odnosnie tygodni ciąży to porawidłowo podaje sie skonczone 11+6 to 11 tydzien. niektore apki okreslaja jako 12, ale to jest nok.
w sprawie glukozy chcialam tez wam napisac, ale Jolka nasza eskpertka mnie uprzedzila. Nie powinnysmy oddalac sie z przychodni. raz, ze wyniki jest wtedy zafałszowany, dwa, ze moze roznie byc, lacznie z omdleniem, wiec lepiej byc na miejscu.
@julita1212, jak bylam na patologii i mialam sok z malin tak mi powiedzieli, bym nie przesadzala. herbatke z lisci malin przed terminem oczywiscie bede regularnie pila
@Kkasiulka, cos jest z tym, ze facecie by nie dali rady. zgadzam sie z toba w 100%
odnosnie badan - to powinnyscie miec robiona nie tylko morfologie i mocz. naprawde tylko to do tej pory mialysce?
a toksoplazmoza, cytomegalia, tsh, ft4,
z badan poaczatkowcyh to jeszcz : wr, hbs, hcv, hiv i rozyczka
@Julka89.ja mam czesto problemy z moczem, duzo pij, woda z cytryna, ogolnie wiatmina c, zurawina. aby sie poprawilo
a propo detektora testna plodu, to jest doppler, wiec ja bym tak długo go nie radzila uzywac, jeszcze dzidzie malutkie i ciezko je zlapac. choc odglos serduszka tak uspokaja
@lexie, witaj, spokojnej ciazy zycze,
@nieufna, witaj nowa mamuska. super. tobie tez spokojnej ciazy zycze. co do usg, to nie powinno sie go wykonywac czesciej niz co 10-14 dni. wiadomo, sa rozne przypadki, ze trzeab czesciej, ale co 4 tygodnie brzmi ok. przynajmniej wiadomo, ze z dzidzia wszystko ok.
@fazerkamm, to nie ja, ale kiedys sie wybierzemy, znajoma ma mieszkanie w Atenach wakacyjne, wiec grzech nie skorzystac bedzie.