reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Cześć Dziewczyny,

Wybrałam się dzisiaj na spacer i ożyłam :) pięknie świeci słonko, ptaszki ćwierkają, tylko troszkę chłodno, ale opatuliłam się i trochę pospacerowałam. KOCHAM wiosnę i już nie mogę się jej doczekać aż zawita w pełni. Już się nie mogę doczekać aż będzie cieplej i będę mogła się relaksować u Mamy na wsi :)

Dziewczyny wyjęłyście mi pytanie z ust, jak byłam na spacerze to myślałam o tych ciuszkach dla Dzidziunia i tak sobie pomyślałam, ze napiszę do Was w tej sprawie ale ktoś mnie uprzedził hihi :) Ostatnio byłam z Michałem na zakupach i się sprzeczaliśmy on uważa że ciuszki na 56cm są za małe bo on miał 59cm jak się urodził, ale w smyku np. pajace na 62cm są jakieś takie "wielkie". Sama nie wiem jakie kupować, mamy kilka szt i wszystkie na 62cm, mój małżon nie może zrozumieć, że Franek nie koniecznie musi mieć tyle co on jak się urodzi. On twierdzi że chłopcy są więksi i nasz Dzidziulek również będzie "długi". ech....

Jeśli chodzi o niezgodność gr krwi to też mam rh- a Michał rh+, ale robilam przeciwciała i wyszło że nie mam więc gin powiedział, żeby się nie stresować i powtórzymy badanie za jakiś czas..

Niecierpliwie czekam na połówkowe a to dopiero 15 marca. :(

No i czekamy aż deweloper "odda" nam mieszkanie żebyśmy mogli je wykończyć, ale ma delikatną obsuwę jakieś 2 miesiące :/ miał oddać w styczniu a jest koniec lutego a końca jak nie było widać tak nie widać...mam nadzieję że się wyrobimy z remontem bo jak się Mały urodzi to nie wiem gdzie zamieszkamy, chyba w namiocie :) teraz wynajmujemy pokój, więc nie wiem czy wspólokatorka byłaby zadowolona z małego płaczącego nocami bobasa a to jej mieszkanie :( nie ma mowy żeby zamieszkać u teściów albo mojej mamy...mam nadzieję że los będzie nam sprzyjał i ze wszystkim zdążymy. już się nie mogę doczekać aż uwijemy sobie wspólne gniazdko, będzie czysto i przyjemnie i zamieszka z nami nowe życie :) aż się boję ze coś się wydarzy bo za pięknie to wszystko wygląda..

ściskam Was mocno, trzymam kciuki :) chorującym życzę zdrówka :* i wszystkim którym coś dolega żeby sobie odeszło daleko i żebyście były radosne :))

odnośnie ruchów maluszka..jestem pewna że kopie mały Franuś :) zazwyczaj wieczorkiem jak leżę na lewym boku, takie delikatne puknięcia :) cudowne uczucie :))

reklama
Lizzy, ja też nie...Tak, mam wizytę w poniedziałek, na którą masz?
Ruda, Julka, Papagena - dzięki za podniesienie na duchu :)
Aga, do dwóch miesięcy????????????????? Matko, za co ja będę żyć, zwłaszcza, że teraz Arek ma też przestoje w robocie, porażka!!!! Jeszcze nie wiem jaka płeć, może w poniedziałek mi powie, jak zrobi usg :)
Needi - dzięki :/ To ciekawe, ile poczekam, ugh :/ Też mam żurek haha.
Julita, musisz poradzić się lekarza. A robiłaś już glukozę?
Dżudka, a ten pierwszy raz kasę z zusu to dostałaś też w terminie swojej dotychczasowej wypłaty?
Daria, gratuluję Córeczki i oczywiście zdrówka życzę!!!
Paula - też uwielbiam wiosnę. Wszystko będzie dobrze! Życzę, żebyście ze wszystkim zdążyli, i sobie też tego życzę, bo też nas czeka remont, ale czekamy na cieplejsze dni, a zwłaszcza noce.

krew to w moczu ma jakąś inną nazwę o ile pamiętam...? tez mi wyszła ale to od zapalenia wszystko i dla świętego spokoju lekarz kazał mi zrobić posiew. teraz codziennie pije żurawine. ostatnio miałam przerwę 2 dni i znowu mnie coś zaczęło łapać.

Julka, a na mocz miałaś pojemnik jak na normalne badanie czy taki specjalny?

A ja znowu dostałam reklamowe ciuszków od siostry ale już ostatnią :p także miesiąc w miesiąc będę po trochę dokupowac żeby nas nie zniszczyły finansowo wydatki :)

reklama
Gwiazda Ale masz przeboje z tymi bolami. Mnie od dwóch dni rwą boki i pachwiny. Momentami nie mogę się wyprostować

Dziś dostałam od neurloga świstek że wskazaniem na drugie CC :(
Ktoś wie ile przed terminem trzeba się umawiać w szpitalu?

A możesz napisać z jakiego powodu? Bo też chodziłam i może o czymś nie wiem ....

Do góry