reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Ja podejrzewam ze pis dogaga się z jakąś inną partia która znajdzie na to haka i będą mówić że to nie ich wina a jeżeli nawet by wprowadzili to będą musieli sporo kasy wykombinować (czyt. będziemy więcej płacić i nie będzie żadnych ulg) tak zrobią ze wyjdziemy na tym gorzej. no oprócz patologii bo oni i tak siedzą na dupach wiec jedno dziecko w ta czy w ta to żadna Różnica - i to jest przykre..

reklama
Julka a orientujesz się jak to jest z tym 1000 zł dla wszystkich, nawet bezrobotnych. Czy kobieta musi być zarejestrowana w urzędzie pracy jako bezrobotna czy nie?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Zasiłek przysługuje osobom którym nie należy się macierzyński. Osobom bezrobotnym zarejestrowanym bądź nie, studentom i tym na KRUSie...

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Ja na temat zasiłków się nie wypowiadam bo mi tak nic nie dostane, mam działalność od ponad 2 lat a na macierzyńskim dostane 100zl Hahaha !!!! więc nie wypowiadam sie na ten temat! ;)
Ja i mąż mamy dzialanosc o szczerze to marzyłoby mi się mieć normalna prace od 8-15 umowę o pracę, L4, macierzynski, i wogole ....
U mnie każda złotówka musi przejść przez moje palce ...
Mamy z mezem mnóstwo opłat, i wogole ja bym zdecydowanie wolała obniżenia podatków, VAT. .. lub cokolwiek... szczerze to nasze państwo to państwo oszukancow!!!
U mnie sprząta dziewczyna która pracuje normalnie w sklepie spożywczym za 1250zl /miesięcznie, dodatkowo dorabia u nas 500zl (2 razy w tyg w dowolnych godzinach)i do sedna a ze jest cwana to jej córka nie ma nazwiska ojca dostaje 800zl jako samotna matka kolejne 800 zł alimentow od ojca dziecka ( on pracuje za granicą i tak się umówili między sobą) i do tego napewno dostanie 500 zł na dziecko bo matka samotnie wychowujaca. .. wiec sorry ale dla mnie to jest bardzo nie ok jaka matka samotnie wychowujaca? dziecko normalnie widzi się z ojcem co tydzień w wekened... Poproś tu to jest cwaniactwo i to się liczy ...

Ruda dowiem się dokładnie w poniedziałek ponieważ ja jesten w księgowości ops i tak dokładnie jakimi to prawami się rządzi nie wiem ale zapytam koleżanki.

Co do zabobonow to szczerze to sama nie wiem ;) niby nie ale i tak wolę dmuchać na zimne i się dostosowuje do nich; )) np w dniu pozytywnej pierwszej bety od razu zdjęłam łańcuszek ;pp
ślubne buty wystawiam na parapet nie tydzień przed ślubem ale z 4 msc aby wpadło szczescie;)))

Julka 89.89 ja napewno czuje juz ruchy wczoraj mój mąż też wyczuł jak rękę przyłożył do brzucha ( dzisiaj zaczęłam 18 tydz) ;))

Ja na temat zasiłków się nie wypowiadam bo mi tak nic nie dostane, mam działalność od ponad 2 lat a na macierzyńskim dostane 100zl Hahaha !!!! więc nie wypowiadam sie na ten temat! ;)
Ja i mąż mamy dzialanosc o szczerze to marzyłoby mi się mieć normalna prace od 8-15 umowę o pracę, L4, macierzynski, i wogole ....
U mnie każda złotówka musi przejść przez moje palce ...
Mamy z mezem mnóstwo opłat, i wogole ja bym zdecydowanie wolała obniżenia podatków, VAT. .. lub cokolwiek... szczerze to nasze państwo to państwo oszukancow!!!
U mnie sprząta dziewczyna która pracuje normalnie w sklepie spożywczym za 1250zl /miesięcznie, dodatkowo dorabia u nas 500zl (2 razy w tyg w dowolnych godzinach)i do sedna a ze jest cwana to jej córka nie ma nazwiska ojca dostaje 800zl jako samotna matka kolejne 800 zł alimentow od ojca dziecka ( on pracuje za granicą i tak się umówili między sobą) i do tego napewno dostanie 500 zł na dziecko bo matka samotnie wychowujaca. .. wiec sorry ale dla mnie to jest bardzo nie ok jaka matka samotnie wychowujaca? dziecko normalnie widzi się z ojcem co tydzień w wekened... Poproś tu to jest cwaniactwo i to się liczy ...
cwana ale i pracowita, tego nie można jej zarzucić

Ja sie orientuje jak to z 1000zl każdemu przysługuje tzn studentki bezrobotne z Mops a te na działanosci co im mniejszy macierzyski wychodzi to będą miały wyrównane do 1000 zł ( informacja sprawdzona z Zusu)
Mi macierzynski wychodził 600 zł i będę miała wyrównane do 1000zl tak mi pwoedziano w Zus...

reklama
Do góry