reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

ale sie obuzylam jak przeczytalam post o aukcji na allegro. wyjatkowo babka chce sie wymigac od wysylania paczki bo za malo za nia pieniedzy dostala ale przeciez tak nie mozna. jesli wystawia sie cos na aukcje trzeba sie liczyc z taka ewentualnoscia.

ja tez sie obawiam bo wczoraj wylicytowalam 9 par spiochow ladniutkich za £1.2 (plus£2.80 przesylka) ale narazie cisza. poza tym juz zaplacilam wiec chyba babka nie ma wyjscia.

reklama
Ania ja też miałam zapisany podczas ostatniego zapalenia ale kazał mi najpierw zrobić posiew i zadzwonić jaki jest wyniki. był ok wiec nie brałam
natomiast teraz kazał zażywać furagine. z tego co mi wiadomo to antybiotyk w saszetkach do picia

MONURAL

zostalo mi to przepisane w czwartek na wizycie bo mowi ze w wynikach moczy bylo napisane bakterie i ogolnie mowilam ze czasem mnie pobolwe podbrzusze albo przy oddawaniu moczu- przepisal mi to. Jesto to jedna saszetka smak pomarancza-dobre:) Trzeba przed polozeniem sie spac pozadnieeeee sie wysikac na prawde a to po to aby po wypiciu zaraz nie leciec do wc na siku bo to ma zadzialac- jest to jakby antybiotyk. Gin powiedzial, ze najlepiej wlasnie dobrze sie zalatwic i siku pierwsze zrobic z rana.
Tak tez zrobilam wypilam to ok 23.00 wypilam ta szaszetke rozcienczona z woda i poszlam spac. Rano pierwsze siku- nic nie pieklo nie bolalo...zastanawia mnie jedno czy taka jedna saszetka pomorze..hmmm nie wiem wizyte u niego mam za 3 tygodnie wiec zobaczymy. Cena tej szaszetki ja akorat placilam ok 25zl

Dziewczyny chorujące. Ja wyleczyłam sie syropem z czosnku na ktory przepis wysłała chyba Jolcia, za co bardzo dziekuje. Natomiast kaszel meczy mnie juz dwa tygodnie i mam powoli dość :( cały brzuch mnie boli az chodZic nie moge . Dzisiaj mama przesłała mi taki o to filmik, moze sie skuszę. Moze tez któraś z was skorzysta.

Witam piątkowo ;-)

Agnes - faktycznie, niemiły dzień miałaś.... dzis juz widze lepiej i humor dopisuje??

Szaro burej pogody ciąg dalszy.....

Idę odgruzowac pokój młodszej órki, bo nie mam nawet jak wejść z odkurzaczem.....

Miłego dnia

Hej Dziewczyny,

Agnes faktycznie słabo wczoraj u Ciebie :/ tez bym sie pewnie wkurzyła i to ostro. Dobrze ze dzisiaj juz lepiej :)

Ja sie nie moge wygrzebać z łóżka... Muszę ogarnąć mieszkanie, pranie, obiad i jedziemy na weekend do mojej mamy na wies :) szkoda ze pogoda słaba :(
Jakoś nie mogłam spac dzisiaj..co chwile cos mnie budziło...

Dziewczyny co polecacie do prania ubrań maluszków? Jaki płyn lub proszek? Sam proszek czy płukanie w płynie tez? Zupełnie nie wiem nic na ten temat :(

Miłego dnia Mamusie i udanego weekendu

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

ach na szczescie dzis juz piatek wczytuje sie w rozne ciekawe rzeczy dotyczace wlasnie zakupow dla malenstwa o urzadzaniu pokoju dla dziecka..lozeczku..materacach...

powiem wam ze bardzo mi sie spodobal pomysl rozwiazania z mata do przewijania ktora kladzie sie na lozku dziecka na ramach wiecei o co chodzi? Podczas przewijania klade malutka na nim przeijam obok mam na komodzie potrzebne mi rzeczy poukladane...i juz...fajna ciekawa sprawa:)My na razie mamy w sypialni malo miejsca...pozniej sie to zmieni ale na razie musimy jakos madrze urzadzic pokoik naszej 3-jki:)

reklama
Agnes chyba i tak masz więcej cierpliwości niz ją..wspólczuje nerwów
Ja tez rozważam kupno przewijaka na łóżeczko, bo Małe będzie w naszym pokoju i nie chce zagracać.
Paula dzidzia Ci podpowie czego nie lubi:) Moja Młodsza nie przejawiała żadnych oznak nietolerancji jakiegoś kosmetyku czy proszku, chociaz i tak prałam tylko w dziecięcych. Ze Starszą już miałam problemy i to prawie do czasu kiedy poszła do szkoły. Nie mogłysmy uzywać zadnego kosmetyku jhonson&jhonson i w sumie nie tylko my. Oddział był jakiś czas przez firmę sponsorowany, położne nam myły dzieci tymi kosmetykami i zdecydowana większośc mam mówiła, ze dzieci żle reagują na oliwki czy płyny do mycia ciała. Płynu do płukania nie mogłam używać kompletnie żadnego, nawet dla dzieci. Proszek do prania tylko lovela. No i pieluszki. TYlko i wyłacznie pampers. Każde inne, nawet porównywalne huggies( czy jakos tak) powodowały momentalnie czerwoną pupkę. Jednak jak mówię, każde dziecko jest inne:)

aaa ja używałam kosmetyków Skarb Matki dla starszej, z Młodszą przerózniastych

Do góry