reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Cześć dziewczyny

JA jeszcze okna nie odsłoniłam to nie wiem. Martynka jeszcze chrapie ale czuję że Maja już się obudziła. :-)

Na kwietniowym wątku już 13 bobasow. Podczytuje co dzień. Dużo przez cc. Zazdroszcze i nie mogę się doczekać Maji :-)

Cały dzien boli mnie głowa:(
poradźcie coś na ból gardła.....
Julita jest taki fajny spray do gardła Argentin się nazywa, można stosować w ciąży i skuteczny co najważniejsze.
Co do badań 3 D to wydruk chyba płatny jest?
Mi tam czasem podczas badania przełącza na 3D i pokazuje małego ale zawsze mówi że trudne warunki i słabo widać więc niewiem czy sens z tym zdjęciem, ja mam kolekcje tych czarno-białych bo zawsze mi druknie przy badaniu.
Jeśli chodzi o to trzecie prenatalne nie jest niestety refundowane, mi mówił przy ostatnich ze 150 zł chyba że coś pokręciłam i chyba z fotkami 3D, al mój gin mówi że jestem dodatkowo monitorowana przez cukrzyce więc to chyba nie będzie konieczne, chociaż po tym jak ostatnio się napatrzyłam jak traktują dziewczyny w trudnych ciążach w szpitalu to może faktycznie lepiej się zbadać na własną ręke...
Ja dzisiaj mam mega misje, zrobić wieksze zakupy, bo im bliżej świąt tym gorsze oblężenie będzie a to ciężko znoszę, potem skoczyć ogarnąć na grób ojca i teściowej, i jeszcze do starego browaru w Poznaniu odebrać tablet z naprawy, to chyba najgorsza część, znów będzie kłotnia bo mąż chce śmigać autem, a ja zostawiam auto pod miastem i mknę tramwajem co jest znacznie lepsze dla mojej psychiki bo mam wrodzoną alergie na debili drogowych.
Dziś przynajmniej pogoda jako taka się zapowiada, wczoraj byłam u fryzjera więc humor troche lepszy, mam nadzieję że do końca dnia mi cierpliwości wystarczy.
Miłego dzionka;-) ;)

Witajcie :)

U mnie tez zimnawo! Szaro, buro ale to przez pasek z Afryki :/ co do tego trzeciego usg w ciazy, to jak dobrze kojarze to jest doopler czyli przeplywy.. moj lekarz bedzie sprawdzal przepływy na każdej wizycie jak przyjdzie na to czas.. takze ja tego dodatkowo robic nie bede..

Za godzinke ruszamy z synkiem na przedstawienie szkolne w ktorym bedzie bral udzial :) alez jestem podekscytowana :) moj przystojniak biala koszula i granatowe spodnie musi miec zalozone :) prawdziwy gentelmen :D

Hmm ja dostaje wydrukowane fotki z 3d na kazdej wizycie a nawet sie nie upominam, mysle ze to dla lekarza nie jest problem przelaczyc sie ze zwyklego na 3d wiec upominajcie sie o swoje!

Mi właśnie przed kilkoma dniami wyszedł wysoki cukier w badaniu moczu :( Mam cichną nadzieję, że to tylko przez niekontrolowane spożycie słodyczy kilka dni przed badaniem, zwłaszcza wieczorem przed.
Kazano mi odstawić słodycze (raz w tygodniu mogę sobie pozwolić :p), słodkie owoce i generalnie zwracać uwagę na to co jem i przy następnej kontroli za pare tygodni będę mieć to badanie z glukozą.. Troche strachłam, więc też się sama na dietkę dla cukrzyków przerzuciłam tak na wszelki wypadek.

Ehh, a tu akurat Święta zaraz..

Damy radę;) w Świeta sobie troszkę ciasta skubniemy to nic się nie stanie a potem dieta;) ja mam jeszcze w kwietniu 3 wesela więc to będe miała akurat raz w tygodniu dyspense;)

U mnie wkońcu słońceeeeeeeeeeeeeeeeeeee:-) :):-) :):-) :)

Hej Dziewczyny.

Byliśmy parę dni temu na usg,i lekarz stwierdził,że serce Maluszka jest zbyt małe. Bije,tętno było 138. Widać jamy,ale nic więcej lekarz nie może dojrzeć. Mamy skierowanie na ech i dopplera,badania te pewnie będą dopiero w połowie kwietnia.
Czy któraś z Was spotkała się kiedyś z takim przypadkiem?

witajcieeee:)co u Was? Ja wlasnie jestem w biurze jeszcze jutro tez wpadnę na chwile..a dziś wizytaaaaaaaaaaaaaaa:)oby było wszystko okkk:)a jak Wam ida przygotowania do swiat?

reklama
Do góry