reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Malinowamarta, macica jest na wysokości pępka w 20 tc więc jeszcze parę tygodni.
Lexie, to powodzenia na tej amniopunkcji i obyś szybko dostała wynik pozytywny.

reklama
MalinowaMarta - buhahaha, dobre!!!! :laugh2::laugh2: Mnie też koleżanki po brzuchu macają, żeby się zarazić, tylko właśnie nie tam, gdzie trzeba hehe :)
Julka, ale fajnie :)
Jolcia - 90,00 mg/dl, gdzie zakres referencyjny mam 74,00-106,00. Dlaczego dał mi już teraz?
Dla kobiet w ciąży zakres jest do 90 na czczo, godzinę po posiłku 120, byłaś na granicy zapewne dlatego dostałaś juz teraz skierowanie.

Ale on nawet nie popatrzył na wyniki, bo one są z 14.12. Widział je tylko wtedy na wizycie i nic nie mówił. A teraz dawał na mocz, morfologię i tą glukozę. To moje drugie badania w tej ciąży.

A jak inne Dziewczyny? Kiedy robicie tą glukozę? Dopiero po 20 tygodniu?

Kurcze :/

Jolcia, a mamy glukometrem ( cukrzyca II stopnia) mogę sobie zmierzyć? To wyjdzie, jakby cukier był podwyższony, nie?

Witam:)
Nie jestem w stanie przeczytać całego wątku, ale chyba jestem tu najstarsza - 42 lata, w kwietniu kończę 43 :) Termin porodu mam między 5-9.07. Mam 18-sto letniego syna, obecna ciąża planowana.I prawdopodobnie będzie córcia.
Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych, usg i pappa wyszło mi prawidłowe, ryzyka jak na wiek niskie. 10 lutego mam usg połówkowe. Czy się stresuje? Może trochę, wiadomo, młoda nie jestem, więc i strach jest, ale też wiara i ufność, że bedzie dobrze.
Jestem już na L4, dużo wolnego czasu, poczytywałam Was i postanowiłam napisać :)

A jak inne Dziewczyny? Kiedy robicie tą glukozę? Dopiero po 20 tygodniu?

Kurcze :/

Lila, napisalam wczesniej, ze u nas krzywa cukrowa nawet nie nalezy do kanonu badan podstawowych.. :( Obciazenie glukoza robi sie tylko przy czynnikach ryzykach, jesli jeden czynnik, to dopiero w 26-28 tc.:frown:, a
przy dwoch czynnikach ryzyka po 20.tc... Nigdy wczesniej...
Mamy cukrzykow w rodzinie, wiec jestem w grupie ryzyka, na fundusz tutaj fopiero zrobia mi na krotko przed 30.tc., ale moze zrobie w Polsce wczesniej. Prywatnie. I tak chyba bedzie slusznie...:confused:

Nieufna, witaj! :D Mysle, ze super, ze dolaczaja do nas babki z duzym doswiadczeniem :)

reklama
Do góry