reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Dzieki Kasiulka już nie plamie. Ty też masz to łożysko? Co się tu dzieje? Ty masz jakoś chyba blisko mnie tygodnie ciąży jak pamiętam? To może się jeszcze przesunąć

To cieszę się, że ustało :-)
No niestety. Od pierwszej wizyty lekarz obserwuje to łozysko. Na razie mam się nie martwić, macica się teraz będzie podnosić, a wraz z nią powinno łożysko. Oby tak było. Przodujące łozysko oznacza ograniczenia :-/
Tak, u mnie teraz 15tydzień 6 dzień. Do 20tyg łozysko ma czas na znalezienie właściwego miejsca. Oby tak było! ;-)

W sobotę byliśmy u babci mojego M. Pyta w którym jestem miesiącu, mówię, że 4 a ona patrzy i pyta - a gdzie ta ciąża?!?! Nic nie widać!!? :p Uśmiałam się, bo brzucho mam spory, nawet się wkurzam, że tak szybko mnie wybrzuszyło, z dziewczynakmi w 5/6 miesiącu tak wyglądałam :p

reklama
Agnesdem u mnie w chińskim kalendarzyku wychodzi chłopiec, ale ja czuje że to bedzie dziewczynka, na genetycznym usg nie bylo widać, teraz ide w 18 tyg i mam nadzieje że się ujawni :)

Julita ja jem różnie przed snem, jak czuje głód to jem nawet godzinę przed jakoś nie spinam się.. budzę się o różnych godzinach, jednego dnia o 7 a innego o 10 wiec tak regularnie o konkretnej godzinie nie jem, staram się tylko jeść śniadanie od razu po przebudzeniu a kolejne posiłki w zależności kiedy robie się głodna.

Zdrówka MalinowaMarta i Fazerkamm :)

hmm ja w sumie wczoraj mialam taka rozmowe z mezem bo myslelismy nad imonami juz pare mamy zaplanowanych w sumie doszlismy do wzniosku co bedzie to bedzie najwazniejsze aby bylo zdrowe a czy chlopak czy dziewczyna to nam to obojetne:)

Dziękuje dziewczyny, że życzycie mi zdrówka! - to miłe i chyba trochę pomaga. Dziś już zwlekłam dupsko z wyra, poszłam z psem na zakupy i gotuje rosół. Psikam nadal jak najęta, mam takie ataki, że kilka razy pod rząd, ale ja tak mam od zawsze. Chyba przez to nie dam zbytnio pospać dzidziolowi bo skoro słyszy już bicie mojego serca to i takie kichanie też mu nie umknie....
U nas kalendarz chiński płci się nie sprawdził (choć liczyłam na to) wychodzi z niego córka a z usg syn.

Ostatnia edycja:
oooo MalinowaMarta wracaj szybko do zdrówka. Widze, ze wiele z nas choruje albo meczy jakies przeziebienie- jesteśmy osłabione wiec wzmacniajmy sie sokami z marchwi,pomarańczy,grejpfrutów......Ja np obecnie czuje mega duza sennosc ale to przez pogode..pada pada i pada..Zaraz zjem sobie kaszke bobovita bananowo jablkowa:) mniammmmmm jadlyscie?

Jolciu, dzięki! To dużo. Ja normalnie starałam się jeść do 1500 kcal zawsze, to dlatego teraz tak tyję :/

Ja mam wizytę w piątek, ciekawe czy już widać będzie...Moja koleżanka jest w drugiej ciąży i nie chce wiedzieć co będzie. Ciekawe czy ja wytrzymałabym tak, żeby odmawiać lekarzowi powiedzenia kogo się nosi pod sercem :) Chociaż siusiaka u chłopaków sama też widziałam. Ciekawe :)

Te kaszki dla dzieci są pyszne! Bynajmniej dla mnie :zawstydzona/y: Ale próbowałam tylko, jak dzieci swoje karmiłam :)

Margeritta tak, mam dziś wizytę dopiero o 18- już nie mogę się doczekać :-) :)
Jeśli chodzi o jedzenie to jem dosyć nieregularnie, kolacje zazwyczaj ok 20, czasem 21 :oo2: chyba za późno, za to śniadanie zawsze zaraz po obudzeniu. Poza tym mam straszny apetyt teraz.
Chiński kalendarz mi się nie sprawdził, wychodzi chłopiec a na USG lekarz widzi dziewczynkę.
Ja dziś na obiad pyzy z mięskiem.

reklama
za godzinę idę do swojego lekarza wizyta przyspieszona przez to ciśnienie
dzwoniłam do niej powiedziała że mam się nie denerwować ale lepiej jak podejdę chce mi jakieś tabletki przepisać

Do góry