Brałam luteinę z powodu wskazań lekarza który mi dawał wypis ze szpitala. Okazało się, że jestem tym nielicznym odsetkiem który źle na nią reaguje, chociaż gdyby ten lekarz mnie znal to by wiedział że ja źle reaguje na manipulacje hormonalne ale nie zrobił oczywiście wywiadu i mój ginek który wie jak cięzko mi było dobrać choćby tabletki antykoncepcyjne stwierdził, że zamiast luteiny mogę spokojnie brać 4 tabletki magnezu, zwłaszcza, że tak jak Tobie szyjka mi się nie skracała. Luteina to czysty hormon i profilaktyczne manipulacja nim to dla mnie troszke jak wypisywanie antybiotyków dzieciom tak pro forma choć wystarczyłby zwykły syrop.Oj też bym to chciała, samą pewnie nie kupię a wątpię żeby się ktoś zaoferował.
A ja się zastanawiam co zrobić bo mój ginekolog stwierdził że w związku z tym twardnieniem brzucha mam brać 2 razy dziennie luteine profilaktycznie, dodam że szyjka trzyma nie skraca się ani nic.
Diabetolog ktora też jest ginekologiem stwierdziła że dla niej niema wskazań i żeby się wstrzymać.
Nie wiem co mam zrobić.
reklama
tak, mój też, wieczorem już nieJa to jestem uzależniona od słodkiego, tabliczka czekolady to nie problem dla mnie zeby zjesc na raz takze nie zdziwie sie jak po bede jednak miala ochote na tego nalesnika (niedaleko gdzie bede robic krzywa robia pyszne nalesniki )
To moj za to powiedzial mi zebym wieczor przed nie jadla nic słodkiego, ani owocow ktore maja w sobie duzo cukru np. Banan.
Moje wyniki to 77 - 140 - 136
ja miałam 86-140-103 i wszystko ok
Wiecie po czym poznać jak ten czas zapierdziula? Pamiętam jak z zazdrością czytałam Grudniówki, potem Styczniówki a teraz włażę prawie codziennie podczytywac Kwietniówki Jeszcze 2-3 miesiące i my będziemy miały tu zazdrosne podglądaczki
Nie denerwuj się. Ktory masz tydzień i kiedy ostatni raz czułaś ruchy?
Jestem w 27 tyg i przez ostatnie tygodnie czulam dosyć intensywnie ruchy mojego szkraba. Nawet na boku jak lezalam i chciałam spać to tak mnie kopał że nawet czulam takie jakby "wypieranie" o materac ☺dziwne uczucie, musiałam się poprawiać bo miałam wrażenie że maluch się ciśnie właśnie w części gdzie brzuch styka się z łóżkiem...a od wczoraj nic! To znaczy wieczorem jakieś delikatne ruchy i może z rana lekkie bardzo i do tej pory cisza :/ myślę że znowu swiruje ale tak już jest wszystkim się martwie.
A i jeszcze odnośnie mojej niby choroby. Wczoraj byłam u internisty który stwierdził że to lekka infekcja i przepisał jakieś syropy i tabletki które oczywiście w ulotce mają informacje ze nie powinny być stosowane w ciąży. Tak się tym przejelam czy ten mój katar to czasami nie jest alergiczny i stosowanie tych leków ani nie pomoże mi a może zaszkodzić i dziś poszlam do innego lekarza pierwszego kontaktu żeby się skonsultować bo nie dawało mi to spokoju. I co się okazało?...żadna to infekcja tylko typowy nieżyt nosa alergiczny albo pylkowy!! Szok że całkiem inna diagnoza. Przepisał tabletki które trochę ulza mi i mogą być stosowane w ciąży i wodę morską do nosa. Ale cieszę się że zdecydowałam się iść o radę do innego bo coś moja intuicja mówiła że to jednak nie choroba tylko alergia i miałam wyrzuty sumienia że niepotrzebnie biorę leki które i tak nie pomogą. Szkoda tylko że wczoraj tamten lekarz nie postawił prawidłowej diagnozy. Szkoda gadać ze czlowiek po wizycie u lekarza musi się jeszcze zastanawiać czy leczenie jest prawidłowe ehhh
lillylove
Fanka BB :)
Też podglądam kwietniówki i powoli za majowe się biorę.
Za 1.5 tygodnia będę miała kurs karmienia piersią - dwie godziny. Podobno będziemy na lalkach ćwiczyć!
Fajna sprawa gdzie taki kurs ?
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Luteina na twardnieNie? To jestem zaskoczona...na szyjkę to ma wpływ ale żeby na skurcze?przecież twardnienia to skurcze. Nospe i magnez to tatak a luteina to żeby szyjka się nie skracala a ta może się skracac pod wpływem właśnie skurczy...Oj też bym to chciała, samą pewnie nie kupię a wątpię żeby się ktoś zaoferował.
A ja się zastanawiam co zrobić bo mój ginekolog stwierdził że w związku z tym twardnieniem brzucha mam brać 2 razy dziennie luteine profilaktycznie, dodam że szyjka trzyma nie skraca się ani nic.
Diabetolog ktora też jest ginekologiem stwierdziła że dla niej niema wskazań i żeby się wstrzymać.
Nie wiem co mam zrobić.
Ja luteine biorę od początku najpierw 3x 100 potem 2x 100 a teraz znowu 3x 100 a twardnienia były i byłam w szpitalu... wiec nie wierzę że luteina im zapobiega.
Biorę teraz 3x 2 magnez do tego nospe w razie W gdy mam cięższy dzień...i skurcze pojawiają się sporadycznie.
Flammie
Fajna sprawa gdzie taki kurs ?
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Ja w Norwegii mieszkam i wlasnie taki darmowy kurs dla kazdej pierwiastki jest. Sama opieka zdrowotna kobiet w ciazy jest dosc skromna, wiec fajnie ze o tym pomysleli chociaz
Zdam relacje, czy przydatny w ogole ten kurs byl. W Polsce pewnie jest w ramach szkoly rodzenia.
reklama
Needi
Ja mam subskrybcje ustawioną na kwietniowki ;-)
Byłam u dentysty kończyć ząb i jak zwykle wzięłam 1,5 dawki znieczulenia bo jedna na mnie nie działa i po chwili poczułam lekki samolocik :-\ jeszcze z dwie godziny tak dziwnie się czułam... a jeszcze jeden ząb chciałam zrobić a teraz nie wiem ... nagle zaczęło mi szkodzić? A jak to wpłynęło na dzidziusia? Na szczęście czuję ruchy. A następna wizyta przed ginekologiem i nie wiem co robić. Ząb może być stracony zanim skończę karmić. .. co myślicie?
Byłam u dentysty kończyć ząb i jak zwykle wzięłam 1,5 dawki znieczulenia bo jedna na mnie nie działa i po chwili poczułam lekki samolocik :-\ jeszcze z dwie godziny tak dziwnie się czułam... a jeszcze jeden ząb chciałam zrobić a teraz nie wiem ... nagle zaczęło mi szkodzić? A jak to wpłynęło na dzidziusia? Na szczęście czuję ruchy. A następna wizyta przed ginekologiem i nie wiem co robić. Ząb może być stracony zanim skończę karmić. .. co myślicie?