reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Poważnie? Myślałam, że jak zaznaczają, że chory może chodzić, to nie sprawdzają... zwłaszcza, że masz kod B wpisany, to wiadomo, że ciąża... wszystko wszystkim, ale jak nie chodzisz do pracy to masz się zamknąć w czterech ścianach?? Nie pojmuję...

reklama
Malinko Twój syn jest superbohaterem :) mam nadzieje,że trochę mniej nerwów już Cię to kosztuje.

Ja dzisiaj kolejne badania robiłam (krew, cytomegalia, mocz)bo we wtorek kontrola w poradni patologii, mam nadzieję, że mocz już bez bakterii. Pewnie kolejne skierowanie to już z glukozą.

Wczoraj po 22 poczułam pierwsze ruchy, mam nadzieję na powtórkę dziś wieczorem :)

Odebrałam z córeczką okulary od optyka i cud, chodzi w nich. Na przymiarce oprawek ciągle zdejmowała ale Pani mówiła,że jak będzie miała swoje szkła to nie będzie zdejmować. Nie wierzyłam.

MalinowaMarta daj znak,co tam u Ciebie. Mam nadzieję,że pochłonęły Cię sprawy mieszkaniowe ale nas nie opuścisz :)

nie no na prawde przesadzaja...powinni inne rzeczy i innych ludzi kontrolowac a nie kobiete w ciazy bowyjdzie na spacer czy do sklepu...
ale to że idziesz do sklepu to zaden problem przecież musisz jeść...a jak jest B i że możesz chodzić to nic nie mogą zrobić... oni bardzie sprawdzają czy się na jakieś wakacje nie wyjechało albo urlop...
Mnie mój lekarz powiedział że kobieta jak nie czuje się na siłach to on od razu wystawia zwolnienie.

Julita nie do końca taj jest. jak cie nie ma to piszą ci pismo ze masz czas na wyjaśnienie ( o ile oni je zaakceptują ) albo nawet na czas wyjaśnień wstrzymują zasiłek. apropo takiego tematu to ile czekalyscie na wyplate zasilku chorobowego?

Tym bardziej ze mogę chodzić. Tak mam w l4. Zresztą zazwyczaj tak jest. Jak by nie było mnie w domu to potem trzeba zaświadczenia od lekarza ginekologa albo położnej że w tym czasie byłam u nich. Ostatecznie podobno paragon ze sklepu o tej godzinie że się było po podstawowe rzeczy jak chleb, masło itp.
sorry ale niby na jakiej podstawie mam im zanosić zaświadczenie, niech pryzjdą jak będę w domu. Poza tym na zwolnieniu jest ze jesetm w ciąży wiec książeczka ciążowa powinna wystarczyć to już jest poświadczenie że l4 nie jest lewe i na żadne pytania bym nawet nie odpowiadała bi niby dlaczego, nie mają już takiego prawa pytać.

co co co...czekajcie bo sie zamieszalam w tym wszystkim tzn ze jak dostane l4 przekazuje to szefowi to jeszcze mam zanosic gdzies do urzedu? Pracodawca zglasz ze jestem na l4 a oni pozniej moga kontrolowac ile chca...ja sie nie bede z nimi szczypac mam zamiar chodzic na spacery na l4 bo w domu 24h nie idzie wytrzymac ...zreszta to dla dobra dziecka..ruchhhh wiadomo jak sa ciaze zagrozone to nie to trzeba lezec i odpoczywac...

Julita uwierz ze oni się rządzą swoimi prawami, wiem cos o tym bo parokrotnie ze względu na moja prace musiałam z nimi współpracować.

Julita nie do końca taj jest. jak cie nie ma to piszą ci pismo ze masz czas na wyjaśnienie ( o ile oni je zaakceptują ) albo nawet na czas wyjaśnień wstrzymują zasiłek. apropo takiego tematu to ile czekalyscie na wyplate zasilku chorobowego?
ale to jest nieprawda ja mogę mieć wizytę źle się czuć i nie mam zamiaru latać i zanosić zaświadczenia bo komuś się ubździło że udaje ciąże.....denerwuje mnie to bo ja bardzo źle znoszę ciąże nie udaje i na wczasy nie jeźdźę w tym czasie.
Po za tym mnie np nie ma pod adresem zameldowania bo od 3 miesięcy jestem u mamy która zajmuje się mną i móim dzieckiem bo sama tak fatalnie się czułam że byłam warzywem.
Wiec lepiej niech nie drażnią mnie takimi śpiewkami.
Rozumiem jak ktoś ma grypę a chodzi na spacery i to co innego ale bez przesady.
Poza tym to zakład pracy częściej wysyła takie kontrole a nie zus.

reklama
Do góry