Ja na temat zasiłków się nie wypowiadam bo mi tak nic nie dostane, mam działalność od ponad 2 lat a na macierzyńskim dostane 100zl Hahaha !!!! więc nie wypowiadam sie na ten temat!
Ja i mąż mamy dzialanosc o szczerze to marzyłoby mi się mieć normalna prace od 8-15 umowę o pracę, L4, macierzynski, i wogole ....
U mnie każda złotówka musi przejść przez moje palce ...
Mamy z mezem mnóstwo opłat, i wogole ja bym zdecydowanie wolała obniżenia podatków, VAT. .. lub cokolwiek... szczerze to nasze państwo to państwo oszukancow!!!
U mnie sprząta dziewczyna która pracuje normalnie w sklepie spożywczym za 1250zl /miesięcznie, dodatkowo dorabia u nas 500zl (2 razy w tyg w dowolnych godzinach)i do sedna a ze jest cwana to jej córka nie ma nazwiska ojca dostaje 800zl jako samotna matka kolejne 800 zł alimentow od ojca dziecka ( on pracuje za granicą i tak się umówili między sobą) i do tego napewno dostanie 500 zł na dziecko bo matka samotnie wychowujaca. .. wiec sorry ale dla mnie to jest bardzo nie ok jaka matka samotnie wychowujaca? dziecko normalnie widzi się z ojcem co tydzień w wekened... Poproś tu to jest cwaniactwo i to się liczy ...