reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

To zalezy od kraju jaka jest zalecana dwaka witD u mnie nie jest zalecana w ogole.

Serio? To zalezy zapewne od naslonecznienia w danym kraju, w Grecji jest przeciez slonecznie przez ( chyba ?! ) wieksza czesc roku...

Tym bardziej dziwi mnie, ze w Danii, w ktorej slonca jest naprawde "jak na lekarstwo" zalecaja jedynie 400 IE.., gdy w Polsce oficjalne zalecenia to 1000 IE ( jesli nie 2000 - bo tak twierdza ale tego nigdzie nie moge znalezc ).

Co do chrztu.. Dobrze, ze w protestantyzmie nie ma takich regul. Dania jest krajem protestanckim i spora czesc rodziny m.jest niewierxaca - nie ma to znaczenia przy chrzscie zupelnie. ( tak poza tematem, bo w kk oczywiscie panuja inne reguly ).

reklama
ja musiałam mieć spowiedź do tego zeby być chrzestna a mieszkałam wtedy z moim, ksiądz nie chciał mi dać rozgrzeszenia. musiałam następnym razem o tym nie mówić. trudno. nie jestem przez to gorsza chrzestna. niestety prawa kościoła trochę nie są adekwatne do różnych sytuacji ludzi i pomimo że cześć juz chce iść do przodu to inni stoją w miejscu. w różnych krajach różne podejście a ta sama religia, jak to wyjaśnić i twierdzić że to podejście jest właściwsze? ważne aby nie krzywdzić drugiego człowieka i być dobrym człowiekiem. z resztą każdy żyję jak uważa. ale najbardziej śmieszą mnie panie które w pierwszych ławkach siedza a innemu by nóż w plecy wbiły. religia trudny i długi temat.

a poza tematem:) Zajrzałam na stronkę babyOno. Mają fajne rzeczy dla maluszka i dla nas. PO zarejestrowaniu pierwszy rabacik 20% i u mnie zakupki wyszły ponad 30 zl taniej. Przesyłka za free. Mają fajne majteczki bezusciskowe i kupiłam też pare rzeczy dla małego:) okrycie kąpielowe, ręczniczki etc:)

Nie boli, ale tam jest znieczulenie ogolne. Ze trzy dni plamilam i tez sie okropnie balam zasypiania ze z malym moze sie cos stac. Ty pewnie mialas dluzsza szyjke?
Ania tak jak ja mamy peesar nie szew... wiec inna historia zakładania...i w ogóle...do peesara co najmniej 25 mm szyjka jak mniej to szew zakładają...

Ja miałam na prawie 5 cm szyjkę założony ale to asekuracyjnie...przy bliźniakach jak widać.

Szew od peesara różni się tym że z peesarem nie trzeba aż tak się ograniczać jak przy szwie. Wiadomo oszczędzający tryb życia itd ale bez leżenia plackiem do porodu.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Serio? To zalezy zapewne od naslonecznienia w danym kraju, w Grecji jest przeciez slonecznie przez ( chyba ?! ) wieksza czesc roku...

Tym bardziej dziwi mnie, ze w Danii, w ktorej slonca jest naprawde "jak na lekarstwo" zalecaja jedynie 400 IE.., gdy w Polsce oficjalne zalecenia to 1000 IE ( jesli nie 2000 - bo tak twierdza ale tego nigdzie nie moge znalezc ).

Co do chrztu.. Dobrze, ze w protestantyzmie nie ma takich regul. Dania jest krajem protestanckim i spora czesc rodziny m.jest niewierxaca - nie ma to znaczenia przy chrzscie zupelnie. ( tak poza tematem, bo w kk oczywiscie panuja inne reguly ).
dokładnie tak, ilość wit. D jest zależna od położenia geograficznego

Ja muszę brać 2000jm, ale to po pierwsze przez tarczycę a po drugie robiłam badanie i mam na granicy poziom D3.

Ja dziś wyjęłam płaszcze wiosenne i w żaden się nie dopinam bleh, dobrze, że mam taką narzutkę sportowa to jakoś przezyję.

No i mój syn zdał wszystkie egzaminy na pilota PPl, jeszcze tylko egzamin praktyczny i dalsze kształcenie. Zuch! :) Za trzy tygodnie kończy 18 lat ....

Ja muszę brać 2000jm, ale to po pierwsze przez tarczycę a po drugie robiłam badanie i mam na granicy poziom D3.

Ja dziś wyjęłam płaszcze wiosenne i w żaden się nie dopinam bleh, dobrze, że mam taką narzutkę sportowa to jakoś przezyję.

No i mój syn zdał wszystkie egzaminy na pilota PPl, jeszcze tylko egzamin praktyczny i dalsze kształcenie. Zuch! :) Za trzy tygodnie kończy 18 lat ....
Gratki dla syna!! Piękny powód do dumy :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

ja też ze względu na tarczycę biorę tyle co Ty,
gratki dla syna:)

ja musiałam mieć spowiedź do tego zeby być chrzestna a mieszkałam wtedy z moim, ksiądz nie chciał mi dać rozgrzeszenia. musiałam następnym razem o tym nie mówić. trudno. nie jestem przez to gorsza chrzestna. niestety prawa kościoła trochę nie są adekwatne do różnych sytuacji ludzi i pomimo że cześć juz chce iść do przodu to inni stoją w miejscu. w różnych krajach różne podejście a ta sama religia, jak to wyjaśnić i twierdzić że to podejście jest właściwsze? ważne aby nie krzywdzić drugiego człowieka i być dobrym człowiekiem. z resztą każdy żyję jak uważa. ale najbardziej śmieszą mnie panie które w pierwszych ławkach siedza a innemu by nóż w plecy wbiły. religia trudny i długi temat.
No właśnie bieżacy papież już nie ma nic przeciwko związkom partnerkim, przecież już na wstępie sam ochrzcił dziecko z takiego związku, niestety polski kościól nie nadąża..albo nie chce. Obyśmy nie stali się jakimś odłamem :( lepiej tego tematu nie ruszać, grzęski grunt ;)

reklama

gratki dla syna:) ehh ja płaszczyk zakłądam ale nie zapinam, byle do lata:D

Do góry