reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2016

Witam się kochane

Przede mną ciężkie dni zabiegane i zapracowane. Jeszcze dzisiaj mam wigilie w pracy, mam nadzieję, ze nic się nie przedłuży bo muszę na czas dziewczynki odebrać.

Jutro usg genetyczne , drżę wręcz na samą myśl.
Kurcze nie mówiłam jeszcze nic w pracy strasznie się tego boję, powiem już w Nowym Roku chyba , choć już trochę brzuszek odznacza się.

Malinko mam identyczne smaki jak Ty :-) :). Zazdroszczę tego odstawienia. Ciekawa jestem szczegółów czy już całkiem? czy tylko niektóre karmienia, jak Wam się to udało w ogóle :-D?

Jolcia kochana strasznie mi Ciebie szkoda, ale dzielna babeczka jesteś, dasz sobie radę, musisz dla maluszka. Będziemy Ciebie wspierać:yes:

Udanego dnia

reklama
Witam
Dornia ja mam złą morfologię... ale był ku temu powód.
Jolcia jeju ale ty masz jazdę -tulę !
Mi już przeszły mdłości....ale pobolewania brzucha wrrr nienawidze !
Julka spokoju kobieto ! odpoczniesz w końcu ! należy ci się
PIĘKNE choinki macie...
a ja na bajzlu siedzę ,zaraz fachowiec przychodzi ..ponoć jest szansa że w środę bedzie juz po...
Współczuję bólu zęba...okropieństwo...

a możesz coś więcej napisać
*Venicee*

zależy mi bardzo na wynikach Erytrocyty i Hematokryt 1 mam za wysoki a ten drugi za niski, dużą rozbieżność mam jeszcze w RDW-CV ogólnie jestem wystraszona bo w 8 mam albo za wysoko albo za nisko.

Cześć Dziewczynki!

Czytam Was cały czas... Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za genetyczne, bo chyba sporo teraz tego!

Piękne choineczki, my też mamy żywą, ubieraliśmy w sobotę. Śliczne paznokietki!!!

Współczuję strat bliskich. Dla mnie dziś smutny dzień, bo 8 lat temu pożegnałam swoją drugą ciążę. A jeżeli chodzi o bliskich to z rodziców moich i męża żyje tylko moja mama, także dzieci bez dziadków już długo. Nikodem w ogóle nie poznał.

Jolcia, współczuję. Nie wiem co przeżywasz, ale na pewno jest i będzie Ci ciężko. Przytulam do serducha!

Z tą moją toxoplazmozą to sobie chyba nawkręcałam, bo mama mówi, że wszystko ok, a była pielęgniarką więc mam nadzieję, że ma rację.

U mnie dwa razy przy podcieraniu(raz po współżyciu, a raz po toalecie, a mam trochę zaparcia) na papierze w śluzie było odrobinę leciutko różowego( a to też czas kolejnej miesiączki), który po roztarciu już różowym nie był. Schizę mam teraz przy każdej wizycie w toalecie. Chyba za dużo ganiam i robię itd. W środę wizyta. Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze...

I tak jakoś. Nie umiem się cieszyć i rozmawiać o tej ciąży, bo wciąż się o nią boję. Powiedziałam do Arka, że nie wiem jak będzie, ale ta ciąża to moja ostatnia. Koniec!! Kiedy w końcu będę już spokojniejsza?

Dobrego dnia!

A mi się juz ciśnienie podniosło ząb mbie boli jest do wyrwania a lekarz mi go bez zgody ginekologa nie wyrwie a mojego gin nie ma do końca roku a jedyny jaki jest to jest q środę ja chyba umrę ; (

Gwiazda współczuję Ci bólu .. bardzo ... podobno ból zęba najgorszy

MamaWiki dokładnie chyba pierwsza zapoczątkowuje usg genetyczne . Wg suwaczka mam dzisiaj 12 tydzień 4 dzień , Czyli 13 tydzień leci.

Gwiazda- współczuje Ci ja dziś tez idę do stomatologa ale kontrolnie- słuchaj a może idz prywatnie do jakiegoś gin przedstaw sytuacje i pomogą ci...bo tez słyszałam, ze w ciąży nie powinno sie wyrywać..leczyć zębów jeśli lekarz pozwoli to ok.Wiec może udaj się do prywatnego? Ja zaczynam 9 tydzień- już się brzuszka nie mogę doczekać ruchów :) bo póki co to oprócz senności nic nie czuje-aż czasami się zastanawiam czy to tak może być?

reklama
Ja o ile lekarz wystawi mi skierowanie to mam USG prenatalne w środę, rano idę do swojej doktorki a po południu ze skierowaniem mam w klinice, u mnie to będzie 11 tydzień. W razie niewypału ze skierowaniem to mam 28.12 prywatnie. Ale dla mnie to chore każda kobieta w ciąży powinna dostać skierowanie a nie jakieś wymogi 35 + , albo jak juz dziecko chore się wcześniej urodziło. Moja gin chce mi napisać albo że nie mogła zmierzyć karku czy coś lub że jej za wysokie parametry wyszły, ale powiedziała z góry że nie wie czy to przejdzie w klinice.

Do góry