reklama
dariazgr
Fanka BB :)
ja sie smaruje bo kiedys jak przytylam 5 kg to mialam rozstepy wiec obawiam sie najgorszegoSłuchajcie-smarujecie się kremami na rozstępy? Bo to w sumie już czas..
Dziwnyprzypadek
Ja zawsze jak chodze do dentysty proszę robić bez znieczulenia (chyba, że kanałowka) i staram się myślec jak mnie boli o najgorszym bólu jaki w życiu czułam i tłumacze sobie "pomysl jak Cię wtedy bolało,teraz to nic" hehehe Ja idę 15 marca do dentysty i tym razem będę myśleć jak Ty o maleństwieGRATULUJE CHLOPCZYKA
generalnie boje sie porodu owszem ale mysle przede wszytskim o malenstwie i jakos to mi dodaje wiecej sily...i optymizmu..Mialam ostatnio taka sytuacje..bylam u dentysty i mowila mi, ze powinnam miec znieczulenei bo dwa zeby...ale po prostu zaproponowala mi po rozmowie ze da mi znieczulenie jak zaboli a tak to bede wolno robic zebym wytrzymala. Po dluzszym borowaniu nagle zaczelam czuc cieplo..bol..ale momentalnie zamknelam oczy i myslalam o malenstwie co robi..czy fika czy smakowal mu dzisiaj obiadek ze go bardzo kocha, ze czekam ze juz cce go przytulic..i sluchajcie nagle uslyszalam Pani Agnieszko juz skonczylam W SZOKU BYLAMMMMM tak wiec mysle, ze w takich ciezkich sytuacjach jak smutek,bol,przemyslenia o porodzie i innych rzeczach warto wtedy myslec o tym skarbie co nosimy pod serduszkiem ktore jest z nami polaczone pepowinka- komunikujmy sie z nim przekazujmy im dobre mysli ja tak robie
Tak Ja smaruje się regularnie co wieczór przed snem Mustelą. W sumie od 6 tygodnia już Wiem, że i tak czy wyjda mi rozstępy nie zależy od kremów, ale od wielu innych czynników m.in tendencji do rozstepów
Ehh rozstepy. Gdy jeszcze ich nie bylo - ziaja na rostepy dla mam. Smarowałam pharmacist czy coś z apteki. Potem bio oil,który używam też na twarz i w miejscach gdzie pojawiły się wypryski,muszę stwierdzić że zajebiscie mi pasuje ten bio oil,ale nie wiem jak z rozstepami bo są ciągle. Dodam że u mnie bardzo szybko się pojawily. Kupiłam też oprócz niego Palmers i smaruje też na zmianę nim. On ma konsystencję kremu więc muszę się Z męczyć przy wsmarowywaniu. Żaden z tych kremów jeszcze nie dał jakiegoś super rezultatu. Myślę że moje geny mają gdzieś moje kremy DDDD
Lizzy_
Witam wszystkie Mamuśki poweekendowo. W weekend mało byłam na forum, bo trochę załatwialiśmy... Dziś wstałam, pranie, zmywanie, porządki, chlebek w piecu i jestem
Zielona... mój mąż ma bardzo podobny charakter. Było tak, że wściekał się o byle co. Potrafił mieć focha dosłownie za każdą pierdołę. Potem już się uspokoił, bo mu powiedziałam, że po prostu nie umiem z nim już wytrzymać, że nie jestem szczęśliwa - przystopował. A odkąd czekamy na Maleństwo, to miał raz taką akcję, a tak to już w miarę spoko. Więc rozumiem Cię, rozumiem co czujesz, musisz być twarda i pogadać z nim na poważnie. Jak będzie Dzidziuś na świecie to nie chcesz, żeby to widział... Trzymaj się kochana, dasz radę!
W weekend wybraliśmy już wózek, ale wstrzymujemy się z zakupem. W jednym ze sklepów pani powiedziała, że w kwietniu są nowe kolekcje, a tym samym te mogą być tańsze. Zdecydowaliśmy się na adamex pajero i do tego fotelik maxi cosi. Udało nam się go zobaczyć na żywo
Oglądaliśmy też łóżeczka, bujaczki i inne akcesoria na ciuszki nie patrzyliśmy, bo nie znamy płci
Do następnej wizyty zostały jeszcze 2 tygodnie, tyyyle czasu, a ja Maleństwa nie widziałam od połowy stycznia. Tyle, ze rusza się tam często i daje o sobie znak.
Najbardziej szaleje w kościele, jak grają organy (siadam zwykle na chórze)...
Ja ogólnie czuję się dobrze, czasem trochę brzuch boli, ale nie jest bardzo dokuczliwe. Jedyne co, to męczy mnie ciągłe sikanie... No w nocy 2-3 razy muszę wstać. Jak gdzieś wychodzimy, to kilka razy muszę z wc korzystać, masakra Jest to bardzo uciążliwe
Zielona... mój mąż ma bardzo podobny charakter. Było tak, że wściekał się o byle co. Potrafił mieć focha dosłownie za każdą pierdołę. Potem już się uspokoił, bo mu powiedziałam, że po prostu nie umiem z nim już wytrzymać, że nie jestem szczęśliwa - przystopował. A odkąd czekamy na Maleństwo, to miał raz taką akcję, a tak to już w miarę spoko. Więc rozumiem Cię, rozumiem co czujesz, musisz być twarda i pogadać z nim na poważnie. Jak będzie Dzidziuś na świecie to nie chcesz, żeby to widział... Trzymaj się kochana, dasz radę!
