reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

A jakie mialyscie wyniki krzywej cukrowej? Przed wypiciem glukozy, po 1h i po 2h?
Ciekawa jestem jak moje wyniki czy są w porządku bo jeszcze u lekarza nie bylam.
Moje wyniki:
Przed 83
Po 1h 153
Po 2h 104

A jeszcze w badaniu moczu pH wyszło mi ponad normę 8 i ciężar właściwy poniżej normy. Do tej pory miałam zawsze w porządku wyniki moczu☺

przed jest norma 70-99
po 1 godz ponizej 185,4
po 2 godz ponizej 140,4 to masz idealny wynik;) ja miałam po godzinie 190 a pozostałe w normie,ale pani doktor powiedziała ze te normy sie zmieniły bo kiedyś były niższe wartości i wg nich to juz jest sporo przekroczone i narazie zmienic diete;) już sie bałam że bedę musiała powtarzać to paskudne badanie,ale na szczęście nie;)

Asiek mała rośnie :-)
A dieta może ci i wyjdzie na dobre. Ja niedługo też pewnie będę na diecie dla cukrzyków
masz rację,przynajmniej jest porządna motywacja żeby coś zmienić na lepsze;)

reklama
Asia28BK dzięki za podanie norm ☺teraz już wiem że mam wyniki idealne. Trochę się bałam bo strasznie lubię slodkosci i w ogóle się nie ograniczam ☺ zawsze dużo jadlam ale teraz jak siedze w domu to już tak wcianam że aż wstyd. Muszę przystopowac chyba☺

Asia28BK dzięki za podanie norm ☺teraz już wiem że mam wyniki idealne. Trochę się bałam bo strasznie lubię slodkosci i w ogóle się nie ograniczam ☺ zawsze dużo jadlam ale teraz jak siedze w domu to już tak wcianam że aż wstyd. Muszę przystopowac chyba☺

ja teeeeeeeeeżżżżż tak lubie słodkie,zwłaszcza wieczorem;) chociaż teraz tak czytam o diecie przy cukrzycy ciążowej i to nie tylko opiera sie na zrezygnowaniu ze słodyczy (duże znaczenie ma rezygnacja z tłustych,pieczonych potraw i tłustych serów,białego pieczywa i wszystkiego co opiera się na mące pszennej;)więc nie jest tak źle-jak przemycę jednego batonika dziennie albo parę kostek czekolady to nic się nie stanie,a i najważniejsze żeby jeść 5-6 posiłków dziennie żeby nie dopuszczać do wahań poziomu cukru;) tak że jestem dobrej myśli;)

nowy wózek Pajero na zniżkę do Smyka wychodzi cenowo 1150 zł.
Jaką zniżką? My dziś oglądaliśmy za 1450zł, pani wspomniała coś jedynie o rabacie 10% na zakupy. Pytam, bo to też nasz typ ;)
Dziewczyny robicie 3 prenatalne?
My się już zapisaliśmy. To kosztuje, ale gdyby udało się coś ewentualnie wykryć wcześniej, to byśmy sobie pluli w brodę, że nie poszliśmy...
Mój gin dał mi skierowanie na te pierwsze i drugie badania a o trzecich nic nie wspominał!
U mnie tak samo. O trzecich powiedział nam lekarz na prenatalnych drugich, ale od razu zaznaczył, że są odpłatne, a nie na fundusz. Zapytaliśmy o te badania to sam powiedział, że nie są obowiazkowe, ale są wskazane i on osobiście uważa, że w każdej ciąży powinno się to badanie wykonać. Nie wiem ile w tym prawdy a ile "chwyt marketingowy" na młodych rodziców, ale się zdecydowaliśmy :) Dodatkowo, tam gdzie chodzę to jeszcze przy komplecie badań u nich wykonywanych jest w gratisie po 35tygodniu jakieś badanie :)

Witam dziś późno, byliśmy na sklepach i mamy pierwsze dziudziusiowe zdobycze! :)

Jaką zniżką? My dziś oglądaliśmy za 1450zł, pani wspomniała coś jedynie o rabacie 10% na zakupy. Pytam, bo to też nasz typ ;)

My się już zapisaliśmy. To kosztuje, ale gdyby udało się coś ewentualnie wykryć wcześniej, to byśmy sobie pluli w brodę, że nie poszliśmy...

U mnie tak samo. O trzecich powiedział nam lekarz na prenatalnych drugich, ale od razu zaznaczył, że są odpłatne, a nie na fundusz. Zapytaliśmy o te badania to sam powiedział, że nie są obowiazkowe, ale są wskazane i on osobiście uważa, że w każdej ciąży powinno się to badanie wykonać. Nie wiem ile w tym prawdy a ile "chwyt marketingowy" na młodych rodziców, ale się zdecydowaliśmy :) Dodatkowo, tam gdzie chodzę to jeszcze przy komplecie badań u nich wykonywanych jest w gratisie po 35tygodniu jakieś badanie :)

Witam dziś późno, byliśmy na sklepach i mamy pierwsze dziudziusiowe zdobycze! :)

Ile będą kosztować Cię te badania?

Lizzy, moja koleżanka pracuje w Smyku i ma karte rabatową swoją więc ona kupi ten wózek na siebie w razie co
A to zazdroszczę, myślałam, że może są jakieś zniżki w internecie czy coś :) my też się na niego zdecydowaliśmy dziś :)
Ile będą kosztować Cię te badania?
U nas 240zł, ale jak dobrze doczytałam to z nagraniem na płytkę już :)

reklama
niestety glukoza wyszła podwyższona i mam przejść na diete...
Mi właśnie przed kilkoma dniami wyszedł wysoki cukier w badaniu moczu :( Mam cichną nadzieję, że to tylko przez niekontrolowane spożycie słodyczy kilka dni przed badaniem, zwłaszcza wieczorem przed.
Kazano mi odstawić słodycze (raz w tygodniu mogę sobie pozwolić :p), słodkie owoce i generalnie zwracać uwagę na to co jem i przy następnej kontroli za pare tygodni będę mieć to badanie z glukozą.. Troche strachłam, więc też się sama na dietkę dla cukrzyków przerzuciłam tak na wszelki wypadek.

Ehh, a tu akurat Święta zaraz..

Do góry