reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dziwny przypadek -no smaruję się tyle że mam 2,mimo że zapach takie sobie ,ale mi nie śmierdzi ....na 100% nie zuzyje tego .....
no to denerwowanie silniejsze ode mnie....ale bede miec schize zanim tam wejdę...

reklama
GRATULUJE CHLOPCZYKA:)

generalnie boje sie porodu owszem ale mysle przede wszytskim o malenstwie i jakos to mi dodaje wiecej sily...i optymizmu..Mialam ostatnio taka sytuacje..bylam u dentysty i mowila mi, ze powinnam miec znieczulenei bo dwa zeby...ale po prostu zaproponowala mi po rozmowie ze da mi znieczulenie jak zaboli a tak to bede wolno robic zebym wytrzymala. Po dluzszym borowaniu nagle zaczelam czuc cieplo..bol..ale momentalnie zamknelam oczy i myslalam o malenstwie co robi..czy fika czy smakowal mu dzisiaj obiadek ze go bardzo kocha, ze czekam ze juz cce go przytulic..i sluchajcie nagle uslyszalam Pani Agnieszko juz skonczylam:) W SZOKU BYLAMMMMM:) tak wiec mysle, ze w takich ciezkich sytuacjach jak smutek,bol,przemyslenia o porodzie i innych rzeczach warto wtedy myslec o tym skarbie co nosimy pod serduszkiem ktore jest z nami polaczone pepowinka- komunikujmy sie z nim przekazujmy im dobre mysli :)ja tak robie:)
Ja zawsze jak chodze do dentysty proszę robić bez znieczulenia (chyba, że kanałowka:)) i staram się myślec jak mnie boli o najgorszym bólu jaki w życiu czułam i tłumacze sobie "pomysl jak Cię wtedy bolało,teraz to nic" hehehe:) Ja idę 15 marca do dentysty i tym razem będę myśleć jak Ty:) o maleństwie:)

Tak Ja smaruje się regularnie co wieczór przed snem Mustelą. W sumie od 6 tygodnia już:) Wiem, że i tak czy wyjda mi rozstępy nie zależy od kremów, ale od wielu innych czynników m.in tendencji do rozstepów:)

Ehh rozstepy. Gdy jeszcze ich nie bylo - ziaja na rostepy dla mam. Smarowałam pharmacist czy coś z apteki. Potem bio oil,który używam też na twarz i w miejscach gdzie pojawiły się wypryski,muszę stwierdzić że zajebiscie mi pasuje ten bio oil,ale nie wiem jak z rozstepami bo są ciągle. Dodam że u mnie bardzo szybko się pojawily. Kupiłam też oprócz niego Palmers i smaruje też na zmianę nim. On ma konsystencję kremu więc muszę się Z męczyć przy wsmarowywaniu. Żaden z tych kremów jeszcze nie dał jakiegoś super rezultatu. Myślę że moje geny mają gdzieś moje kremy :DDDDD

Witam wszystkie Mamuśki poweekendowo. W weekend mało byłam na forum, bo trochę załatwialiśmy... Dziś wstałam, pranie, zmywanie, porządki, chlebek w piecu i jestem :D

Zielona... mój mąż ma bardzo podobny charakter. Było tak, że wściekał się o byle co. Potrafił mieć focha dosłownie za każdą pierdołę. Potem już się uspokoił, bo mu powiedziałam, że po prostu nie umiem z nim już wytrzymać, że nie jestem szczęśliwa - przystopował. A odkąd czekamy na Maleństwo, to miał raz taką akcję, a tak to już w miarę spoko. Więc rozumiem Cię, rozumiem co czujesz, musisz być twarda i pogadać z nim na poważnie. Jak będzie Dzidziuś na świecie to nie chcesz, żeby to widział... Trzymaj się kochana, dasz radę!