W weekend wybraliśmy już wózek, ale wstrzymujemy się z zakupem. W jednym ze sklepów pani powiedziała, że w kwietniu są nowe kolekcje, a tym samym te mogą być tańsze. Zdecydowaliśmy się na adamex pajero i do tego fotelik maxi cosi. Udało nam się go zobaczyć na żywo
Oglądaliśmy też łóżeczka, bujaczki i inne akcesoria na ciuszki nie patrzyliśmy, bo nie znamy płci
Do następnej wizyty zostały jeszcze 2 tygodnie, tyyyle czasu, a ja Maleństwa nie widziałam od połowy stycznia. Tyle, ze rusza się tam często i daje o sobie znak.
Najbardziej szaleje w kościele, jak grają organy (siadam zwykle na chórze)...
Ja ogólnie czuję się dobrze, czasem trochę brzuch boli, ale nie jest bardzo dokuczliwe. Jedyne co, to męczy mnie ciągłe sikanie... No w nocy 2-3 razy muszę wstać. Jak gdzieś wychodzimy, to kilka razy muszę z wc korzystać, masakra Jest to bardzo uciążliwe
pewnie pomysl co u niego co bedziecie robic jak juz bedzie przy Tobie fizycznie..co mu opowiesz..jak bedzie wgladac..zacznij z nim rozmawiac w myslachJa zawsze jak chodze do dentysty proszę robić bez znieczulenia (chyba, że kanałowka) i staram się myślec jak mnie boli o najgorszym bólu jaki w życiu czułam i tłumacze sobie "pomysl jak Cię wtedy bolało,teraz to nic" hehehe Ja idę 15 marca do dentysty i tym razem będę myśleć jak Ty o maleństwie
Hej Kobietki.
Jak tam na dziś pogoda u nas na śląsku tak dobijająca że tylko bym spała.
Dziś mam drugie prenatalne jupii Jestem szczęśliwa że znów zobaczę swoje maleństwo.
Malinka u mnie to samo ja czuję maluszka teraz już czasem bardzo wyraźnie ale mąż jeszcze nie. Synkowi tez nie udało się jeszcze trafić na kopniaka
Julita dodatkowo nie biorę magnezu ale w witaminach które biorę jest go około 13% , zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę jak zaczną mnie męczyć skurcze
Lila współczuje zaparć okropieństwo mi pomagają suszone śliwki, nie przepadam za nimi ale jak mus to mus
Zielona współczuje naprawdę nie wiem co napisać, nie wiem jak to wytrzymałaś ja chyba zdzieliłabym go po pysku matko czytając to co pisałaś miałam ochotę wyciągnąć z półki patelnię. Przecież tak nie można po pierwsze na wzgląd na to że jesteś w ciąży ale nawet jakbyś nie była. każdy może mieć czasem zły dzień. Niew iem jak to z wytrzymałaś wiem że przy swoim temperamencie (góralska krew) dostał by w czapę jak nic. Nie umiałabym sie powstrzymać.
Jak tam na dziś pogoda u nas na śląsku tak dobijająca że tylko bym spała.
Dziś mam drugie prenatalne jupii Jestem szczęśliwa że znów zobaczę swoje maleństwo.
Malinka u mnie to samo ja czuję maluszka teraz już czasem bardzo wyraźnie ale mąż jeszcze nie. Synkowi tez nie udało się jeszcze trafić na kopniaka
Julita dodatkowo nie biorę magnezu ale w witaminach które biorę jest go około 13% , zapytam lekarza czy zwiększyć dawkę jak zaczną mnie męczyć skurcze
Lila współczuje zaparć okropieństwo mi pomagają suszone śliwki, nie przepadam za nimi ale jak mus to mus
Zielona współczuje naprawdę nie wiem co napisać, nie wiem jak to wytrzymałaś ja chyba zdzieliłabym go po pysku matko czytając to co pisałaś miałam ochotę wyciągnąć z półki patelnię. Przecież tak nie można po pierwsze na wzgląd na to że jesteś w ciąży ale nawet jakbyś nie była. każdy może mieć czasem zły dzień. Niew iem jak to z wytrzymałaś wiem że przy swoim temperamencie (góralska krew) dostał by w czapę jak nic. Nie umiałabym sie powstrzymać.
nieufna
Siostra mojego męża robiła doktorat min z promieniowania i fal, ktore wytwarzają np tv, telefony czy usg. Jej badania wykazały, że nie jest to całkowicie obojętne. Ona ma troje dzieci i nie pozwalała sobie robić usg częściej niż 3 na ciąże. Truje mi głowe, że za często mi robią. Powiedziała, że zbyt częste usg może min powodować alergie u dziecka. Zapytam ją przy okazji co tam jeszcze jej wyszło z tych badań.
reklama
Julka89.89
Cudzie trwaj..
nieufna jabym obstawiala ze takie bardziej długotrwałe działanie mogłoby coś zdziałać niz takie usg jakie my mamy robione. moja siostra rodziła w Irlandii, tam 3 usg miaka w ciąży i jej córka straszny alergig. a synek urodzony tu w pl, usg co 3 tygodnie i zdrowy jak ryba. myślę że trzeba zrównoważyć. ka bym wolala robić co 3 tygodnie i w razie jakiś nieprawidłowości szybko reagować niż robić rzadko bo jakiś tam minimalny procent szansy na to ze będzie miało alergie jest...
a co do alergii to niestety teraz co 2-3 dziecko ma - skażone powietrze, jedzenie itd wiec uważam ze usg przy tym to naprawdę nic ale kwestia wyboru i przekonań
a co do alergii to niestety teraz co 2-3 dziecko ma - skażone powietrze, jedzenie itd wiec uważam ze usg przy tym to naprawdę nic ale kwestia wyboru i przekonań