reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

no wlasnie w sumie mi nie zabronil chodzic ale ostatnio dosc czesto bylam wiec moze dlatego..

a co wyeliminowałaś z diety?

No pozostaje mi tylko jedno czekac do czwartku aby z lekarzem pogadac..

Mi lekarz kazał na zmianę ph a miałam wtedy 9 :) ograniczyć jogurty i mleko, które piłam litrami podobno to od tego, ale tylko ph miałam wysokie a resztę ok.

Lucky ma rację :) jak ja się naczytam zawsze w necie to powinnam już z 10 razy poronić i 20 razy jechać do szpitala :)

Ja już w piątek mam tego dermatologa na te znamiona co mi się porobiły też jestem ciekawa co powie :)

reklama
A ja dziś wizyta, mam nadzieje ze to kłucie które czułam przez 2 dni to od wzdęć, zbadamy sie dzisiaj i wszystko bedzie wiadome, ale jestem dobrej myśli, musi byc dobrze. Idę do pracy jeszcze to nie będę miała czasu zaprzątać sobie głowy złymi myślami
Miłego dnia wszystkim Mamusiom

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam Brzuchatki!

Dzięki za rady, zamówiłam wczoraj laktator z aventu ręczny. Wolę mieć w szpitalu już, żeby się tym nie stresować. Skoro kilka z Was miało i chwalicie to zaufam. Do tego zamówiliśmy też z aventu buteleczki ;)

Zrobiliśmy już listę ważniejszych zakupów i mamy zamiar w najbliższym czasie porównywać ceny i kompletować wyprawkę ;)

A dzisiaj? WIZYTA! Nie mogę się doczekać! Maluch wczoraj był taki spokojny cały dzień, że się zmartwiłam, zaczął harce o 22... Dzisiaj natomiast chyba podeszło mu śniadanko, bo już świruje ;)

Agnesdem mi lekarz powiedział ze w ciąży często wychodzi sporo bakterii w moczu i można złapać infekcje, troche pomaga zwalczać bakterie woda Jana. I wydaje mi sie ze to basen "pomogl". Nie bierz do siebie wszystkiego co piszą w necie bo diagnoza do każdego pacjenta i wyników jest indywidualna
Napewno wszystko bedzie ok [emoji6] uśmiech [emoji5]

ooo to zobaczę za ta wada Jana- dzięki za podpowiedz no wlasnie staram sie az tak nie stresowac bo tez slyszalam ze to normalne...ale boje sie tylko zbey malutkiej nie zaszkodizlo..a na basen to na pewno juz nie pojde!

Witam Brzuchatki!

Dzięki za rady, zamówiłam wczoraj laktator z aventu ręczny. Wolę mieć w szpitalu już, żeby się tym nie stresować. Skoro kilka z Was miało i chwalicie to zaufam. Do tego zamówiliśmy też z aventu buteleczki ;)

Zrobiliśmy już listę ważniejszych zakupów i mamy zamiar w najbliższym czasie porównywać ceny i kompletować wyprawkę ;)

A dzisiaj? WIZYTA! Nie mogę się doczekać! Maluch wczoraj był taki spokojny cały dzień, że się zmartwiłam, zaczął harce o 22... Dzisiaj natomiast chyba podeszło mu śniadanko, bo już świruje ;)
ooo to trzymam kciuki za wizyte zbey bylo wszystko ok:) ja buteleczek nie zamawiam zobacze jak bedzie z karmieniem w szpitalu czy to trzeba chociaz jedna miec? HMMM sama nie wiem...
a co zaliczasz do wyprawki?:)

a co zaliczasz do wyprawki?:)
Miałam na myśli wózek, łóżeczko, materacyk, wanienkę, pościel, kocyk czy też pieluszki bambusowe, fotelik, przewijak itd...
Niestety musimy kompletować wszystko od zera, a do tej pory jeszcze nic nie kupowaliśmy. Potem ubranka dokupić i w spokoju czekać na poród ;)

Agnesdem nie ma za co, m.in po to jest to forum żeby sobie pomagać [emoji5]
Ale zawsze tez moze skonsultuj z lekarzem
U mnie w domu cieżko liczyć na jakas szczera radę wiec cieszę sie ze mogę choć tu o cokolwiek zapytać lub sie wyżalić [emoji16]

Miałam na myśli wózek, łóżeczko, materacyk, wanienkę, pościel, kocyk czy też pieluszki bambusowe, fotelik, przewijak itd...
Niestety musimy kompletować wszystko od zera, a do tej pory jeszcze nic nie kupowaliśmy. Potem ubranka dokupić i w spokoju czekać na poród ;)
no tak my tez w maju zaczynamy z takimi rzeczami "szalec" wanienke mam upatrzona,lozeczko,materacyk tez,baldachimek tez,przewijak...wiec tylko zamówić kupić i juz..

Cześć dziewczyny,

Co do laktatora to ja też chciałam już się zaopatrzyć ale kolezanka podpowiedziała że nie wiadomo czy mi się przyda więc po co wydawać pieniądze. A jak urodze i już będzie potrzebny to w każdej aptece się dostanie itd więc nie będzie problemu z kupnem. Więc chyba tak zrobię[emoji5]
Dżudka, tylko upewnij się wcześniej czy w Twojej okolicy lub gdzieś koło szpitala będzie laktator, który Cię interesuje. Bo mąż potem będzie jeździł jak wariat a przy nawale każda minuta jest cenna..

na kanty..my własnie kupilismy i szczęście że mam męża złotą rączkę. Tu gdzie stykają sie elementy pionowe z poziomymi okazało się że styki drapią
Link do: Klupś łóżeczko z przewijakiem 120x60 Safari Zajączek ułatwia rodzicom zabiegi pielęgnacyjne przy maleństwie. - 245 zł takie kupilismy i są nieprzyheblowane łączenia

Iwona, nie jestem pewna czy myślę o tym samym łóżeczku, ale na zdjęciu wygląda prawie identyczne tylko to jest jasne. Koleżanka je miała i nam bardzo odradzała, bo po roku i zmianach poziomu ciągle im się rozkręcało, coś trzeszczało, itp. Ogólnie mówiła, że jakość była bardzo kiepska. Ale jej córa ma już 4 lata, więc mogło się poprawić..

reklama
no tak my tez w maju zaczynamy z takimi rzeczami "szalec" wanienke mam upatrzona,lozeczko,materacyk tez,baldachimek tez,przewijak...wiec tylko zamówić kupić i juz..
No czas leci, my na ten moment mamy chyba z 10sztuk ciuszków w sumie, więc powoli czas się zaopatrywać. Potem dojdą jeszcze kosmetyki i art. higieniczne dla dzidzi i dla mnie więc to już w czerwcu myślę. Żeby na początek lipca być gotowym :)

Do góry