reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

reklama
Dziękuję dziewczyny :-( staram się wyciszyć ale.to ciężkie zwłaszcza jak.kochamy ta osobę. Położę się teraz bo kluje mnie tak.w.srodku dziwne..Boże żeby nic się nie stało...każdego dnia dziękuję ze jest pod moim.sercem mój skarb i martwię się o to by było spokojne..tak.prosze mojego męża żeby był.wyrozumialy żeby mnie wspierał.uspokajal...w razie czego a on nic..najpierw wszystko psuje a później przeprasza..

Co do magnezu to tez zapytam mojego gin bo teraz biorę dha mama folik i d3
też to biorę dlatego wolę spytać gina... i jeszcze ten duphaston i luteina...

Co do magnezu to w tabletkach. W aptece jeszcze trzeba się dopytać. Ostatnio mnie przyjaciółka opierniczyła że nie zażywam ona brała całą ciążę. A mam pytanie jeszcze. Kwas foliowy bierzecie? Bo ja mam w witaminach Pregna Plus bardzo dużo 400 tyle co w zwykłym foliowym.

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
w mama dha też jest kwas foliowy. nie pamiętam dokładnie ale chyba dawka podstawowa

Lila mnie też nie bolą.

margerrita ja musze wrócić jak najszybciej chociaż na 5 godzin 2 dni w tyg. Mam prywatny gabinet I nie chce stracić "ludzi".. Nianie, ktora bedzie pilnowala mmaluszka mam 8 min piechota od gabinetu wiec będzie przychodziła po mleko na początek postaram się pracować jak najmniej ... ale nie zamknę gabinetu zupełnie. I chce uniknąć butelki jak najdłużej się da.

Co do piersi to mnie bolą. W pierwszej ciąży tak nie miałam, ale pamiętam ból przy karmieniu i był podobny do tego który odczuwam teraz więc mi nie przejdzie pewnie :(

Lila - a kiedy odbierzesz? czy wyniki idą do lekarza? spokojnie nie ma co się na zapas stresować :) no i ja wierzę, że wszystko będzie dobrze! tylko współczuję drugiej krzywej cukrowej ;)
co do piersi to mnie bolą i bolały jak karmiłam na początku... przy każdym karmieniu łzy w oczach miałam... ale po jakimś czasie to przeszło i karmienie stało się czymś wspaniałym!! uwielbiałam karmić Ami i tak mi smutno było i płaczno jak ona sama się od piersi odstawiła kilka dni przed roczkiem... zaczęła chodzić i przestała chcieć pierś! to było dla mnie takie dziwne, bo ona non stop chciała "titi"... a tu nagle nie chce!

Idę się zdrzemnąć póki Ami śpi, bo po rannych porządkach praniach i prasowaniu zmęczona jestem...

mnie nie bola a bardziej mi smutno, ze nic nie urosly...
@sarka2016 czyli tylko prywtanie bedziesz przyjmowac, bo ja przeczytalam, ze wracasz do pracy do szpitala 2 soboty po 24h w sierpniu i sie zastanawialam Jak?
a karmieniam dasz rade, jak sie chce to wszystko jest mozliwe.

Ja tez bede musiala jakos szybko wrocic do zdjec i tak caly sezon plenerowy i slubny bede w plecy. Ale co tam. pozniej sie bede tym martwic. teraz sie ciesze, ze brzusio rosnie i to najwazniejsze.

margerrita tak prywatnie od polowy lipca w poniedziałek i piątkę i co 2 sobotę w miesiącu od sierpnia do szpitala tak jestem umówiona ... jak będę w szpitalu to mąż będzie z mala i będzie przyjeżdżał po mleko .... nie wiem jak to jeszcze wszystko ogarniemy ale jakoś będziemy musieli ....właśnie mam tak jak Ty musze wrócić i tyle:( ale jak to będzie i co los pokaże to zupełnie inna bajka .... nie wiem jak będzie ale żyją nadzieje ze będzie dobrze ;)) ciesze się ze nie tylko ja wracam do pracy będzie mi raźniej ;))) u tez się ciesze ze brzuszek rośnie ; )))

ps a Ty robisz sesje ślubne? ale bajkowy temat; ))) cudowna praca taka radosna i pełna optymizmu ;) ja mojego fotografa ślubnego mogłabym po rękach całować takie mamy ekstra zdjecia;)))

Cześć mamusie :)
Witam Was wszystkie serdecznie i jeżeli można chcialabym się do Was przyłaczyć. Mam na imie Kinga, lat 24. Mam synka 2 i pół rok nazywa sie Alan. Jestem w 14 tyg i termin mam na 24 lipca ( moje imieniny ). Do niedawna nie byłam w stanie normalnie funkcjonowac strasznie wymiotowałam, wszystko wracało nawet łyk wody i tak 2 miesiace...ale z dnia na dzień jest coraz lepiej :)

reklama
po kilku latach w korpo czlowiek sie spiera i zaczelam robic cos co mi przynosi duzo radosci, satysfkacji i usmiechu. Najpierw miałybyć tylko dzieci i sesje rodzinne a potem się rozszerzyło. Sluby bardzo lubie. i troche mi smutno, ze w tym sezonie na żadnym nie bede. Wiem, ze bede mogla wlasnie miec taka mala odskocznie. tak mysle, ze po wakacjach nie bede juz odmawiac sesji. Tylko bede musiala wznowic dzialanosc, a to znowu stale koszta. Czasem chcialabym miec zarejstrowana dzialanosc w Wielkiej Brytanii. Tam jest to bardziej cywilizowanie niz u nas.

Czesc Kinga, a skad jestes?

Do góry