W weekend wybraliśmy już wózek, ale wstrzymujemy się z zakupem. W jednym ze sklepów pani powiedziała, że w kwietniu są nowe kolekcje, a tym samym te mogą być tańsze. Zdecydowaliśmy się na adamex pajero i do tego fotelik maxi cosi. Udało nam się go zobaczyć na żywo :)
Oglądaliśmy też łóżeczka, bujaczki i inne akcesoria ;) na ciuszki nie patrzyliśmy, bo nie znamy płci :(

Do następnej wizyty zostały jeszcze 2 tygodnie, tyyyle czasu, a ja Maleństwa nie widziałam od połowy stycznia. Tyle, ze rusza się tam często i daje o sobie znak.
Najbardziej szaleje w kościele, jak grają organy (siadam zwykle na chórze:p)...

Ja ogólnie czuję się dobrze, czasem trochę brzuch boli, ale nie jest bardzo dokuczliwe. Jedyne co, to męczy mnie ciągłe sikanie... No w nocy 2-3 razy muszę wstać. Jak gdzieś wychodzimy, to kilka razy muszę z wc korzystać, masakra :( Jest to bardzo uciążliwe :(

A i używam tego kremu z ziai mamma mia... Póki co brzuszek bez rozstępów, ale nie urósł za wiele... Na cyckach mam delikatne, ale to z samych początków ciąży, bo wtedy mi nagle mega urosły :(

Ja zawsze jak chodze do dentysty proszę robić bez znieczulenia (chyba, że kanałowka:)) i staram się myślec jak mnie boli o najgorszym bólu jaki w życiu czułam i tłumacze sobie "pomysl jak Cię wtedy bolało,teraz to nic" hehehe:) Ja idę 15 marca do dentysty i tym razem będę myśleć jak Ty:) o maleństwie:)
pewnie pomysl co u niego co bedziecie robic jak juz bedzie przy Tobie fizycznie..co mu opowiesz..jak bedzie wgladac..zacznij z nim rozmawiac w myslach:)

Hej Kobietki.
Jak tam na dziś pogoda u nas na śląsku tak dobijająca że tylko bym spała.
Dziś mam drugie prenatalne jupii Jestem szczęśliwa że znów zobaczę swoje maleństwo.

Malinka :) u mnie to samo ja czuję maluszka teraz już czasem bardzo wyraźnie ale mąż jeszcze nie. Synkowi tez nie udało się jeszcze trafić na kopniaka :)

Julita dodatkowo nie biorę magnezu ale w witaminach które biorę jest go około 13% , zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę jak zaczną mnie męczyć skurcze

Lila współczuje zaparć okropieństwo mi pomagają suszone śliwki, nie przepadam za nimi ale jak mus to mus :)

Zielona współczuje naprawdę nie wiem co napisać, nie wiem jak to wytrzymałaś ja chyba zdzieliłabym go po pysku matko czytając to co pisałaś miałam ochotę wyciągnąć z półki patelnię. Przecież tak nie można po pierwsze na wzgląd na to że jesteś w ciąży ale nawet jakbyś nie była. każdy może mieć czasem zły dzień. Niew iem jak to z wytrzymałaś wiem że przy swoim temperamencie (góralska krew) dostał by w czapę jak nic. Nie umiałabym sie powstrzymać.

Siostra mojego męża robiła doktorat min z promieniowania i fal, ktore wytwarzają np tv, telefony czy usg. Jej badania wykazały, że nie jest to całkowicie obojętne. Ona ma troje dzieci i nie pozwalała sobie robić usg częściej niż 3 na ciąże. Truje mi głowe, że za często mi robią. Powiedziała, że zbyt częste usg może min powodować alergie u dziecka. Zapytam ją przy okazji co tam jeszcze jej wyszło z tych badań.

reklama
nieufna jabym obstawiala ze takie bardziej długotrwałe działanie mogłoby coś zdziałać niz takie usg jakie my mamy robione. moja siostra rodziła w Irlandii, tam 3 usg miaka w ciąży i jej córka straszny alergig. a synek urodzony tu w pl, usg co 3 tygodnie i zdrowy jak ryba. myślę że trzeba zrównoważyć. ka bym wolala robić co 3 tygodnie i w razie jakiś nieprawidłowości szybko reagować niż robić rzadko bo jakiś tam minimalny procent szansy na to ze będzie miało alergie jest...
a co do alergii to niestety teraz co 2-3 dziecko ma - skażone powietrze, jedzenie itd wiec uważam ze usg przy tym to naprawdę nic :) ale kwestia wyboru i przekonań

Do góry