reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
Agnes u mnie też prawie 2 tygodnie różnicy. u wiekszosci z nas jest roznica, po prostu to wygląda tak, ze mierzą dzieciątko i na tej postawie podają termin porodu. mi się ostatnio wyświetlił 12.07 ale narazie trzymamy się z ginen terminu ostatniej miesiączki bo dziecko później może trochę przystopować z rośnieciem :) a ten pierwszy termin porodu musiał Ci ginekolog podać na podstawie pierwszego usg i terminu miesiączki.

Agnes u mnie też prawie 2 tygodnie różnicy. u wiekszosci z nas jest roznica, po prostu to wygląda tak, ze mierzą dzieciątko i na tej postawie podają termin porodu. mi się ostatnio wyświetlił 12.07 ale narazie trzymamy się z ginen terminu ostatniej miesiączki bo dziecko później może trochę przystopować z rośnieciem :) a ten pierwszy termin porodu musiał Ci ginekolog podać na podstawie pierwszego usg i terminu miesiączki.
no wlasnie na pewnooo nie no ja do mojego gin nie mam pretesji absolutnie...Ten gin u ktorego bylam dodatkowo to powiedzial ze to normalne ze na poczatku jest inna data niz pozniej sie okazuje..ale to musze po prostu powiedziec mojemu lekarzowi zeby wprowadzil zmiany..i juz..Mysle z enie bedzie zly ze poszlam do innego:)

Widzisz one mi nawet nie dały szansy wszystkiego wyjaśnić, a teraz to już po prostu nie mam ochoty nic pisać i gadać tam.

Kochana nie przejmuj się :) wiesz nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie. Branie sobie tego do serca jest bez sensu szkoda Twoich nerwów zdrowia i samopoczucia. Jak pisałam na forum gdy byłam w ciąży z Danielkiem zdarzyło się że jedna z dziewczyn w ogóle nie jest w ciąży że wszytko zmyśla. Dodawała zdjęcia jak się później okazało nie swoje. Jedna z mam która urodziła wcześniej weszła na forum i zobaczyła zdjęcie swojego brzucha ale się afera rozpętała. Jest nas tak dużo jesteśmy różne myślimy inaczej ale najważniejsze jest zrozumienie a jak się nie zgadzamy to trudno trzeba przejść koło tego spokojnie i powiedzieć "Zgadzamy się z tym że się nie zgadzamy"
Pamiętam jak napisałam kiedyś że nie wyobrażam sobie studentów podczas mojego porodu no jeszcze czego by ktoś obcy mi tam zaglądał pamiętam moje święte oburzenie i słowa że każe im wszystkim wyjść. Większość mam które miały przed sobą pierwszy poród zgadzało się ze mną. Ale jak osoby rodzące już powiedziały że w czasie
porodu tak się skupiasz na sobie że by je wywiózł do innego szpitala a nie były pewne czy by to zarejestrowały. Ale najbardziej zapamiętałam uwagi jednej z dziewczyn. Że przecież lekarze muszą się na kimś uczyć. Jeżeli maja być w przyszłości dobrymi lekarzami muszą zbierać doświadczenie.I co i był student podczas mojego porodu szczerze zauważyłam go jak już było po wszystkim :)

witam w nowym tyg. U mnie tez rozpocznie się jutro 21tc.....az w szoku jestem że to już.....
Dziewczyny smutki na bok ,wiem że czasem to ciężkie do zrobienia...Ja po weekendzie sporo do roboty,jak zwykle.... W czw. wizyta....
Wieje u mnie niesamowicie...

AniaFania też uważam, że studenci gdzieś muszą te praktyki zdobyć dlatego widownia jest mi obojętna. Kilka dni temu napisalam, że w czasie porodu widzialam tylko postacie a twarze tylko ze 3 bym dobrze rozpoznala. Po porodzie jak jest obchód to też przy łóżku nagle masz 10 osób które oglada czy pipka dobrze się goi. Raz uslyszalam od jednej lekarki, że jest " śliczna"- tego jeszcze nie bylo, żeby kobieta kobiecie mowila, że ma ładną :)

reklama
AniaFania też uważam, że studenci gdzieś muszą te praktyki zdobyć dlatego widownia jest mi obojętna. Kilka dni temu napisalam, że w czasie porodu widzialam tylko postacie a twarze tylko ze 3 bym dobrze rozpoznala. Po porodzie jak jest obchód to też przy łóżku nagle masz 10 osób które oglada czy pipka dobrze się goi. Raz uslyszalam od jednej lekarki, że jest " śliczna"- tego jeszcze nie bylo, żeby kobieta kobiecie mowila, że ma ładną :)

Dokładnie u nas w naszym szpitalu salki są dwu osobowe ale wiem że w niektórych szpitalach jest po 10 babeczek. Wiadomo ze muszą sprawdzić czy wszystko ok ale to takie krepujące :) Całe szczęście ta doktorka która mnie szyła poczekała aż reszta pójdzie :) A czujesz jak każą że tak powiem wietrzyć miejsca intymne albo smarować sutki jak skóra na nich boli od ssania a tu przy każdym łóżku albo mąż albo i cały klan :) Bardzo się ciesze że u nas w tym szpitalu tylko po dwie się leży na sali przy 10 dzieciaczkach to ciągle któreś płacze no weź się wyśpij :)
Nie ma jak usłyszeć po porodzie że masz ładna hahaha no patrz :) pewnie tego nawet od swojego nigdy nie usłyszała hahaha

Do góry