reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Ja muszę brać 2000jm, ale to po pierwsze przez tarczycę a po drugie robiłam badanie i mam na granicy poziom D3.

ja też ze względu na tarczycę biorę tyle co Ty,
gratki dla syna:)

Nieufna, julita1212 - ze wzgledu na nadczynnosc, czy niedoczynnosc?

Biore euthyrox 100 - lecze sie na niedoczynnosc tarczycy od kilku lat... Ale zaden lekarz nie poinformowal mnie o ewentualnym zwiazku miedzy wit.D, a tarczyca ??

Nieufna, badanie na stezenie wit.D rowniez robilam, choc jeszcze w listopadzie - wtedy bylo dosc ponizej normy - mialam 17, ale dunski lekarz nie widzial w tym problemu.

I ogromne gratukacje ze wzgledu na Syna! :) Magik... Sama mam leki i nie cierpie latac...

reklama
Ja też biorę eutxyrox i nie mam przepisanej witaminy.. Popytam.
Poza tym odkąd biorę ten lek to już nie spię popoludniami a w nocy budzę sie o 3 mega wyspana :D Mąż stwierdził, że zacznie mi te tabletki podbierać:) tez tak macie, albo miałyście na początku brania ich?

Biore euthyrox 100 - lecze sie na niedoczynnosc tarczycy od kilku lat... Ale zaden lekarz nie poinformowal mnie o ewentualnym zwiazku miedzy wit.D, a tarczyca ??

Nieufna, badanie na stezenie wit.D rowniez robilam, choc jeszcze w listopadzie - wtedy bylo dosc ponizej normy - mialam 17, ale dunski lekarz nie widzial w tym problemu.

I ogromne gratukacje ze wzgledu na Syna! :) Magik... Sama mam leki i nie cierpie latac...
Ja mam chorobę lokomocyjną od samego patrzenia np na karuzele, nie mogę jeździć autem jako pasażer, pociągiem (chyba że inter. bo on tak nie trzepie) a w samolocie kompletnie nic mi nie jest, nawet jak są turbulencje. Uwielbiam latać a najbardziej startować i lądować :p

Ja mam niedoczynność, usunieta tarczyca. Cóż nie jestem lekarzem, ale jak masz niedobór to powinnaś brac ....

Ja też biorę eutxyrox i nie mam przepisanej witaminy.. Popytam.
Poza tym odkąd biorę ten lek to już nie spię popoludniami a w nocy budzę sie o 3 mega wyspana :D Mąż stwierdził, że zacznie mi te tabletki podbierać:) tez tak macie, albo miałyście na początku brania ich?

Nie AZ tak ;) Ale rzeczywiscie, po zwiekszeniu dawki do setki, czuje sie zdecydowanie bardziej rzeska, wypoczeta, mniej ociezala... I oczy mi sie nie kleja caly czas, spie tez krocej, niz wczesniej :)

Co do samolotu... Startowac jeszce moge, ale cala reszta... Okropienstwo! A przy ladowaniu caly czas sie boje, ze spadam :zawstydzona/y:

Ja też nie przepadam za lataniem,a młody pasjonat, aczkolwiek jak pierwszy raz leciał w wieku 5 lat to się bał, a potem nagle pokochał. Mam nadzieję, że uda mu się spełnić marzenie i zostanie pilotem, pierwszy krok już zrobił.

Ja mam niedoczynność, usunieta tarczyca. Cóż nie jestem lekarzem, ale jak masz niedobór to powinnaś brac ....

Mam dwa zestawy witamin, jeden tutejszy, drugi polski. W tutejszym jest 400 IE wit.D3, a w polskim wlasnie 2000 IE. Biore je na troche na zmiane, bo roznia sie skladem. Mysle, ze 400 IE to jednak zdecydowanie za malo, a 2000j,m - nie chcialabym brac za duzo, jesli okazaloby sie, ze z jakiegos powodu nie powinnam. Wiec aktualny status wit.D3 zrobie w poniedzialek, juz pytalam w szpitalu :)

reklama
Ja też nie przepadam za lataniem,a młody pasjonat, aczkolwiek jak pierwszy raz leciał w wieku 5 lat to się bał, a potem nagle pokochał. Mam nadzieję, że uda mu się spełnić marzenie i zostanie pilotem, pierwszy krok już zrobił.
Fajnie,że jest wytrwały w realizacji marzeń, Niewiele osób tak ma, a jeszcze w tym wieku.. Mając dwoje dzieci w tym jedno dorastające to ja Ci naprawdę gratuluje i wprost zazdroszczę :)

Do góry