reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2016

Mendoza,

Pijecie kawe/herbate ?!??

Kawe w zupelnosci odrzucilam, herbate czarna wczesniej rowniez, ale w ostatnich tygodniach zdarza mi sie wypic, na otrzezwienie... Tylko, ze dzisiaj, bylo tego za duzo, czulam, ze zbyt wiele kofeiny i bylam mocno pobudzona :/.
Mnie długo odrzucalo od kawy, ale teraz powoli wraca do łask. Zwłaszcza, że piję słabą a moja herbata to tak jakby woda zabarwina. W sumie można powiedzie, że piję wode o smaku herbaty :p

reklama
Te testy to chyba sa średnie, ale najważniejsze, że nam sie udało, prędzej czy pózniej ale sie udalo i już w lipcu będziemy szczęśliwymi mamusiami! [emoji173]️

My jeden cykl bez testów, nieudany. Zakupiłam testy, drugi cykl i jest. Okazało się, że mam owu w 17/18 dniu cyklu a nie w 14 tak jak myślałam :-)

ja czekam na napompowanie pilki i tez zaczne "cwiczyc", co do miesiaca miodowego to tak, tak, ja tak mam, lapka w gore, palec pod budke nie czuje ze w ciazy jestem, mnostwo sil, optymizm, radosc i spelnienie :laugh2: oby i Wam wszystkim kochane tez sie udzielilo :tak::tak:

u nas tym razem tez zloty strzal, z G bylo nam dane czekac, ale to byl najdramatyczniejszy okres mojego zycia, wiec pewnie dlatego sie to odwleklo...

a i co do diety to ja szaleje, wszystko mam z pl od znajomego rolnika mieso, warzywa, owoce babcie hoduja, mroza i zaprawiaja (dzemy, przeciery, soki, rozne domowe syropki), jajka od babci, jak do Wiednia wracamy z walowa to napchani jak na handel :-D:happy2: jestesmy SLOIKAMI :rofl2: palcami nas pokazuja, haha :laugh2::laugh2: malo co w sklepie kupujemy, etykiety czytam jak szalona, mam bzika na tym punkcie! teraz sobie dogadzam i odpuscilam bardzo... za to natknelam sie na info o substancji w kosmetykach SLS/SLES i okazalo sie, ze jest w prawie wszystkim co dotychczas uzywalam, przerzucilam sie np. na solna paste do zebow (ciezko mi nia myc zeby nadal) i bio kosmetyki. wariatka wiem :tak:

kawe pije rzadko jak juz to zbozowa, herbate tylko na grype, albo "do tlustego", wode uwielbiam, w kranie mam z lodowca, pyszna wiec pije litrami, ale tylko jak mam pragnienie nie mierze, nie licze :yes: na noc na szafce szklaneczka napelniona stoi ;-) ;)

Marynka super, że jestes pełna energii i pozytywnej energii zarażaj nią nas byśmy wszystkie cieszyły sie tym wyjątkowym stanem! Fajnie mieć takiego znajomego rolnika przynajmniej wiesz co jesz... Ja odkąd polubiłam na fb stronę czytaj skład też czasem czytam etykiety, ale wtedy okazuje się, że prawie nic nie jest "jadalne" = zdrowe lub chociaż nie niezdrowe...

U mnie kawa codziennie jedną rano do tego herbata z cytryną co zauważyłam to to że nie mogę slodzic ostatnio mąż mi zrobił słodką kawe to słabo mi się zrobiło

Ja starałam się od lipca 2014r jak tylko dostałam pozwolenie od lekarki w kwietniu miałam cc
Pojawiły się cykle bezowulacyjne mierzylam temperaturę monitorowalam cykl i W końcu w październiku odpuscilam I się udall

Ja tez starałam sie ponad rok ale wczesniej poroniłam wiec to moze miało wpływ. Nie leczyłam sie ale sama kontrolowałam cykl, dwa miesiace kupowałam doraźnie testy owulacyjne a w kolejnym kupilam specjalne elektroniczne testy na kazdy dzien cyklu i udało sie :) wielkie szczescie :)

Kawe pije kilka razy w tygodniu ale tylko inke. Herbaciana jestem bardzo wiec mi trudno. Pije jedna dziennie max dwie ale bardzo słabiutkie. Czasem jak mam ochote w pracy pije słaba czarna ale bez kofeiny. A tak na codzień smakuje sie w redbush/ roibos i jakos daje rade. Ciepła woda. Z cytryna i miodem lub czysta woda tez mi smakują :)

reklama
Do góry