reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Ja chciałam pracować dłużej, ale ponieważ częściowo moja praca łączyła się z dojazdami ok. 2h samochodem w jedną stronę, to lekarka już od początku ciązy krzywo na to patrzyła (mimo, że jeździłam tylko jako pasażer odkąd się dowiedziałam o ciąży). A jak wyszła jednokosmówkowość, to chyba by mnie nie wypuściła z gabinetu bez l4 ;) Ale u mnie jest o tyle nietypowo, że mam pracę z gatunku "naukowych", więc dużo mogę robić w domu sama dla siebie i to co zrobię teraz na pewno się nie zmarnuje w przyszłości. Zwłaszcza, że reszta obowiązków w pracy, także tej na miejscu, mi odpadła.

Malinka, trzymam kciuki, na pewno podejmiesz mądrą decyzję i na pewno wszystko będzie dobrze. Mocno tulę!

:( Amelka porysowała sofę (ze skóry ekologicznej) długopisem, próbowałam już szarego mydła, terpentyny i spirytusu no i mleczka do pielęgnacji :( nie schodzi :( moze macie jeszcze jakieś pomysły?
ja jestem załamana bo jak zadzwoniłam do Wojtka o tym mu powiedzieć to jeszcze na mnie nakrzyczał, że dzieckiem sie nie potrafię zająć... a to była chwila.... wpisywałam akurat swój wynik po pomiarze cukry Ami podbiegła i zabrała długopis (otwarty) i z nim w nogi chciała go do swojego wózeczka schować i przy okazji porysowała sofę ;(

fajnie:) no ja nie wiem co to czy to jakieś bulgotanie czy wszystko sie tam układa czy to maluszek....ciężko powiedzieć:)

nieufna super wiesci:)oby same dobre wiesci u nas wsyztskich byly!!!!a wszystkim przeziebionym mamom zycze zdrowka zdrowka zdrowka!!!!!!!!!!!!!!

Jolcia no nie fajnie ale co zrobic no takie sa dzieci...a to cos zwala a to porysuja...zdarza sie -nie martw sie Mezowi przejdzie zlosc:) Amelka do niego podejdzie przytuli i wszystko minie:)

:( Amelka porysowała sofę (ze skóry ekologicznej) długopisem, próbowałam już szarego mydła, terpentyny i spirytusu no i mleczka do pielęgnacji :( nie schodzi :( moze macie jeszcze jakieś pomysły?
ja jestem załamana bo jak zadzwoniłam do Wojtka o tym mu powiedzieć to jeszcze na mnie nakrzyczał, że dzieckiem sie nie potrafię zająć... a to była chwila.... wpisywałam akurat swój wynik po pomiarze cukry Ami podbiegła i zabrała długopis (otwarty) i z nim w nogi chciała go do swojego wózeczka schować i przy okazji porysowała sofę ;(

Wypadki się zdarzają zwłaszcza przy dzieciach,
- sok z cytryny ze spirytusem
-dezedorant
-pasta do zębów
-zmywacz do paznokci
-lakier do włosów
-denaturat
-mleko z solą
-rozpuszczalnik

na necie takie pomysły są , tylko uważaj z tym żeby nie pogorszyć

@malinka1984, pa w Niemczech tez mieliby operowac tego naczyniaka teraz? a teraz pewnie musislabys na walsne zyczenie wypisac dziecko? trudna decyzja, nawet nie wiem co madrego napisac.

@fazerka zdrowka!
@
nieufna, tzn ze mimo tego i tak chcesz zrobic testy Nifty?

ja tez odliczam czas do lata. chcialabym juz lipiec naprawde.
a co do terminow to sie ich trzymamy :) zadnych naglych akcji tu nie planujcie :)

niefuna :) super wieść i wyniki dobre :) masz już wyznaczona datę na drugie prenatalne?

Tak, 10.02 jadę specjalnie z Warszawy do Łodzi:) Tam przyjmuje jeden z najlepszych lekarzy w PL dr Dudarewicz. Czekam na wyniki tego nifty, cieszyć się będę jak będzie już na pewno ok :)

Margerrita, tak, zrobiłam, ponieważ w moim wieku (43l) samo usg i pappa to jedynie 70%.

Acha i przytyłam tylko kg, więc też mnie to cieszy :) Póki co 5 kg do przodu od października, jak na mnie bardzo dobrze

reklama
Do góry