plac zabaw) siedzi kochany i bajki ogląda :)

Do góry