reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Nie wiem czy słyszałyście o historii 1,5 rocznego dziecka w Warszawie, które zmarło po tzw "ospa party" .
Tak przy okazji zapytam o Waszą opinię co do szczepionek tzw dodatkowych typu pneumokoki? Moja teściowa pediatra mnie namawia, ale syna nie szczepiłam i nie wiem czy się teraz zdecyduję. Jej troje wnuków też córka nie szczepiła.
Natomiast podstawowe szczepienia jak najbardziej tak. Z tymże, mój syn nie dostał tej potrójnej szczepionki tylko dałam mu samą świnke.

Szczerze nie wiem :/ dużo jest opinii o tych szczepieniach teraz, że są powikłania ..ale posłucham doświadczonych. Moim zdaniem lepiej szczepić.

Ja szczepiłam na pneumokoki i megingokoki dodatkowo. Nie żałuję .
O co z tym ospa party chodziło???
Smaruję brzusio oliwką i palmersem i zwykłym balsamem też .

Każdy ma inne wartości i priorytety . Dla mnie najważniejsze było dobro moich dzieci, wszystko inne gdzieś dalej, ale każdy robi jak uważa :-) :). Warto też przeczytać skład pierwszego lepszego mm, może to też coś komuś uświadomi :-) :).

Insynuujesz, ze dla matki, która nie karmi piersią dobro dziecka nie jest najważniejsze? Jakie to prymitywne. Wybacz.
Pomysl sobie jak bardzo krzywdzisz takimi stwierdzeniami kobiety chore, bez piersi, bez pokarmu etc. I do tego, o zgrozo, trują dzieci bo skład mm jest fuj..
Ale skład danonkow, bakusiow, kubusiow, lubisiow, słoiczków, i wszystkich innych rzeczy naszpikowanych np. antybiotykami, gmo i innymi swinstwami jest ok?
Wybacz Hope. Żenada.

Witam się dziś i ja :D
Sprzątam dziś jak szalona, nawet mogłabym pół bloku ogarnąć :D

Kurcze powiem Wam, że ja ostatnio wyniki miałam ok, ale leukocytów więcej podobno z powodu próchnicy (jeden ząb). 1.04 mam glukozę, mocz i morfologię jestem ciekawa co się pozmieniało jak dzidzia już większa o wiele.

Smarujecie brzuchola jakimś balsamem????
Ja tą serią dla mam z hipp w rosmanie. Wszystkie zawierają olejek migdalowy. Ale nie wazne czym już dawno powinnas się smarować Agula

Nie wiem czy słyszałyście o historii 1,5 rocznego dziecka w Warszawie, które zmarło po tzw "ospa party" .
Tak przy okazji zapytam o Waszą opinię co do szczepionek tzw dodatkowych typu pneumokoki? Moja teściowa pediatra mnie namawia, ale syna nie szczepiłam i nie wiem czy się teraz zdecyduję. Jej troje wnuków też córka nie szczepiła.
Natomiast podstawowe szczepienia jak najbardziej tak. Z tymże, mój syn nie dostał tej potrójnej szczepionki tylko dałam mu samą świnke.
Ja szczepilam Martynke na pneumokoki i rotawirusy dodatkowo. Kasy poszło dużo ale ja jestem za szczepieniami

reklama
Do góry