reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

reklama
U nas nie ma, IP, Iwona. Malo tego, zeby przyjechac do szpitala, NAJPIERW musisz zadzwonic do lekarza dyzurujacego, ktory ma ocenic czy mozesz przyjechac, czy wcale nie.

Malo tego, u nas, na patologii ciazy, jest...9 lozek. Na wyspe liczaca okolo 0,5 mln mieszkancow... Wszystkie problemy rozwiazuje sie ambulatoryjnie.

To nie Polska!

Jedyne, co moge, to pojsc do lekarza rodzinnego, ktory nie ma pojecia o wiekszosc spraw i na ktorym juz kilkukrotnie sie mocno "przejechalam".

Zreszta, o tej porze, to tylko telefon do szpitala zostaje, bo lekarz "urzeduje" do 12-tej.

Nikt mnie tutaj nie sprawdzal, nie mialam ani jednego badania gin.po powrocie z Polski, nikt nie sprawdzal mi szyjki, ani lozyska, ani w ogole niczego :( :( :(
to ja Ci z całego serca wspólczuje, na prawdę :*

Jak masz przy sobie dokumenty to policjant nie musi się zastanawiać czy to ciąża czy tłuszcz. Bardzo dużo kobiet zatrzymanych bez pasów tłumaczy się ciążą, a niekoniecznie w niej są. Policjantów też trzeba trochę zrozumieć, taką maja pracę. Najlepszym wyjściem jest zapinac pasy i nie trzeba się martwić mandatem.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

to jedz:) troszkę zjesz i Ci ulży;) za mną tak pieruńsko chodziło piwo że wczoraj duszkiem wypiłam lecha free:)

a ja dzis zlapalam faze na frytki to zjadlam te mcdonaldowe i na poczatku byly przepyszne, po chwili juz mniej a jak juz skonczylam jesc to przyszla taka ogroooomna zgaga i w ogole ble...;/ to chyba nie byla dobra ani madra decyzja...

a ja dzis zlapalam faze na frytki to zjadlam te mcdonaldowe i na poczatku byly przepyszne, po chwili juz mniej a jak juz skonczylam jesc to przyszla taka ogroooomna zgaga i w ogole ble...;/ to chyba nie byla dobra ani madra decyzja...
Mi wczoraj córa narobiła domowych na kolację:) nic mi nie było ale mi to jak już coś jest to po słodkim

reklama
Dziewczyny, przepraszam, ze tak ni z gruszki, ni z pietruszki", bo nawet nie przeczytalam jeszcze dzisiejszych postow... A propos wczorajszego pytania, chyba mam klopot.

W nocy znowu obudzilo mnie intensywne twardnienie brzucha... Raz za razem :(
O 4 nad ranem wytoczylam sie z lozka, zeszlam na dol i wygrzebalam z otchlani szafki dawno zapomniany magnez + B6... Wzielam, wrocilam do spania.

O 6 rano obudzil mnie nie tylko twardniejacy brzuszek, ale i bolesne skurcze. Wzielam no spe forte i juz nie spalam.. Caly ranek przelezalam i brzuch nadal twardnial - srednio co 5 min., raz za razem... Powiedzialam m., potem jeszcze sie przespalam i zadzwonilam do centrum poloznych. Ta kazala zadzwonic do szpitala, jesli skurcze nie ustana.

Na razie przenioslam sie z lozka na kanape, bo w sypialni mamy zimno ( nie grzeje, bo nie moge oddychac ) i mialam dosc.. Teraz sie uspokoilo, odpukac... Ale to chyba nie jest zupelnie normalne...
Na razie leze i czekam na m.

Nawet nie wiecie, jak chcialabym byc teraz w Polsce! :(
Zielona leż dużo ale jak się powtórzy przez dłuższy czas to może pojedź do szpitala

Do góry