reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Ja tam mam w nosie te 500zl, bo jeśli nie od razu to niedługo będzie jeszcze więcej obostrzeń i się okaże, że nie dostaną ci, którzy się starają utrzymać rodzinę na jakimś poziomie, tylko ci, co kombinują albo nie pracują.
Wolałabym, żeby rząd się skupił na gospodarce żeby nasze pensje przybliżyć do europejskich i nikt by nie musiał wyjeżdżać za chlebem albo się prosić o jakąkolwiek pomoc.
A w ostateczności niech to przełożą na tańsze żłobki, przedszkola, podręczniki, bo to nie zmotywuje patologii do zrobienia kolejnego dziecka, ale 500zł w gotówce już tak :-(

A w zabobony nie wierzę :-) Raczej ;-)

reklama
Ja też bym wolała więcej żłobków i przedszkoli, 100% przez cały macierzyński i 100% na zwolnieniach - przecież dla zabawy z chorym dzieckiem w domu nie siedzę. Też się boję, że to głównie w patologię pójdzie, która obecnie już i tak ma zasiłki.

Maryńka, ja tez kiedyś widziałam podobne zestawienie, niestety nie jesteśmy tak bogaci jak zachód...

witajcie dziewczyny. trochę odpoczywam i taki właśnie mam plan na ten weekend. od paru dni pisałam ze chyba zl czuje ruchy ale dziś juz jesten tego pewna, zwłaszcza jak leze na plecach. raczej ciężko to z czymkolwiek pomylić i dla sprawdzenia przyłożyłam detektor i w momencie jak słyszałam kopniecie czy gwatlowniejszy ruch to czułam takie delikatne bąbelki, muskanie. w zasadzie z każdym dniem coraz wyraźniejsze. cudowne uczucie :) a Łobuz tak szaleje ze ciężko mi złapać jego serce tylko słyszę kopniaki w słuchawkach i jak sobie pływa.

zgadzam się z Wami. Wiara i polityka to tematy których raczej nie powinno się poruszać :-) każdy ma swoje zdanie i poglądy i trzeba to uszanowac.

Neddi ja też mam lozysko przodujace :-( witaj w klubie.
No to piątka. (Taki żart:-)). Ale ja nie tracę wiary że do 20 tyg się przesunie. Czyli jeszcze 6 tyg. A tobie ile zostało do 20?

Słuchajcie właśnie przeczytałam, że są zabobony dotyczące ciazy wierzycie w nie?ze nie wolno pod drabina przechodzić, że nie wolno iść na cmentarz albo że jak się myje naczynia nie powinno oblewac się po brzuchu i ze żadnych łańcuszkow nosić nie wolno...no szokkk co wy na to??????? Hahahahha
Usmiałam się. :-D

Ale moja tesciowa opowiadała że mój mąż kiedyś tak płakał ze trzy dni nie wiadomo czemu. Przyszla jego prababka coś pomamrotała pomachała i w jednej chwili cisza i spokój. A to taka czarownica była. Jak człowiek na skraju rozpaczy to we wszystko uwierzy

Malinka ale jak Estonia, Slowacja czy Wegry to chyba jestesmy :laugh2:
Średnia-kwota.jpg

Załączniki

• Średnia-kwota.jpg
    Średnia-kwota.jpg
    93,5 KB · Wyświetleń: 135
Ja pracuje w ops i zajmujemy się m.in. zasiłKami rodzinnymi, teraz weszło rodzicielskie i możliwość z korzystania z przekroczenia dochodu przy zasiłku rodzinnym ale o tym 500 cisza, żadnych oficjalnych komunikatów

Ja pracuje w ops i zajmujemy się m.in. zasiłKami rodzinnymi, teraz weszło rodzicielskie i możliwość z korzystania z przekroczenia dochodu przy zasiłku rodzinnym ale o tym 500 cisza, żadnych oficjalnych komunikatów
miało ruszyć od nowego roku (czyt. 2016r) teraz od nowego kwartału(czyt kwiecień) podejrzewam że ruszy od nowego stulecia (czyt. nigdy) ;)

reklama
Julka a orientujesz się jak to jest z tym 1000 zł dla wszystkich, nawet bezrobotnych. Czy kobieta musi być zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna czy nie?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry