reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Malinowamarta, macica jest na wysokości pępka w 20 tc więc jeszcze parę tygodni.
Lexie, to powodzenia na tej amniopunkcji i obyś szybko dostała wynik pozytywny.

reklama
MalinowaMarta - buhahaha, dobre!!!! :laugh2::laugh2: Mnie też koleżanki po brzuchu macają, żeby się zarazić, tylko właśnie nie tam, gdzie trzeba hehe :)
Julka, ale fajnie :)
Jolcia - 90,00 mg/dl, gdzie zakres referencyjny mam 74,00-106,00. Dlaczego dał mi już teraz?
Dla kobiet w ciąży zakres jest do 90 na czczo, godzinę po posiłku 120, byłaś na granicy zapewne dlatego dostałaś juz teraz skierowanie.

Ale on nawet nie popatrzył na wyniki, bo one są z 14.12. Widział je tylko wtedy na wizycie i nic nie mówił. A teraz dawał na mocz, morfologię i tą glukozę. To moje drugie badania w tej ciąży.

A jak inne Dziewczyny? Kiedy robicie tą glukozę? Dopiero po 20 tygodniu?

Kurcze :/

Jolcia, a mamy glukometrem ( cukrzyca II stopnia) mogę sobie zmierzyć? To wyjdzie, jakby cukier był podwyższony, nie?

Witam:)
Nie jestem w stanie przeczytać całego wątku, ale chyba jestem tu najstarsza - 42 lata, w kwietniu kończę 43 :) Termin porodu mam między 5-9.07. Mam 18-sto letniego syna, obecna ciąża planowana.I prawdopodobnie będzie córcia.
Jestem już po pierwszych badaniach prenatalnych, usg i pappa wyszło mi prawidłowe, ryzyka jak na wiek niskie. 10 lutego mam usg połówkowe. Czy się stresuje? Może trochę, wiadomo, młoda nie jestem, więc i strach jest, ale też wiara i ufność, że bedzie dobrze.
Jestem już na L4, dużo wolnego czasu, poczytywałam Was i postanowiłam napisać :)

A jak inne Dziewczyny? Kiedy robicie tą glukozę? Dopiero po 20 tygodniu?

Kurcze :/

Lila, napisalam wczesniej, ze u nas krzywa cukrowa nawet nie nalezy do kanonu badan podstawowych.. :( Obciazenie glukoza robi sie tylko przy czynnikach ryzykach, jesli jeden czynnik, to dopiero w 26-28 tc.:frown:, a
przy dwoch czynnikach ryzyka po 20.tc... Nigdy wczesniej...
Mamy cukrzykow w rodzinie, wiec jestem w grupie ryzyka, na fundusz tutaj fopiero zrobia mi na krotko przed 30.tc., ale moze zrobie w Polsce wczesniej. Prywatnie. I tak chyba bedzie slusznie...:confused:

Nieufna, witaj! :D Mysle, ze super, ze dolaczaja do nas babki z duzym doswiadczeniem :)

reklama
Do góry