reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

U nas z chińskiego wychodzi jedna dziewczynka, więc bardziej się nie mogło nie sprawdzić ;)

Imiona też od czasu do czasu przerabiamy, ale na razie moglibyśmy podać bardzo długą listę imion które na pewno są na nie ;) Mam nadzieję, że do lipca będziemy już bardziej zdecydowani... ;)

Kaszki nigdy nie próbowałam, pamiętam, że jak byłam mała, to nie znosiłam. Ale uwielbiam gerberki suszona śliwka z jabłkiem i borówki z jabłkiem jeśli dobrze pamiętam ;)

reklama
oooo MalinowaMarta wracaj szybko do zdrówka. Widze, ze wiele z nas choruje albo meczy jakies przeziebienie- jesteśmy osłabione wiec wzmacniajmy sie sokami z marchwi,pomarańczy,grejpfrutów......Ja np obecnie czuje mega duza sennosc ale to przez pogode..pada pada i pada..Zaraz zjem sobie kaszke bobovita bananowo jablkowa:) mniammmmmm jadlyscie?
Jadłam te kaszki jak mloda jadła :)

te z z ciekawości sobie zobaczyłam na ten kalendarz płci tylko, że ja miałam przełom miesiąca w zapłodnieniu więc wychodzi mi 50% chłopiec 50% dziewczynka... ale mi rozjaśnili sytuację :D

Troche mnie straszycie tym niejedzeniem kolacji. Ja nigdy nie jadłam kolacji i moje jedzenie kończy się około 17/18. Ale zawsze myślałam że bobas sam sobie weźmie co potrzebuje z mojego organizmu. Nie jest tak? Muszę poczytać.

Veenice bierzesz witaminy ciazowe i duphaston? Można łączyć normalnie?
Albo któraś z was bierze?
Wolę się upewnić

@Needi, myslę, że nie ma co panikować, to w sumie ja taką panikę zasiałam niechcący.
Jeśli się dobrze czujesz, nie jesteś głodna, wyniki masz w normie i lekarz nic Ci na ten temat nie mówił, to znaczy, że taka dieta jaką stosujesz na codzień jest dla Ciebie i Twoich dzieci dobra.

Mi wyszedł pewnie taki problem, bo po pierwsze mam dwójkę, a po drugie jednak jadłam wcześniej mało. A teraz cóż - zdaję sobie sprawę, że przytyję, bo jem dużo częściej niż byłam przyzwyczajona i nie będę po ciąży ważyć 47kg tylko 57 albo i więcej, co przy moim wzroście oznacza, że będę taką małą kuleczką, ale trudno. Bądź co bądź wieczór jem kanapkę z ciemnego pieczywa z serkiem, sałatkę warzywną albo jabłko, a nie pieczonego prosiaka w całości ;)

@agnesdem czerwony barszyk :) juz zrobiony
spadl mi telefon za kanape i przesunelam a teraz boli mnie brzuch. czlowiek stary a glupi.

@neddi ja biore dupka 2 razy dziennie, kwas foliowy i witamine D. Wiecej nie biore bo wyniki mam dobre i lekarz mowil by nie faszerowac sie jak nie ma takiej potrzeby.

Troche mnie straszycie tym niejedzeniem kolacji. Ja nigdy nie jadłam kolacji i moje jedzenie kończy się około 17/18. Ale zawsze myślałam że bobas sam sobie weźmie co potrzebuje z mojego organizmu. Nie jest tak? Muszę poczytać.

Veenice bierzesz witaminy ciazowe i duphaston? Można łączyć normalnie?
Albo któraś z was bierze?
Wolę się upewnić

nie no powinnas jesc kolacje...serio. Ktoras kolezanka mi powiedziala , ze jak bedzie sie za malo jadlo to malentwo moze sie urodzic za male...powinno sie robic tak, ze jak poczujesz glod ciach i jesz....a kolacje mozna zjesc wrecz wskazana jest lekka oczywiscie ale mozna zjesc spokojnie:)

Też teraz czytałam że nie może dziecko czekać długo na zastrzyk energii
Ale Martyna faktycznie mała była. Tylko że ja nie jestem głodna. Ale będę jadła od dziś

reklama
Needi - spokojnie, jedz tyle, ile czujesz, że masz jeść. Na pewno nie na siłę. A dziecko bedzie czerpać z Twojego organizmu :-) Więc dlatego musimy jeść zdrowo i tak dalej, żebyśmy my potem nie miały problemów z zębami, kośćmi, włosami, skórą.

Do góry