reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2016

Jolcia, a mamy glukometrem ( cukrzyca II stopnia) mogę sobie zmierzyć? To wyjdzie, jakby cukier był podwyższony, nie?
A lekarz wiedział, że masz mamę z cukrzycą? jeśli tak to może dlatego też masz to skierowanie, bo jesteś w tzw. grupie ryzyka. Tak możesz mierzyć mamy glikometem godzinę po posiłkach poziom cukru we krwi :) tylko równą godzinę po norma dla nas jest do 120 :) powodzenia i niskich cukrów życzę!

reklama
Witam:)
Nie jestem w stanie przeczytać całego wątku, ale chyba jestem tu najstarsza - 42 lata, w kwietniu kończę 43 :) Termin porodu mam między 5-9.07. Mam 18-sto letniego syna, obecna ciąża planowana.I prawdopodobnie będzie córcia.
Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych, usg i pappa wyszło mi prawidłowe, ryzyka jak na wiek niskie. 10 lutego mam usg połówkowe. Czy się stresuje? Może trochę, wiadomo, młoda nie jestem, więc i strach jest, ale też wiara i ufność, że bedzie dobrze.
Jestem już na L4, dużo wolnego czasu, poczytywałam Was i postanowiłam napisać :)
Witaj wsród nas :-)

Mam do Was pytanie dotyczące usg. Mi lekarz robi na każdej wizycie i nie wiem czy nie za często. Wizyty mam co 4 tygodnie.

Co do mojej amniopunkcji to ja sama się zdecydowałam na usg prenatalnym NT wynosiło 2.2 to jest podobno górna granica w 12 tc i wyszła mała kość nosowa ale była, teraz w 15 tc kość prawidłowa, Mam już 3 dzieci zdrowych dzieci i tak sobie powiedziałam co ma być to będzie. Ryzyko amniopunkcji dość duże, no ale cóż. Lekarz się zgodził, bo jak mam całą ciąże się martwić, myśleć to bez sensu.

reklama
A co do infekcji na początku ciąży to ja miałam byłam chora i zażywałam aspirynę i furaginę bo miałam też zapalenie pęcherza, może i od tego NT 2.2 było.

Do góry