reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

U nas z chińskiego wychodzi jedna dziewczynka, więc bardziej się nie mogło nie sprawdzić ;)

Imiona też od czasu do czasu przerabiamy, ale na razie moglibyśmy podać bardzo długą listę imion które na pewno są na nie ;) Mam nadzieję, że do lipca będziemy już bardziej zdecydowani... ;)

Kaszki nigdy nie próbowałam, pamiętam, że jak byłam mała, to nie znosiłam. Ale uwielbiam gerberki suszona śliwka z jabłkiem i borówki z jabłkiem jeśli dobrze pamiętam ;)

reklama
oooo MalinowaMarta wracaj szybko do zdrówka. Widze, ze wiele z nas choruje albo meczy jakies przeziebienie- jesteśmy osłabione wiec wzmacniajmy sie sokami z marchwi,pomarańczy,grejpfrutów......Ja np obecnie czuje mega duza sennosc ale to przez pogode..pada pada i pada..Zaraz zjem sobie kaszke bobovita bananowo jablkowa:) mniammmmmm jadlyscie?
Jadłam te kaszki jak mloda jadła :)

te z z ciekawości sobie zobaczyłam na ten kalendarz płci tylko, że ja miałam przełom miesiąca w zapłodnieniu więc wychodzi mi 50% chłopiec 50% dziewczynka... ale mi rozjaśnili sytuację :D

Troche mnie straszycie tym niejedzeniem kolacji. Ja nigdy nie jadłam kolacji i moje jedzenie kończy się około 17/18. Ale zawsze myślałam że bobas sam sobie weźmie co potrzebuje z mojego organizmu. Nie jest tak? Muszę poczytać.

Veenice bierzesz witaminy ciazowe i duphaston? Można łączyć normalnie?
Albo któraś z was bierze?
Wolę się upewnić

@Needi, myslę, że nie ma co panikować, to w sumie ja taką panikę zasiałam niechcący.
Jeśli się dobrze czujesz, nie jesteś głodna, wyniki masz w normie i lekarz nic Ci na ten temat nie mówił, to znaczy, że taka dieta jaką stosujesz na codzień jest dla Ciebie i Twoich dzieci dobra.

Mi wyszedł pewnie taki problem, bo po pierwsze mam dwójkę, a po drugie jednak jadłam wcześniej mało. A teraz cóż - zdaję sobie sprawę, że przytyję, bo jem dużo częściej niż byłam przyzwyczajona i nie będę po ciąży ważyć 47kg tylko 57 albo i więcej, co przy moim wzroście oznacza, że będę taką małą kuleczką, ale trudno. Bądź co bądź wieczór jem kanapkę z ciemnego pieczywa z serkiem, sałatkę warzywną albo jabłko, a nie pieczonego prosiaka w całości ;)

@agnesdem czerwony barszyk :) juz zrobiony
spadl mi telefon za kanape i przesunelam a teraz boli mnie brzuch. czlowiek stary a glupi.

@neddi ja biore dupka 2 razy dziennie, kwas foliowy i witamine D. Wiecej nie biore bo wyniki mam dobre i lekarz mowil by nie faszerowac sie jak nie ma takiej potrzeby.

Troche mnie straszycie tym niejedzeniem kolacji. Ja nigdy nie jadłam kolacji i moje jedzenie kończy się około 17/18. Ale zawsze myślałam że bobas sam sobie weźmie co potrzebuje z mojego organizmu. Nie jest tak? Muszę poczytać.

Veenice bierzesz witaminy ciazowe i duphaston? Można łączyć normalnie?
Albo któraś z was bierze?
Wolę się upewnić

nie no powinnas jesc kolacje...serio. Ktoras kolezanka mi powiedziala , ze jak bedzie sie za malo jadlo to malentwo moze sie urodzic za male...powinno sie robic tak, ze jak poczujesz glod ciach i jesz....a kolacje mozna zjesc wrecz wskazana jest lekka oczywiscie ale mozna zjesc spokojnie:)

Też teraz czytałam że nie może dziecko czekać długo na zastrzyk energii
Ale Martyna faktycznie mała była. Tylko że ja nie jestem głodna. Ale będę jadła od dziś

reklama
Needi - spokojnie, jedz tyle, ile czujesz, że masz jeść. Na pewno nie na siłę. A dziecko bedzie czerpać z Twojego organizmu :-) Więc dlatego musimy jeść zdrowo i tak dalej, żebyśmy my potem nie miały problemów z zębami, kośćmi, włosami, skórą.

Do góry