reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witajcie jestem po wizycie u gin wiec usg tym razem nie miałam a tak czekałam :-( no cóż zbadał mi ciśnienie wagę sprawdził wyniki krwi i moczu i cytologia..powiedział,że mam przyjść za 4 tygodnie da mi skierowanie na krzywa cukrowa i na badanie USG ale jakiś inne zaraz zrobię zdjęcie co jest na tej liście co mi dal i zobaczycie same...czy wy też tak macie?????

reklama
Kurcze nie mogę zamieścić zdjęcia ale.jest napisane ze 15-20 tygodnia trzeba zrobić morfologia krwi,badanie moczu,badanie czystości pochwy, badanie cytologiczne jeśli nie było wcześniej 21-26 badanie stężenia glukozy we krwi po doustnie podaniu,badanie ultrasonograficzne,badanie moczu,przeciwciała anty -Rh u kobiet z rh-,u kobiet z ujemnym wynikiem w 1 trymestrze badanie toksmoplazmoze,i cytologia jeśli nie było...

Wiec teraz się zarejestrowałem do gin znowu za 4 tygodnie i znowu zrobię badanie krwi i moczu prawda....i na tej wizycie on mi da skierowanie na badania które wymagają skierowania czyli glukoza i badanie ultrasonograficzne..

Nie wiem co z tym kaszlem Mlodego. Potrzebuje porady: czy ktoras z Was ma moze inhalator i moze mi jakis polecic? W 4 aptekach nie bylo, a w sklepie "medycznym" za 250 euro i nie wiem czy maly go zaakceptuje i sie sprawdzi. Pomozcie prosze! Moze dorwe aukcje na allegro z wysylka za granice.

Ja mam nebulizator z allegro, taki w kształcie krowy, kosztował około 100-120 zł chyba. Na razie się sprawdzał.

Maciusiowi ustąpiły tiki i przespał noc!!!! W dzień też spał, od razu inne dziecko, zjadł zupy, ryby, potem owoce, nawet trochę posiedział. Jak dostaje leki przeciwbólowe jest naprawdę ok :) tylko dren znów podłączony i bulgocze, a ja jutro zmieniam męża... kupiliśmy nową polówkę bo stara padła, to było na tyle z naszych wspólnych rozrywek - wyjść poza szpital :)

Nie wiem co z tym kaszlem Mlodego. Potrzebuje porady: czy ktoras z Was ma moze inhalator i moze mi jakis polecic? W 4 aptekach nie bylo, a w sklepie "medycznym" za 250 euro i nie wiem czy maly go zaakceptuje i sie sprawdzi. Pomozcie prosze! Moze dorwe aukcje na allegro z wysylka za granice.
My mamy INSANIX kupiony w aptece ok 120 zł.
Ale u nas często jest grany.

reklama
Do góry